A szakértő szerint habár koronavírusos megbetegedés nincs, az influenzaszerű tüneteket komolyan kell venni.

Koronavírus: egyelőre nincs magyar fertőzött, de a szakértő szerint van miért aggódni

Magyarországon nincs az új koronavírus által fertőzött beteg, viszont influenzajárvány van, és más kórokozók is okozhatnak felső légúti megbetegedéseket – hangsúlyozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Dánielisz Ágnes kiemelte: ezek a kórokozók is ugyanúgy cseppfertőzéssel terjednek, mint az új koronavírus, ezért érdemes gyakori kézmosással védekezni ellenük.

Hozzátette: a Kínából érkező csomagokat nyugodtan át lehet venni, a két ország közti hosszú utat – amely alatt hőnek, hidegnek és kiszáradásnak is ki van téve –, a koronavírus biztosan nem bírja ki.

A szakember kitért arra is, hogy a legújabb hírek szerint székletben is kimutatták az új koronavírus örökítő anyagát, ám mint mondta, a járványügyi adatok alapján egyértelmű, hogy a megbetegedések cseppfertőzéssel terjednek.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a koronavírussal kapcsolatos kérdések megválaszolására két 24 órában hívható zöld számot – 06-80-277-455 és 06-80-277-456 – is működtet, ezeken leginkább csomagokkal, utazással és felsőlégúti tünetekkel kapcsolatban érdeklődtek már – mondta.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
egy olyan kórházban feküdtem, ahol meglepően sok fertőtlenítő volt kitéve..a szobákban, a szobák előtt, a folyosókon, a különféle ki-bejáratoknál, valamint minden WC-ben..le a kalapot a személyzet előtt, sosem felejtették el a fertőtlenítőt használni..

Hogy hol a poén?

A szomszéd szobában volt egy fazon, aki kicsoszogott a klotyóra, nem hajtotta fel a deszkát, hanem úgy hugyozott körbe mindent, vagy ha kábelt fektetett akkor nem húzta le, hanem kézmosás és fertőtlenítés nélkül visszacsoszogott az ágyába(WC paírt senki nem látott nála)...persze a klotyóajtót is nyitvahagyta...hát ennyit a fertőzésről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.