Szombaton az ország döntő részén gyengén felhős idő várható többórás napsütéssel, az északkeleti határvidéken is egyre kisebb területen lesz borult az ég – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Estétől északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és éjszaka egyre több helyen fordulhat elő gyenge eső, zápor. Az éjszaka második felében azonban nyugat felől jelentősen csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék.

Vége a télnek? Lassan már pulcsiban is sétálhatunk

Reggel, délelőtt még általában napos idő várható, majd késő délelőttől nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Vasárnap délutántól főként az ország északi felén, estétől már keleten is több helyen kell kisebb esőre, záporra számítani.

Szombaton a délnyugati szelet még inkább csak a Dél-Dunántúlon, vasárnap a nyugatias szelet azonban már nagy területen kísérik majd erős széllökések, sőt vasárnap néhány helyen viharos szél is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, az Északi-középhegység északi oldalán és a Nyugat-Dunántúlon lesz hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 18 fok között valószínű.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Most is sétálhatunk pulcsiban csak kell rá nagykabát...
ágimami
Aha, annyira vége a télnek, (eddig nemis volt!) hogy jövő hét közepétől már újra téli idő lesz, úgyhogy azt hiszem, kevés lesz a pulcsi!
Nem is normális idő ez, nálunk ma + 18 fok volt!!
Nem szeretem a hideget és a havat, de nagyon kellene, főleg hogy influenza járvány is van, ráadásul most lenne itt az ideje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.