Még messze vannak egymástól az álláspontok az Európai Unió következő többéves költségvetését illetően – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak a Kohézió Barátai csoport kormányfői szintű ülését követően, szombaton a portugáliai Beja városában.

A kormányfő kiemelte: az elmúlt években az európai gazdaságpolitikát Brüsszelben "elrontották", és ennek hamarosan látni fogjuk a nyilvánvaló következményeit.

Már arra lehet számítani, hogy ebben az évben az eurózóna "biztosan elveszíti a növekedési képességét, vagyis megáll" – vélekedett. Hozzátette: de az övezeten kívül is – Közép-Európát is ideértve – lehetnek hatásai a korábbi rossz gazdaságpolitikának.

Közölte: bár Magyarország megtette, a legtöbb ország nem csökkentette az adókat, nem támogatta a versenyt és olyan védelmi intézkedéseket vezetett be, amelyek rosszak voltak a gazdaságnak.

Orbán egy új, közelgő válságról beszélt

Összességében az európai gazdaság versenyképessége "világméretekben csökkent, és ennek meg kell fizetni az árát" – hangsúlyozta.

Orbán Viktor elmondta: a mostani tárgyalás arról szólt, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy az európai gazdaság ismét növekedési pályára álljon és visszanyerje a versenyképességét.

Emlékeztetett: éppen most ér véget az előző hétéves költségvetés, "most egy újat kell megalkotni", és most arról beszéltek, hogyan kell ezt megtenni, hogy az az európai gazdaság növekedéséhez, gyarapodásához, így az emberek jólétéhez vezessen. "A viták elején vagyunk, nagyon messze vannak még az álláspontok" – fogalmazott.

Orbán egy új, közelgő válságról beszélt

Úgy látja, elsősorban abban kell egyetértenie a tagállamoknak, hogy az EU versenyképességének visszaszerzése a legfontosabb. Ehhez pedig olyan költségvetésre van szükség, amely a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítja a tagállamoknak, továbbá ösztönözni kell azokat az országokat, amelyek készen állnak az adók csökkentésére – közölte.

A miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy Nagy-Britannia EU-tagsága pénteken megszűnt, azt mondta:

"a britek kilépése és az, hogy ma mindenki életben van Nagy-Britanniában, azt mutatja, hogy az Európai Unión kívül is van élet".

Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy tervezi-e bejelenteni a Fidesz kilépését az Európai Néppártból, nemmel felelt, hozzátéve: nem tervez semmilyen bejelentést.

A Kohézió barátai csoport 2005-ben jött létre lengyel kezdeményezésre, hogy képviselje a kedvezményezett tagországok érdekeit a nettó befizető országokkal szemben, ráirányítsa a figyelmet a kohéziós politika aktuális kérdéseire, összehangolja az álláspontokat és rendezze a vitákat. A csoport tagjai először 2012-ben üléseztek.

(MTI)

(Fotók: Miniszterelnöki Sajtóiroda)

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Na az hiányzik, amit már korábban is belengetett, az ALKOTMÁNYOS VÁLSÁG tetejébe egy gazdasági válság.akkor Magyarországnak annyi!
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+szerint+v%C3%A1ls%C3%A1g+v%C3%A1rhat%C3%B3&oq=Orb%C3%A1n+szerint+v%C3%A1ls%C3%A1g+v%C3%A1rhat%C3%B3&aqs=chrome..69i57.8404j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
---------------------------------
.
Szerenád az ÁLMOK LOVAGJÁNAK
.
www.youtube.com/watch?v=SjdYP7XMXVk
.
Mit remélsz, mit remélsz magányos farkas
.
------- A magánember
.
www.youtube.com/watch?v=XzpLsRDszzg&t=18s
.
Hol van a hírös 2/3-ad!
Cicamama55
A televízióban hónapokkal ezelőtt neves közgazdászok közelgő gazdasági világválságról beszéltek, arra utaló jeleket elemezgették...
Béla333
"Orbán egy új, közelgő válságról beszélt"

Nyilván mielőtt a válság a tetőpontjára érne, O.V. elmegy Grazba a válságot csillapítani...
Hari
Már előre megvan az ok, ha a magyar gazdasága példás teljesítménye ellenére visszaesik. Ugyes, a lényeg, hogy légy kire fogni, tanító bácsi nem én voltam, hanem a ébreszt.
fahrenheit451
Keresi az új ellenségképet, mert ez tartja fenn a rendszerét?

