A riporternő a XVII. kerületi önkormányzat egyik alpolgármesterének, a helyi Fidelitas alelnökének, Füzesi Péternek a felesége – derítette ki a Magyar Narancs. Mészáros Kata korábban a kerületi RákosmenteTV-nél dolgozott. A lap szerint a riporternő 2017-ben lett a közmédia munkatársa. Mészáros a Magyar Újságírók Országos Szövetségének álláspontja szerint "sajtótörvényt is szegett" – teszi hozzá a lap.

A riporter országos ismertségét keddi interjújának köszönheti, amelyet Budapest főpolgármesterével készített. Karácsony Gergely ugyanis 100 nap után meghívást kapott az M1 stúdiójába, ahol Mészáros többek között arról kérdezte, hogy

Miért nem biciklivel jött a köztévébe?

A teljes interjút az alábbi videóra kattintva nézheti meg az indavideo.hu oldalon:

A lenti összeállításban pedig csak a műsorvezető kérdéseit vágta össze az Index:

Az interjú után Karácsony közösségi oldalán fakadt ki. A beszélgetésről azt írta:

Le lettem kapva a tíz körmömről, amiért elektromos autóval és nem biciklivel mentem a Kunigunda utcába, számon kértek amiatt is, hogy nem ott állt meg az autóm (a bejárat mellett álltunk meg), ahol ők kamerával filmezték volna az érkezésemet.

Karácsony hozzátette:

És a propagandista műsorvezető azt is nehezményezte, hogy Magyarország legnagyobb közvetlen felhatalmazással bíró politikusaként nem értem be közmédiás szereplésként azzal, hogy egyszer mikrofonvégre kaptak egy fotókiállításon.

Az interjúról még Fürjes Balázs, a fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkár azt írta a Twitteren:

Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú – több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt.

Az M1 nagy port kavart interjúja hamar elterjedt az interneten, a Magyar Narancs pedig most annak járt utána, hogy ki is egyébként az MTVA riportere, Mészáros Kata.

A portál arról ír, hogy habár hiába kutakodtak Mészáros után az MTVA archívumában, szinte semmit nem találtak – még annak ellenére sem, hogy a médiavállalatokat törvény kötelezi az impresszum közzétételére. Így arról nem tudni, hogy pontosan mióta van a köztelevíziónál vagy milyen iskolát végzett, viszont azt megtalálták, hogy korábban a Rákosmenti Krónika bemondója volt, illetve kulturális műsort is vezetett Kaleidoszkóp néven.

A Rákosmente TV egy magánszemély tulajdonában áll, de az egyik fő finanszírozója a XVII. kerület önkormányzata, Rákosmente pedig 2002 óta fideszes irányítás alatt áll. Mészáros viszont nemcsak így kötődik a XVII. kerülethez:

ő az önkormányzat egyik alpolgármesterének és a helyi Fidelitas alelnökének, Füzesi Péternek a felesége

- írja a Magyar Narancs.

Mészáros 2016-ban készítette utolsó anyagát a Rákosmente TV-nél, ezután igazolhatott át az MTVA-hoz a lap szerint.

A Magyar Narancs hozzáteszi:

"Mészáros Kata a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) álláspontja szerint nemcsak a Közszolgálati Kódexet, hanem a sajtótörvényt is megszegte". A MÚOSZ szerint több ponton is ellentétes az interjú a törvényi előírásokkal, egy passzust külön kiemeltek:

A médiaszolgáltatók (...) az e törvény hatálya alá tartozó tevékenységek végzése során a jóhiszeműség és a tisztesség követelményének megfelelően, e törvényben meghatározottak szerint kötelesek egymással és a nézőkkel, hallgatókkal, olvasókkal, felhasználókkal, előfizetőkkel kölcsönösen együttműködve eljárni

A vélt szabálytalanságok miatt a szervezet a Médiatanácshoz fordult – teszi hozzá a lap.

Forrás: Magyar Narancs, Index

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Okádék az egész köztévének hazudott kreténgyűjtő pénztemető.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Hari: Ezért volt a fidesznek egy szavas ígérete anno: Folytatjuk! Na azt maradéktalanul teljesítette, túl is teljesítette! Már ami a korrupciót, a jogállam lebontását, tudatos valótlan állítást , és egyéb, nem éppen tisztességes tettüket illeti!
staro2
Mekkora visítozás lesz, ha a fidesz bukása után az ilyeneket páros lábbal rúgják ki a köztvből.
Lepényleső
Eddig ha voltak kétkedők,hát megkapták a bizonyítást ők?
Hari
@Nessy: igen folytatják, amíg ez a szerencsétlen manipulált atlagmagyar fel nem ébred. Ha optimista vagyok, talán már ébredezik, de ez még a nagyon kevés. Már többször leírtam, de most sem tudok mást mondani, hogy rendszerváltás utáni kormányok semmit nem tettek, hogy az átlagpolgár horizontja emelkedjen. Kimondatlanul folytatták az évszázados elvét, hogy a tudatlanságban elő néptömeg az jó, mert a legjobban manipulálható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.