Rekordidőn belül, bevezetése után mindössze 16 hónappal elfogytak az R betűvel kezdődő rendszámok tavaly, és már az év végén az új, S betűjelű sorozat jelent meg.

Hamarosan elfogynak a rendszámok – de mi jön utána?

Fotó: Alapjárat

A folyamat egyfelől az újautó-piac lendületének, valamint a használtautó-importnak köszönhető – írta a Híradó.hu. A jelenlegi trendek alapján úgy tűnik, már 2025-ben szükség lehet újfajta rendszámokra, amelynek nyomán több megoldás is szóba került – írta a hirado.hu-ra hivatkozva a hvg.hu.

Egyrészt kiút lehet a személyhez kötött rendszám, vagyis, ha egy jármű adásvételét követően az új tulajdonos a korábbi autójának az azonosítóját kapná meg – mondta a Híradónak Gyulainé Tóth Zsuzsanna, a Magyar Autóklub jogi igazgatója. A legegyszerűbb és legolcsóbb a forgalomból véglegesen kivont rendszámok újbóli kiadása lenne. Ugyanakkor ez sem tekinthető véglegesnek, de jelentős tartalék van a lehetőségben.

Mindezeken túl egy új rendszer bevezetése elkerülhetetlen előbb-utóbb. Erre a legjobb minta a már itthon is sokat emlegetett és többször felvetett területi alapú rendszámozás lenne. Ez azonban egy általános rendszámcserével járna, és a teljes állomány leváltása több évbe is telhet, valamint jelentős költségeket emésztene fel a szakértő szerint. Jelenleg, tudomása szerint ez nem szerepel a téma a Belügyminisztérium elsődleges, kidolgozandó kérdései között, de amikor időszerű lesz, egy alapos elemzés kell a megoldáshoz.

Napi.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@namihami: @Yoda69: @Horizont: A fideSS-kdnp akkor megy át a hídon, amikor odaér. Koncepció, előre gondolkodás az bolsevik trükk. Sajnos mindenben ezért tartunk a béka ülepe alatt.
ómió
Ez az, efftárs! Hazudd a "fideSS"-re! Más úgyse megy!
Rockxy
miva?
elfogytak a számok, mega betűk?
má megina fidesz!
lenyelte a fidesz, bathattyuk.
lusta
@namihami: Annó azzal érveltek, hogy egy ilyen kis országban ez lehetetlen, értelmetlen, meg ez , meg az. Érdekes, de a szlovákokknál és a cseheknél és lehetne szép sorjába venni a többi közelebbi, távolabbi országot is. A területi jelölés után a szám-betű kombináció nagyon hosszú időre biztosítaná a rendszer működését.
namihami
@Yoda69: @lusta: Arról az esetről már nem is szólva, hogy ha megy előtted egy autó és látod, hogy bénázik, tétovázik, de pl. borsodi vagy zalai a rendszáma, akkor te is tudod, hogy miért teszi.
Így, a mostani rendszám esetén esetleg nyomják rá a dudát, mint a hülyék.
Pálinkás Pál
No most valaki vezesse le nekem, ha holnaptól területi jelzést is nyomnának a rendszámra,és azt írnák be a rendszerbe,azon mi kerül olyan szédületesen sokba??? /persze álnaív kérdés...a lopás mindig megnöveli a költségeket/...és miért kéne kicserélni az összeset??? szépen az idővel kikopnának...és "holnaptól" csak új rendszámot adnának ki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.