A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a szomáliai férfinak a letartóztatását, akit többek között egy fiatal nő ellen elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsítanak – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint a férfi január 21-én éjjel ismerkedett meg a nővel egy budapesti szórakozóhelyen, ahonnan később együtt távoztak. A férfi javaslatára közösen el akartak szívni egy marihuánás cigarettát, ezért séta közben bementek egy térre. A sövények takarásában a férfi szexuálisan közeledett a nőhöz, aki ezt visszautasította. Ezért a férfi több alkalommal megütötte, majd megerőszakolta a sértettet.

A férfi a nő segélykiáltására időközben felfigyelő és a védelmére kelő külföldi férfit is bántalmazta. Ezt követően a gyanúsított magához vette a nő mobiltelefonját és elfutott.

A férfit szexuális erőszakkal, kifosztással és két rendbeli súlyos testi sértés kísérletével továbbá kábítószer birtoklással gyanúsítják.

A végzés szerint a szomáliai férfi 2015 januárja óta oltalmazotti státusszal rendelkezik Magyarországon. Bejelentett lakóhelyén nem tartózkodik, magyarországi kötődéssel nem rendelkezik. "Figyelemmel ezekre és a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tételére, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne" – hangsúlyozták, hozzátéve: a férfi a gyanúsításban szereplő bűncselekményeket egy vele szemben folyamatban lévő másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el, ezért esetében a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

A végzés nem végleges – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Azért a nő lehetőséget adott arra, hogy ez az eset megtörténjen... De! Hogy én az oltalmazott státuszt azonnal megvonnám ettől a tetűtől az biztos! Örökre ki kellene penderíteni az országból ezt a mocskot!!!
fideszes gyökér
@Cicamama55: te vagy az egyetlen, akit eddig érdekelt ez a cikk, a többi a fideszpornó miatt kommentelt.
Cicamama55
@fideszes gyökér: Ami a közbiztonságunkkal kapcsolatos valós hír, mindig felkelti a figyelmemet. Az gyors elfogásáért pedig minden elismerésem!
1magyar
Remélem minden fiatal lány okul az ilyen esetekből! Van itt elég helyes,okos magyar fiatal srác, miért mennek idegenekkel akár egy lépést is.
Nem lesz a majomból ember még ruhában sem.
durbincs
@fideszes gyökér: Gyökérember, azért magát se hagyja ki, hamár-homár, S bányás Lútetű ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok