Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a duplájára emelkedett a villamos energia ára, miközben a saját cégének kedvezményt adott az áram árából – mondta Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

A fideszes politikus hangsúlyozta:

amikor Gyurcsány Ferenc volt hatalmon, 15-ször emelték a rezsi árát, ugyanakkor a saját cégének, a Magyaróvári Timföldgyárnak hatóságilag biztosított áramvásárlási kedvezményt.

Ezzel Gyurcsány Ferenc évente 1-2 milliárd forinttal növelte a saját cége bevételét és ugyanennyi veszteséget okozott a Magyar Villamos Műveknek. A hiányt pedig "a magyar embereknek kellett kifizetni sorozatos rezsiemelések formájában" – mondta Böröcz László.

A politikus kitért arra is:

Gyurcsány Ferenc a 90-es években zajlott "rablóprivatizáció alatt több állami gyárhoz is hozzájutott áron alul".

Ilyen volt a Magyaróvári Timföldgyár is, amelyet szocialista befolyással bíró anyósa segítségével szerzett meg. Apró Piroska – aki akkoriban lett a Magyar Hitelbank igazgatótanácsának tagja – intézte el Gyurcsány Ferencnek, hogy 700 millió forintos állami hitelt kapjon egy állami vállalat megvásárlásához, úgy, hogy ehhez mindössze 5 millió forint saját tőkével rendelkezett – mondta Böröcz László.

A fideszes képviselő szerint Gyurcsány Ferenc 2009-es bukása után "minden jó érzésű ember arra számított", hogy ámokfutása után önkritikát gyakorol, és szakmát vált.

"Mi se gondoltuk, hogy 2020-ban Gyurcsány Ferenc lesz újra a baloldal vezére, ő irányítja majd újra a baloldali pártokat, értékeli a baloldali pártok tevékenységét" – fogalmazott.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Csak azt felejted el pubi, hogy jobboldali kórmány volt hatalmon, köztük a mostani KDNP.nevét is elfelejtette az a likas agyad, úgy hívták spontán privatizáció. Magyarul más is ezt tette. De amíg mások kirabolták ezeket a vállalatokat, Ferenc testvér megtartotta a munkahelyeket. Máig is felelősen gazdálkodik a vagyonnal. Neked meg nem sül le a bűr a pofádrúl hogy idehányod az összes szemét hazugságot, ami eszedbe jut
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Csak azt felejted el pubi, hogy jobboldali kórmány volt hatalmon, köztük a mostani KDNP.nevét is elfelejtette az a likas agyad, úgy hívták spontán privatizáció. Magyarul más is ezt tette. De amíg mások kirabolták ezeket a vállalatokat, Ferenc testvér megtartotta a munkahelyeket. Máig is felelősen gazdálkodik a vagyonnal. Neked meg nem sül le a bűr a pofádrúl hogy idehányod az összes szemét hazugságot, ami eszedbe jut
simmering73
Mi se gondoltuk, hogy a 98-02-es országrabló ámokfutás után újra hatalomra kerül ez a nemzetrontó banda és véghez viszi a második országdúlást is.
lampa laz
Te síkhülye barom, csak az látszik rajtad, h egy nagyon rosszul sikerült együttlét eredménye vagy. Bezzeg ti ma olyan faszán megvédve tartjátok magasan a rezsi árát, h rajtunk röhög egész Európa az alacsony energia árak miatt. A MET+az MVM annyit kaszál ezen, h orbán lassan belefullad a ráhulló milliárdokba. Gondolom Gyurcsány évértékelőjéről akarjátok elterelni a figyelmet, mert nem szeretnétek, h eljusson az igazság az emberekhez. Ilyen macskajancsinak mint te is vagy ez nem fog sikerülni.
Aki Én
Én orbán bukása után gondoltam, hogy megtanultuk egy életre.
De sajnos csak ő tanult belőle.
solidedge
Böröcz úr. Nem szeretjük Gyurcsányt de még így is százszor különb mint a felcsúti kis szánalmas emberke.
Csizmás Kond
@Sámannus: ...vagyis amikor Gy F volt kormányfő akkor jobboldali kormány volt a hatalmon...
...szerintem te nagyon beszedték a pöttyös sámángombából...
Sámannus
@Csizmás Kond: Jópofa vagy a kilencvenes évekre mutogat ez a faszkalap, de tudom, amit te nem akarsz nem fogod érteni,l ahogyan a pohosék sem adták el a tokaji szőlőket azért inkább vagyontalannak hazudja magát. Pörszi, ha kikapom bekapod azt is?
Csizmás Kond
@Sámannus: Mindegy merre mutat az állítása ugyanazt jelenti minden időben. És faszkalap az aki már az első válasznál csak faszságokkal tud válaszolni.
CsipkeRózsa
Jó érzésű ember nem tagja, nem -közeli a fidesz-kdnp-nek, és nem kormánytag.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..tehát akkor a kormány az mindig gazember...?
tudode
Most már MINDEN JÓÉRZÉSŰ EMBER azt várja, hogy őfélesége kiálljon és önkritikusan elismerje, hogy a nap 24 órájában kólintottak, és ahhoz nyulkáltak, amihez ne nyulka piszka, mert rácsos izé lesz a vége!
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+milli%C3%A1rdjai&oq=Orb%C3%A1n+csal%C3%A1d&aqs=chrome.2.69i57j69i59l2j0l5.5652j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
A vérrel áztatott alapjogok narancsköddé válása az más lapra tartozik!
balos
@Pegero: Ej te nedves testvére o1+1gecinek,minek kell neked a prosti srácokat ide hozni?Nyald ott a turul szart ide akkor gyere,ha hívnak!
F_Viktor
@Sámannus: Írod:
"De amíg mások kirabolták ezeket a vállalatokat, Ferenc testvér megtartotta a munkahelyeket. Máig is felelősen gazdálkodik a vagyonnal."

Így igaz, ellenben a NER-huszárok kokóit, kurváit a birkák fizetik.
Jó példa a nemzet pénztárosa és a Mátrai erőmű esete. "Megvétele" után egy szempillantás alatt eltüntetett 6-7 milliárd forintot, most pedig a Zemberek fizethetnek.
vitriol
@Pegero: nem folytatok vitát minden útszéli modortalan fajankóval, téged sem szoktalak megszólítani, te is tartózkodj ettől!
nezelodo
Nem igen szokott bejönni ez a szakmaváltás a politikusoknál! Hogyan jött volna létre a fidesz, ha a Kádár rendszer pártpolitikusa nem váltottak volna színt? (kicsit kifakultak) A nagy buktakor is csak a csont recsegett, a szakmaváltás elmaradt. A mi ifjú keresztényeink sem mennek nyugdíjba, ott halnak meg a parlamentben kilencven évesen, miközben prédikálnak a fiataloknak hogyan kellene élniük. Választáson meg nem indulnak külön a mi kiszes kereszténységgel mélyen átitatott országunkban, mondván úgyis nyernének.
evacica
Ki ez a Böröcz?Egy kis senkiházi udvaronc! Milyen jogon meri az embereket minősíteni? Hogy meri bárkinek a jó érzését kétségbe vonni?! Jobb lenne ha a saját házuk táján söprögetnének, elég sok a szemét azon a tájon!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Az Orbán kormány mindig gazember volt!
kereső
Böröcz- ! Tiborcz I. 881 milliós hiteléről vinnyogjál!-amit az MFB-től kapott, hogy kastélyt vegyen lölőtől.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Ez egyoldalúság. Minden kormány a saját érdekét nézi.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ezzel (véletlen) mondtál egy nagy igazat! MINDEN kormány a saját érdekeit nézi, a pógárok + magasról le vannak zarva...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ez nem így van, a normális kormányok az ország érdekeit nézik, és az emberek jóbb életére törekednek. Most inkább csak egy klikk és egy saját család érdeke számít, na és a szavazatok vásárlása közpénzből.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: És az milyen országérdek amikor úgy kampányol valaki, hogy le akar mondani az ország önállóságáról ?
Clavigo
@Shikari: Inkább kussolnál,oláh... Mindenki jobban járna..
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Senki, és egy politikai párt sem akar lemondani az önállóságról, csak egy közös érdekeken álló Európát képvisel, ha már tagok lettünk.
Eladott Ország
Semmi különös, ez a fidesz „programja”. Megmondták: folytatjuk. Folytatják. A migráncsozást. Meg a hazudozást, a lopást, az uszítást, a társadalom megosztását, és az ilyen senkiházi Böröcz alakok piedesztálra emelését, amire egyébként önmaguk erejéből, tehetségéből sohasem lennének képesek. Amelyik tudatában van a saját kvalitásai határával az azért nyal és kotkodácsolja a hazug párt csasztuskát, amelyik nem, az meg meggyőződésből. Pont erre a két rétegre oszlik a szavazótáboruk is, nem tudom melyik a rosszabb. És ezek a jövőnk zálogai… Hofi szavaival élve: „dögöljek meg, ha kiváltom őket.”
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Dehogy nem csak esetleg van aki nem érti...ugyanis hogy lehet olyan egyesült államokról beszélni ahol nem alárendelt szerep jutna egy tagállamnak ? A közös érdek nem jelent addig alárendeltséget amíg megvan a saját önállóságod, de mihelyt egy egyesület dönt a sorsodról attól a ponttól csak alárendelt vagy...és érdek mi abban az ember érdeke ?. ...mert egy embernek érdeke hogy identitása legyen ne egy a sok közül...amúgy az a latinosítás óta már sokszor megtörtént de mégsem akarnak tanulni belőle az emberek.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: ebbe a macskába elhintették a romlott tápszert...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A közös érdek au EU tagjaiként is fontos, attól még az országok önállósága megmaradt.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Már most előírják, mit tegyünk...és mi lesz akkor amikor nem Magyarországként fognak emlegetni...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Amennyiben a kormány és a többség úgy érzi, ki kell lépnünk az Unióból. Örülnél annak, Orbán örülne annak?
csak úgy....
@Csizmás Kond: mit írnak elö ,te bimbó? azt,hogy ne lopj,ne csalj és ne hazúdj!
...,hogy eu-pénzekböl ne gazdagodjon a magyar politikus? neked ez miért fáj?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Az nem olyan egyszerű. A belépéssel elvesztettük a megélhetéshez szükséges gazdaságunkat, szóval a kilépés pont úgy hangzik mint most a kormányváltás...hogy jó volna ha volna valaki aki kihúz a szarból.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem a belépéssel vesztettük el a gazdaságunkat, azt nagyjából már előtte megszüntettük.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: pedíg a cirmi szerít, ki köne lépni,még a totális megsemmisítés elött!
így jár az a macska,aki gondolkodás nélkül mindent megeszik...
csak úgy....
@Csizmás Kond: egy kgst re alapuló gazdaságot,amit a szentlélek tartott vastüdön...
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Hát igen mert az volt a feltétel...
csak úgy....
@CsipkeRózsa: az a cicckány ,inkább kölykezik hetet,mint használná az eszit...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem az volt a feltétel, a feltételek előtt már nem volt gazdaságunk.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: oszt mik lehettek ,azok a borzalmas népmegsemmisítö föltételek,amire ez a buger macska gondol? cili restaurárlva,tóni milliárdos,...lölöröl és a vöröl nem is beszélve,lázárnak kastély,hullikna haja, semlyén vadászik mit egy magyar nábob...,hun baxta el ,ezeknél a grófinasoknál az eu? ezt nem értem...
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Az állami vagyon privatizálása volt az első feltétel a zunió csatlakozási kérelem elindításához...de ha te jobban tudod megírhatod...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Elcsúszott a lájk, téves!

