Nincs szükség itthon az EU-s fejlesztések ellenőrzésének szigorítására, inkább a meglévő lehetőségeket kell jobban kihasználni a korrupciós és csalási kockázatok visszaszorítására – mondták a téma szakértői a Transparency International Magyarország pénteki konferenciáján. Néhány elég erős kijelentés is elhangzott az eseményen: az Európai Bizottság egyik illetékese azt firtatta, hogy miért nem ülnek többen börtönben az uniós pénzekkel visszaélés miatt, amire egy kormányzati illetékes megjegyezte: a hatalmi ágak szétválasztása terén kell keresni a választ. Egyébként nagyon egyszerű módszer is létezne a túlárazások kivédésére, csak valamiért nem lép senki. Azt is kiderült: kézzelfogható anyagi előnyei vannak, ha minél inkább bevonják a nyilvánosságot a projektek nyomon követésébe, ugyanis hirtelen 200 millió forinttal 1,3 milliárdra sikerült lefaragni az M6-os autópálya Bóly-Ivánvárda közötti szakaszának tervezésére kiírt közbeszerzésben a becsült árat egy civil ellenőrző mechanizmus...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Eriksson: Valahogy érdekes módon a fidesznyikjeid mégsem indítanak rágalmazási pert amikor letolvajozzák őket!!! Vajon miért??? Talán esetleg akkor borulna a bili,ha utánanéznek???
Eriksson
@Pálinkás Pál: Ezt a bejegyzést ócska kötözködésnek veszem.
Pálinkás Pál
@Eriksson: Annak veszed aminek akarod,attól még tény marad!!! Hallgatnám a véleményedet róla!!!
Eriksson
@Pálinkás Pál: Ne engem kérdezz, én nem szoktam ilyen adatoknak utánajárni, hogy ki mennyit lop. Soha nem kaphattál még rajta.
Viszont vannak itt bőven olyanok, akiknek semmilyen más témájuk sincs. Beszéld meg azokkal.
Yoda69
@Eriksson: Ha nagy nehezen el is itelnek egy fideSSes adocsalot, akkor az is luxus korulmenyek kozt tolti a bunteteset.
Eriksson
@Yoda69: Gondolom egy adócsaló nem számít közveszélyesnek, hogy húsz fős zárkába csukják a nehézfiúk közé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.