Jó Nélkületek, britek.
Mindig is jó volt nélkületek. senkit nem érdekel innentől kezdve, hogy britek vagytok - tele niggerrekel, arabbokkal!
Csizmás Kond
...ezek a feketekalaposok vajon kit gyászolnak ?
Nessy
@Hari: Továbbá még több pénz eltüntetésére! Aztán majd Brüsszelre, meg a válságra fogják!
simmering73
Az új közelgő válság az, amikor nem lesz több ingyen lóvé és kiderül, hogy nincs magyar gazdaság sem. Na akkor jön el nektek a hét szűk esztendő.
Nessy
@simmering73: Sajnos nekünk is. Nekik van vagyonuk a mi pénzünkön! Nekünk meg marad a puszta lét, és egy tönkretett ország.
teuton
Egy uj, közelgö valsagrol beszelt? Közben nyalogatta a szajaszelet es fintorokat is vagott? Akkor tenyleg közel a valsag, mert mar reg volt Grazban kezelesen...
solidedge
Ha már Európában élünk nem Európa szekerét kellene tolnunk? Saját asztalunk közepébe piszkítunk, ahonnan eszünk. Elképesztő Orbán retorikája. Felelősségteljes ember ilyet nem tesz.
teuton
@Csizmás Kond: "Csizmás Kond ...ezek a feketekalaposok vajon kit gyászolnak ?"
A feketekalaposok azt gyaszoljakk. hogy Q1Gnek -mar megint- elment az esze. Ha pedig majd megtanulsz olvasni es lesz egy kis kulturad meg földrajzi ismereted, akkor megtudod, hogy a ferfiaknal a kalap, a nöknel meg a fejkendö Portugaliaban meg ma is tradicio, nem csak a zsidoknal, ill. a muszlimoknal. Magyarorszagon meg a 60as evekben is a videki nök majd mindegyike fejkendöt hordott, de meg a varosi fiatalok is, olasz selyemböl. Nalatok, a mocoknal persze meg cipö sem volt, csak gumicsizma meg bocskor...
Sámannus
Olyan válságról lehet szó csak amiben ő is szereplő, különben miért böfögi ki?
Sámannus
Tudjuk mit jelent néktek a válság, megtudtuk tíz évvel ezelőtt is.Tarhálást mint az állatok, egymásnak uszítva az embereket. Ezért importáltok csecsen és orosz csavargókat, és a lakáj médiát, a megalázó "szórakoztató" iparral ahol a pocsolyában dagonyázva "vetélkednek" a megalázott fiatalok
Yoda69
O1G mindent meg is tesz hogy ez a válság bekovetkezzen
RonaGyuri
@RonaGyuri: az ilyen mértékű arrogáns pofátlanságot már az elmebaja sem indokol! =))
dr. prédikátor
Nézzétek mán ezt a füstös cigányt!!!hát nem előre és középre furakodott???Mintha ő lenne a csekonics báró!!!Pedig csak egy lókupec!!!
csipetke
Semmi extra.Szólt előre,hogy szívni fogunk,mint a torkosborz,mert hogy megszorítások lesznek,az héccencség. Az EP-ben is tudják,hogy a fidesz annyi eu-s pénzt lopott el,amennyit csak bírt,ezért M.o. sok-sok millió euróval fog kevesebbet kapni.
Mi ez,ha nem válság?Kevesebb lóvéból nem tudnak majd sokat lopni.
kereső
@RonaGyuri: 05:06, Vitatkoznék Fekete-Gyór Andrással abban, hogy ez az ország itt-és most az 1970-80-as évek Magyarországa. Nem az ennél jóval messzebb mentünk vissza az időben. Talán tanulmányozhatná Magyarország XX. századi történelmének első felét, valamint ezt:www.scribd.com/doc/48560522/Umberto-Eco-A-mindenkori-fasizmus-Umberto-Eco-Ot-iras-az-erkolcsr%C5%91l-Budapest-Europa-1998-Ford-Dorogi-K-25-47-p
Rájönne, hogy egy sztálinista módszerekkel operáló , erkölcsiség nélküli rendszert épitett fel orbán.
Mindezt csak azért irom, nehogy hamis következtetésre jusson a Momentum. Kár volna, az ország miatt még inkább.
kereső
Majd meglátjuk, hogy mit hoz az élet az angolok számára a brexit után. Hiszen kiléptek ugyan, de a határkérdések, és vámmegállapodások még ez után jönnek.Orbán valahogy elfelejti ezeket megemliteni.