A privatizáció nagyját Antall idején bonyolították, akkor váltak munkanélkülivé a gyári dolgozók.

Túl sok időt igényel a sok kérdésed, tovább megyek.
csak úgy....
@Csizmás Kond: a bányák bezárása + minden,amit nem volt miböl finanszirozni!
azt tudtad,hogy a 70 es évektöl nyugati kölcsönökböl tartotta el magát a magyar állam?
csak úgy....
@Pegero: látom,te a fizetett menyecskében utazol,anyád tudja vagy ö a sponzorod?
pécsi
Aki nem látja azt a fejlődést, amely az utóbbi 10 évben hazánkban történt, az vagy hülye, vagy Gyurcsótány" hibbant Feri "seggnyalója! A szemkilövető, magyarellenes volt pécsi KISZ titkár nem tud lemondani a hatalom kergetéséről! Elárulta apját, a magyar népet, a határontúli magyarokat- népszavazás!-, nem bír a zsidóktól elfaszolt szemlőhegyi villában kussolni! Mit akar ez a szerencsétlen? A bolgár KGB-s asszonyával húzzon el a francba. /Vagyis az EURÓPAI EGYESÜLT ÁLLAMOKBA! Többet ne rontsa a közéletet!
verőce21
Bízunk benne, hogy több lesz a "jóérzésű ember" majd ha odakerül a sor, a választásokkor, és jól elküldik ezt a moslékkoalíciót ahova valók. A disznók elé...:)
pécsi
@Eladott Ország: Eszement proli! ilyenek vagytok, ocsmányok. Tünjetek el hazánkból, vegyüljetek el a migránsok hordájában!
kereső
Ezek a hülyék annyira beleszerlemesedtek a "teóriájukba", hogy a vagyonnyilatkozat kapcsán eljárást kezdeményeznek Gyurcsány ellen- hova költötte el a saját pénzét, mert mégis csak disznóság, "hogy ,faxám, nem számoltál el az utolsó likas két fillérig" , azzal a pénzzel, amit felvettél osztalékként. "
Macskaszem
Hazudik a kis pöcs, mert a fideszben nincs egyetlen egy jóérzésű ember se, (ember se nagyon) akkor meg honnan tudja, hogy mire számítunk, mi jóérzésű emberek?
pécsi
@Eladott Ország: jóember. ezért vagy proli,mert ilyen ocsmány szöveget csak a gyűlölettől csöpögő genetikai hulladék tud előadni!
Sámannus
Ezek a faszkalapok életükben még nem gazdálkodtak eredményesen. Tegnap még mészarost tömték ki mint az állat, és kimenekült a Mátra Erőműtől, mert a tengersok pénzt nem hajlandó a maffia kifizetni a fejlesztésre.
Eladott Ország
@pécsi: tegnap, 2Bűnözőkkel és politikai prostituáltakkal másképpen nem lehet beszéln és még b@zdmeg ti kéritek ki a tiszteletet!
csak úgy....
@verőce21: nem cinikus gecziket akartál mondani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.