Gyorsított eljárással állítja bíróság elé az ügyészség azt az négy férfit, aki egy nagyobb csoport tagjaként Röszkénél, a közúti határátkelőhely kerítésén át, illegálisan jutott Magyarország területére kedden – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Bíróság elé állítják a röszkei átkelőnél elfogott négy embert
Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Szanka Ferenc közölte: a szír és palesztin férfiakat határzár tiltott – tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett – átlépésével vádolják.

A vád szerint kedden fél hat körül a lezárt röszkei közúti határátkelőhely vajdasági oldalán, a forgalomelterelő betonkorlát kerítésénél legalább ötvenen gyűltek össze, hogy illegálisan magyar területre lépjenek.

A tömeg elején lévők felmásztak a kerítésre, rángatták, lenyomták különböző szövegeket skandálva, aztán a határkerítés magyar oldalán álló őröknek a "Fuck you magyarski!" kifejezést ordibálták.

Néhányan letaposták a kerítést, majd a skandáló tömeg magyar területre lépett, és futva az ország belseje felé indult.

A határzár magyar oldalán szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őrök ezt látva "Stop" kiáltásokkal próbálták feltartóztatni a feléjük tartó tömeget, de testi épségüket féltve hátrálni kényszerültek, és segítséget kértek az irányítási központtól. A tömeg a felszólítások ellenére, folyamatosan skandálva tovább haladt, ezért

az egyik biztonsági őr figyelmeztető lövést adott le. A határsértők nem álltak meg, az egyik őrt öt-hat méterre megközelítették, fenyegetőztek, ezért az egyik biztonsági őr két újabb figyelmeztető lövést adott le.

Ezek hatására és az időközben megérkező rendőrök létszámfölényét látva a tömeg visszafordult, és Szerbiába futott.

A rendőrök a kerítésen átjutók közül két-két, magát szír és palesztin állampolgárnak valló férfit vettek őrizetbe.

A közelben elfogtak egy magát algériainak mondó férfit is, aki négy társával – a tömegtől függetlenül – a kerítésre helyezett pallón mászott át magyar területre. Őt határzár tiltott átlépésével vádolják – közölte az ügyész.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ki tudja mi történt a röszkei határállomás "megtámadásával", de ahhoz képest elég rozoga, még tyúkketrecnek is gyatra, amennyit költött pártunk, és kormányunk a goda kerítésére, amely állatra, emberre, földi kutyákra káros, de valahogy a közúti határra már nem jutott lóvé, vagy hol landoltak a milliárdok
.
Nagyjából 50 700 találat (0,40 másodperc) .
.
www.google.com/search?q=Milli%C3%A1rdot+k%C3%B6lt%C3%B6tt+a+korm%C3%A1ny+a+d%C3%A9li+hat%C3%A1rra&oq=Milli%C3%A1rdot+k%C3%B6lt%C3%B6tt+a+korm%C3%A1ny+a+d%C3%A9li+hat%C3%A1rra&aqs=chrome..69i57.15911j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Akkor elkezdődik Ahmed H-hoz hasonló, a társadalmat félelemben tartó tárgyalás sorozat, amely összehasonlííthatatlan a 2015-os migráncs kiszorítósdival
.
Lehet válogatni 2015 milyen különbség van/volt a napokban a statiszták "támadásával"
.
www.youtube.com/results?search_query=R%C3%B6szke+2015
.
Na jó! Nem mindenki most jött le a falvédőről, különösen azok, akik átélték a II. világháború borzalmait!
vukkocska
Ez a történet a hét röheje. Jönnek gyalog az emberek, vagy hatvanan. Van három biztonsági (vagy kettő) őr, akik "megfékezték" a behatolókat, kivéve kb tízet, akik be is jutottak. Jelenleg már csak négy. Van aki ezt a blőd mesét elhiszi, de inkább gyanítom, hogy a kormány kifogyott a migránsozásból és ki kellett találni valamit, amin a jó nép csámcsog. Mert aki gondolkodik, nem veszi be. Már lassan az is elképzelhető, hogy lesznek mű-robbantások is, hogy félelem uralkodjon az embereken.
ómió
Akkor az a sötétben trappoló horda mind bolsevik lidérc lett volna?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.