Clavigo
@csipetke: Pontosan..,,semmi extra.. Simán ,,,qrmány-programot hirdetett a Telefingott Búvárruha.
csipetke
@Horizont: 7:09 Hiába adnának neki bármilyen nadrágot,mindegyikben trottyos lenne.Egy hordót se lehetne felöltöztetni,hogy mutasson valahogy.Érdekes,állítólag azért van ez a sok rohadt felesleges stadion,hogy a magyarok többet sportoljanak.Ebben neki kéne példát mutatnia,ehelyett ő lett a nemzet disznósajtja,az elmeroggyant kisgömböc
Hari
@Nessy: egy a lényeg, mi jók, szépek, tökéletesek vagyunk, de mindig van egy csúnya, ami keresztbe tesz. Ez valójában a populista látvány politika a realitásokat nem ismerő tömegnek. Nem véletlen, hogy rájöttek ezek a világtól elzárt vidéki Józsi nénik, Julcsa bácsik, akiknek sokmindent lehet felelőtlenül eladni, de sokan vannak, és ez nagy szavazó tábor. A többi nem számít .
szép új világ
@justhpeter: Orbánra mindent lehet mondani, de azt nem hogy hülye! Ez inkább arra a kb. 2 millió hívőjére igaz. Orbán egyszerűen egy tolvaj despota, egy narcisztikus szélhámos.
sokanvagyunk
Az a pénz amit Magyarország Brüsszeltől (és nem ott "termelik" meg) vár és jó ideje onnan kap, az "a legtöbb ország nem csökkentette az adóit"-ból származik - nem véletlen hogy a britek kilépése után igencsak megcsappanhat ez az összeg.
Csizmás Kond
@teuton: Csüpptót, azok nem portugálok, legalábbis a portugál sokkal színesebben öltözik. Ami meg a románt illeti, már ha ilyen szépen előhoztad, tudnod kell hogy az is műveltebb, ősibb és civilizáltabb mint te vagy a fajtád...de ez minden beröffenéseden meg is látszik.
Csizmás Kond
@Horizont: " A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól."
:)) szóval ennyit a függetlenségről és a pártatlanságról. Az igaz hogy beszólnak de csak egyik oldalról mindig.
Sámannus
Hogy beszélt az túlzás inkább csak hadovált.
Csizmás Kond
@Horizont: Mivel szereted a szalonnát...igaz hosszú de van olyan tanulságos mint amit ők írnak.
nagypolitika.hu/2016/08/08/budapest-nem-bukarest/
Clavigo
Vazzze..,,hogy néz ki már megint ez a Telibeszart Búvárruha ??
ómió
Az eurozóna összességében eddig is csak stagnált.
cikicakk55
@kereső: Ma 08:24
Én a Kádár korszaknak abban a szakaszában éltem,mikor már el ült a fene nagy besúgó rendszer,mikor a nép már biztonságban és békében élhetett Nem tudom mennyire volt nehéz azoknak,akik párt tagok,párt vezetők voltak? Az én nevelő szüleim is mind a ketten Pártitkárok voltak,de soha nem láttam,hogy féltek volna valamitől. Nem voltunk gazdagabbak,mint azok az osztálytársaim,akiknek a szülei nem kötődtek a Párthoz. Ami kellett arra mindig futotta. Később mikor már én is feleség,majd anya lettem,én sem éreztem azt a létbizonytalanságot,amit most érzek. A munkámból és a férjem munkájából szépen megéltünk.Volt saját házunk,minden évben 2x nyaraltunk( még az Adriánál is voltunk) Most az unokáim nem kapnak annyit amennyit az én gyerekeim kaphattak.Nincs nyaralás,karácsony is éppen csak,hisz tele vannak hitellel. Azt meg elképzelni sem tudom,hogy ilyen kormány mellett milyen jövő vár az unokáimra. Még akkor is,ha orbán az idén megbukna,legalább 20-30 év mire az ország úgy ahogy talpra áll. Persze,ha ki tudják szedni belőlük az eldugott sok -sok ezer millió Eurót,akkor talán 10 év is elég lenne. Sajnos Paks II és a Budapest-Belgrád vasútvonal miatt legalább 100 évre eladósítottuk magunkat.
cikicakk55
@Hari: ma 08:30

