Egy gazdasági szakértő szerint akár a Magyarországon működő gyárakra és a gazdaság egészére is hatással lehet a járvány.

Koronavírus: Magyarországra is komoly hatással lehet a járvány

A koronavírus-járvány már most komoly gazdasági károkat okozott, főként Kínában, de mostanra már a világ más pontjain is érezteti hatását a kínai termelés leállása, néhány hét múlva Magyarországon is jelentkezhetnek az ellátási gondok – írja az Index a Portfólióra hivatkozva. A lapnak Sinkó Ottó, a Videoton Holding társ-vezérigazgatója nyilatkozott.

A globális feldolgozóipari beszállítói láncokba Kína nagyon erőteljesen beépült az elmúlt időszakban, és ez alól Magyarország sem kivétel. Egyre kevesebb olyan termék van a világon, amihez nem használnak fel Kínából származó alkatrészeket

– mondta a cégvezető.

A Magyarországon működő vállalatok még nem álltak le a koronavírus miatt, mert a holdújévre mindenki felkészült, azonban néhány héten belül már lehet, hogy egyes cégeknek akadozik vagy leáll a termelése.

Forrás: Index

Kép: MTI (illusztráció)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A nyuggerek már tavaly is meghúzták a gatyakorcát
simmering73
"Magyarország február 1-ig sem vezetett be utazási korlátozásokat, miközben sok országba már nem közlekedhetnek közvetlen járatok Kínából, addig Magyarországra minden nap, akár napi 3 járat is érkezik Kínából a Budapest Airport adatai alapján.[240] A Budapest Airport közleménye szerint egy kínai légitársaság a járvány súlyossága miatt maga függeszti fel egyes járatait Magyarországra. Így a Shanghai Airlines Csengtu-Budapest járata február 4. és március 28. között valamint a Hszian-Budapest járata február 6. és március 26. között nem közlekedik majd. A Shanghai-Budapest járat a Budapest Airport hirdetménye alapján zavartanul fogja szállítani az embereket Kína és Magyarország között a továbbiakban is.[241]"
hu.wikipedia.org/wiki/Vuhani_koronav%C3%ADrus-j%C3%A1rv%C3%A1ny
karma1
Hulyegyerek, mi az, hogy "begyuruzhet"? Vilagvalsag lesz ebbol az egeszbol, ha egy honapon belul nem oldjak meg a jarvannyal kapcsolatos legsurgetobb kerdeseket! Minden nagyon nagy vallalat, vezeto marka kinaban eloallitott alapanyagokkal, alkatreszekkel dolgozik, ha nem akarjak importalni az orszagokl vilagszerte a virust, akkor nem engednek be az orszagba semmilyen kinai termeket! Szoval, gunarnyaku kulugyer? A kulgazdasagert is te vagy felelos, es mar legalabb 2 es fel honapja semmilyen aktivitasodrol nem hallottunk. Hol vagy, szijjaspetya? Na, most kit allitasz a szonyeg szelere?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.