A járások nagy részében már nincs főállatorvos és az állatorvosok száma is drámaian lecsökkent. Az okokról szólva Hadházy azt mondta: a közigazgatás átalakítása során az állategészségügyet alárendelték – ahogy fogalmazott: az „arrogáns pártkatonák” által irányított – kormányhivataloknak. Az alulfizetett hatósági állatorvosok pedig elvándorlással tiltakoztak a nyakukra ültetett szakmaiatlan vezetés ellen. Ennek pedig súlyos következményei lehetnek a politikus szerint, mert például a járványok elleni küzdelemben kiemelkedően fontos szerepe lenne a járási főállatorvosoknak. A képviselő szerint a járási főállatorvosi állások sorozatos megszűnése is hozzájárult ahhoz, hogy a magyar hatóságok nem tudták feltartóztatni az afrikai eredetű sertéspestist és a madárinfluenzát.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: görbetükör
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Aki úgy véli, hogy az állategészségügy huszadrendű, az majd gondoljon erre akkor is, ha beteg állat kerül majd ételként az asztalára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.