Azért szerencsére ezek a Józs bácsik és Mari nénik egyre kevesebben vannak és nem csak azért,mert elhaláloztak. Egyszerűen kezdik észre venni,hogy túl régóta hitegetik már őket és egyre nyomoruságosabban élnek. Igaz,hogy nem a médiából tudják meg,hanem végre oda is el jut az ellenzék hangja. sajnos sokkal előrébb tartanánk,ha az ellenzék sokkal jobban össze fogna. lenne bőven ember akik beállnának mögéjük,csak mindegyik ellenzéki pártnak ugyan azt kéne mondaniuk és nem egymást zrikálni.Ameddig Ők képtelenek összefogni,addig a nép is annyi darabban éesz,mint ahány párt van az országban. Ez a széthúzás és az ellenzékek közti K. anyázások nem segítenek abban,hogy a nép összefogjon velük együtt és elzavarja a jelenlegi korrupt kormányt.
Csizmás Kond
@Horizont: Gondolkodok...nekem is számít hogy mit írnak, és az írásnak a hovasorolását mindig abban a megközelítésben szemlélem hogy ki írta...mert mindennek van egy oka.
Ez a szalonna egy félig román félig magyar helyzetorientált ésmégkitudjaki egyének porpagandalapja, és azon csodálkozok, hogy te az én véleményemet mindig azzal cáfoltad, hogy románnak tartottál és ezért nem hiteles, viszont itt a biztosromán forrást és a kétes hovatartozást is hitelesnek véled.
Csizmás Kond
@Horizont: Nem a hatás számít hanem az hogy megértetted-e ki kicsoda.
Eladott Ország
A portugáliai haknijában sem volt túl sok köszönet: az egybites, lábszagú felcsúti provincializmus és az eszelős cinizmus mérgező elegye ezúttal is kikönyökölt a száján. Nem, egyáltalán nem az a baj, hogy ismét felvette a gatyának is csak jóindulattal nevezhető híres buggyos nadrágját. Hanem. Azzal kapcsolatban, hogy Nagy-Britannia EU-tagsága pénteken megszűnt, azt üzente haza: "a britek kilépése és az, hogy ma mindenki életben van Nagy-Britanniában, azt mutatja, hogy az Európai Unión kívül is van élet." Hát tényleg, baszki. 24 óra vagy még annál is kevesebb bőven elég egy ilyen velős, színvonalas helyzetelemzéshez. Te, mint kedvezményezett, kiosztod Brüsszelt, hogy minden más mellett – most kivételesen nem migránsozol, pedig jólesne – a gazdaságpolitikát is elbaszták. Úgy csinálsz, mintha te magad nem lennél a brüsszeli döntéshozás része, tehát bárkit kívülállóként kritizálhatsz, mert úgysem fogja senki a szemedre hányni, hogy Soros megvett, hogy faszságokat beszélj. Miközben évek óta nyomod az Európai Unió gazdasági motorja, jövőjének záloga dumát, most arról lamentálsz, hogy a Brüsszel által elbaszott gazdaságpolitika miatt az EU gazdasági motorja is maga alá szarhat. Pedig miközben ők mindent elrontottak, mi, a motor, értelemszerűen mindent jól csináltunk: csökkentettük az adókat (a világrekorder áfáról és a brutális adóékről egy szót se), támogattuk a versenyt (Mészáros és Tiborcz között), és olyan védelmi intézkedéseket vezettünk be, amelyek fellendítették a gazdaságot. De ez semmit nem ér, mivel, mi a szuverén, nemzeti, saját lábakon álló gazdasági motor is megfizetjük az árát annak, hogy Brüsszel mindent elrontott.
www.facebook.com/orbanviktor/videos/181917399851706/
kereső
@Csizmás Kond: cica-mica, neked az a fontos, hogy ki irta/mondta-nem az, hogy mit ir?Mert a Szalonna, nem attól az ami, hogy román-e vagy sem, hanem amit irnak. És az jó- és lényegrelátó. Elhiszem,hogy annak keserves olvasni, aki ki sem tudja húzni a fejét a mostani hatalom scheggéből- ne olvasd. Ugorgy- neked már úgyse használ.
Csizmás Kond
@kereső: ...hatalomsegg...ezzel most azt akartad kifejezni hogy ahová te dugtad az jobb segg ?
Csizmás Kond
