Több ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Magyar Liberális Párt is tiltakozott az ellen, hogy Varju Lászlót, a DK alelnökét hétfőn rabosították a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Rabosították az MTVA-székházban bántalmazott DK-s Varju Lászlót, tüntetést szervezett az ellenzék

Az ügyészség korábban Varju Lászlót azzal gyanúsította meg, hogy súlyos testi sértést és garázdaságot követett el 2018. decemberében, amikor több ellenzéki képviselővel együtt bement az MTVA-székházba.

A politikus a rabosítás után megmutatta az újságíróknak és a helyszínen várakozó 100-150 főnyi szimpatizánsnak a tintával bekent tenyereit, és azt mondta, "nem nekem, hanem előbb utóbb nekik kell kezet mosni". Hozzátette véleménye szerint ugyanazok "rendelték meg" a rabosítását, akik "elrendelték", hogy az MTVA-székház előtt képviselőket "vegzáljanak" és akik törvénnyel próbálják csökkenteni a képviselők ellenőrzési jogát.

Az ártatlanságát hangoztató politikus kijelentette, hogy

az ügyészség is a "Fidesz NER-rendszeréhez" tartozik és "ők piszkolták össze a kezemet, ami egyébként tiszta".

Egyúttal hangsúlyozta, a jövőben is kiáll a szólásszabadságért.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó a rabosításra utalva azt mondta, hogy a többi ellenzéki képviselő keze még nem tintás, de bármikor az lehet.

A Fidesz-KDNP törvényekkel szűkíti az ellenzéki politikusok jogait, de a magyar jog mindenkire vonatkozik, a kormánypártiakra is

- fogalmazott.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke leszögezte,

bármilyen eljárások is induljanak az ellenzéki képviselők ellen, akkor is ki fognak állni egymásért, mert nem lehet őket megfélemlíteni.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője arról beszélt, hogy

az eljárással nem csak Varju László ellen "intéztek támadást", hanem mindazok ellen is, akiket a politikus képvisel.

Kanász-Nagy Máté, Újpest LMP-s alpolgármestere is szolidaritásáról biztosította Varju Lászlót. A politikus elképesztőnek nevezte, hogy az ügyben

"a Nemzeti Együttműködés Rendszere (.) nem a felelősöket, nem a bántalmazókat állítja pellengérre, hanem Varju Lászlót szeretné megfélemlíteni".

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
remélem az EP és az EPP derék kurkászai értesülnek róla! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Pegero: Szóval valamiről eszedbe jutott, ami nincs. Ennél eddig értelmesebb voltál zümi...;)
surdilloFUJT
@Pegero: Csak egy ilyen agyhalott mint te!!!
verőce21
Mélyedjen magába és gondolja át a varjú, milyen műsort rendezett a TV székházban és meg akarta vesztegetni az ellenfelét. Presztízs értékű lehet az eljárás és az ítélet, parlamenti képviselő esetében.
Érdekes, hogy a Dobrev Klánban mennyi büntetett előéletű senkiházi és VL-hoz hasonló erőszakos vadbarom gyűlt össze.
verőce21
A Vadhajtások.hu-n csak DáKó párt a DK Gréczi coming out-ja óta. :)
verőce21
“Garázdaság miatt folyik eljárás, mert Varju László – azért, hogy bejusson a stúdióba – nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának és dulakodás közben megszorította az egyik biztonsági őr vádliját. Súlyos testi sértés miatt pedig azért, mert Varju László később a székház első emeletén be akart menni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlőhelyiségek és a hírszerkesztőség ajtói nyílnak, és többszöri felszólításra sem távozott onnan. Erőszakos ellenállása miatt végül testi kényszert alkalmaztak vele szemben. A politikus továbbra is ellenszegült, a földre feküdt, elkapta és kihúzta egy biztonsági őr lábát, aki emiatt a földre esett és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.”

Nagy hibát követtek el, elengedték. Kár volt.
A tárgyalás Szegeden lesz, Lóvé Ágnes ítélkezik.
Kezdetnek nem rossz, csak kicsit gyorsítani kéne a tempót. Hosszú a várólista.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.