@Horizont: Soha egyetlen hatalom seggébe sem szabad bebujni. Az aki ennek van annak a hatalomnak az elkötelezettje az fanatikus és az nem jó. Itt is legtöbb viták azon alakulnak ki, hogy ha valaki mond valamit a másik nem határolja valahová magad és nem köp a másikra akkor az rossz ember, pedig nem az a megoldás és minél inkább beleéli magát valaki ebbe a mocskolódásba annál fanatikusabbá válik. A hatalom mindig olyan amilyen az ember kialakít, Olyan hogy mindenkinek tetsző legye soha nem lesz viszont a másikat is el lehet fogadni anélkül hogy azzal csorba esne a becsületen.
A másikra...most akkor a román jó hogy beleszól az életedbe vagy kivételesen ennek elnézed ?
Csizmás Kond
@Horizont: Már vagy negyedszer magyarázom , én nem elkötelezve véleményezek, soha nem írtam hogy csak az igaz amit a kormány mond vagy Orbán, és soha nem buzdítottam senkit hogy kire szavazzon...ezeket ti, ti csináljátok és figyelmetlenségetekbe nem veszitek észre hogy más mit csinál. Véleményem van és lesz, sőt amint azt már sokadszor megírtam mindig is kormánypárti leszek mert nálam az jelenti a demokráciát, nem a baloldali folyton ellenkezés, szóval a mikor véleményez az ember azt nem kell föltétlen kritikával fűszerezni de ez nektek valahogy soha nem ment.
Ami a szalonnát illeti azt a meggyőződést vontam le rólad ezzel kapcsolatban, hogy megtagadod önmagad, már úgy értve amit a románokkal kapcsolatban fújtál, neked az tetszik ha a szemedbe hízelegve hazudnak, de ezt úgy veszem mint női szokás ezért is nem hiszem az öszinteségedet.
Hari
@cikicakk55: így igaz. Sajnos a vidéken élők jelentős része arra "szocializálódott" kényszerűen, hogy amit "fentről" mondanak, az úgy van. Ez el jószerivel az idősebb nemzedéknek, akik valóban lassan elfogynak. A fiatalabb nemzedéket már nem ilyen könnyű befolyásolni. Ezért fáj Orbánék feje, mert ők is rájöttek erre, mint anno Kádárék. Ezért neveztek ki egy bakfist helyettes államtitkárrá, meg a volt budapesti polgármester helyettes kisasszonyt kormány szóvivőnek, hogy a párt közelebb kerüljön a fiatalokhoz. Ha ennyire képesek, ők is belebuknak, mint Kádárék.
teuton
@Csizmás Kond: Hogy mi az a csübitot, azt csak te tudhatod, bar szerintem te sem, mert a nagy sztahanovista firkalgatasban mar az eszed is elment, ami talan soha nem is volt. Valszeg shikarit helyettesited, mert elfogyott a pelenkaja 14 orat ülni naponta a gep elött es 1-2 soros mocskokat fröcsögni. Ezert te szombaton mar 12,5 oras müszakot nyomtal, 8 elött kezdted es este fel 10kor hagytad abba, hogy vasarnap reggel mar fel 10kor folytathasd. Szanalom vagy, nem is csoda, hogy nincs csaladod, az internetes mocskolodas tölti ki a napjaidat. Megeri? Mennyit fizetnek erte???
csipetke
@Csizmás Kond: 9:35 Hogy a román műveltebb,ősibb,és civilizáltabb,mint a magyar?Hát,ennek azé' nézz utána.Tudom,hogy ezt verték a fejetekbe az iskolában,de azóta kiderült egy,s más.Olvasd el Makkay József,A román történelem hiányzó ezer éve c. könyvet. Egyébként már sok ilyen témájú könyv megjelent,válogathatsz.Már elismerik a románok is,hogy kb ezer évet hamisítottak a történelmükhöz.Ezt csak azért.hogy fel legyél homályosítva némiképp,és hogy eztán ne emlegesd az ősi,és fenemód civilizált románokat.
teuton
@Csizmás Kond: Itta szerinted szines portugal ferfi nepviselet. Vagyis annyira "szines", hogy teljesen FEKETE! Bar az is egy szin... Presze Romaniabol nem mindenki tudhatja, mi van a vilagban...
www.abebooks.de/servlet/BookDetailsPL?bi=22710168434&cm_sp=collections-_-4riecOywXYlmuHHtR3o9JD_item_1_43-_-bdp
teuton
@ómió: Na megszolalt megint az analfabeta... Az eurozona stagnal... Talan a hivatalos statisztikat kellene megnezni! Bar csökkenö ütemben, de az minden negyedevben nött a GDP 2.8-4%kal!!! Ja, a betüket es szamokat nem kell minden agyhalott nyalonc ismerje...
Béla333
O.V. szerint a közeljövő problémái:
- migránsok,
- Brüsszel,
- börtönbiznisz,
- ügyvédek,
- bírók, ítéletek,
- Néppárt,
- ellenzék,
- bármi más, bárki bármit behelyettesíthet!

A lényeg: a rettegés, a gyűlölködés, az irigység, a rosszindulat! Na ez a Fidesz!
Csizmás Kond
@csipetke: Ott olvastad ???...és melyik kifejezés jelenti neked a magyart ?
csipetke
@Csizmás Kond: Azt állítottad, hogy a román civilizáltabb, műveltebb, és ősibb, mint a magyar.
Ezt cáfoltam. Olvasd el, amit írtál.
Csizmás Kond
@csipetke: ...szerintem neked megártott a vasárnapi valami...abba a beírásba az a szó hogy magyar nem szerepel...tudom mert én írtam, és a te kedvedért visszalapoztam és újraolvastam ...biztos hogy jól vagy ?
Rockxy
látom, hogy jólelvagytok, médiaáltal beoltva és befolyásolva többségileg
csipetke
@Csizmás Kond: Miután teutonnak szólt a mondandód, és feltételezem, hogy ő magyar, ebből adódik a dolog. Ennyi.
ómió
@teuton: Ja! "Dübörögnek" - Kóka módra! Azért teljesítünk előttük már évek óta több, mint 2%-kal.
Csizmás Kond
@csipetke: Az, hogy te mit feltételezel még nem szentírás, és azok alapján nem kéne következtetést levonni. Elmagyarázom mert látom nem nagyon működik a képzeleted...
Szóval a teuton név egy korai protogermán törzs kelta elnevezéséből származik, és vidékünkön a betelepülőket nevezték így vagyis a szlovákokat, azaz a tótokat...innen a tótozás. És mivel tudott dolog, hogy a szlovák, a szláv identitás a rusz, görög majd római keveredés eredménye ezért a román, ami illír, görög, római keveredés sokkal előbbi.
Tehát amit írtam az a tótnak illetve a teutonnak írtam és azt te egyáltalán nem kellett volna magadra vedd, vagy sértőnek érezd. Amúgy amiket ez a kistót írogat látom nálad igenis rendben vannak, és erről ha én kéne következtetést levonjak akkor az neked nagyon nemtesző lenne...mert meggyőződésem, hogya ki a szarakodót pártolja az maga is az.
teuton
@Csizmás Kond: Azt irja a bozgor gumicsizmas "vidékünkön a betelepülőket nevezték így vagyis a szlovákokat, azaz a tótokat." Haaaat... A regatban miota vannak totok??? Mindig tudtam, hogy analfabeta vagy, de hogy ezt meg a vilag nyilvanossagara is hozod? Talan csak olvasni kellene megtanulni, de nem a magyar vikipediarol, ill. ha megis onnan, akkor pontosan! A tot nev a teutonbol szarmazik, viszont a totoknak semmi közük a teutonokhoz! Mint a total is a teutonbol szarmazik, megsincs a Total cegnek semmi köze hozzajuk, vagy hogy a frankok sem Franciaorszag területen eltek hanem a mai Nemetorszag deli reszen, Bajorszag felett...
Azt mar meg sem merem emliteni, hogy esetleg nem is csak magyarul, hanem latinul: kellene tanulni: Ordo Teutonicus / Teuton Lovagrend. Szoval a törtenelmileg is hires Tot Lovagrend, - a szaroscsizmas szerint...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.