Vasárnap napos, száraz idő lesz fátyolfelhőkkel. Éjszaka északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, hajnaltájt a Dunántúlon és északon néhol gyenge eső már előfordulhat.

Hétfőn napközben többnyire erősen felhős idő várható átmeneti elvékonyodásokkal, felszakadozásokkal, majd késő délután északnyugaton tartósan csökkenhet felhőzet. Kora délutánig főként az ország északi felén szórványosan, majd délebbre is, és immár nagy területen várható eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy zivatar is kialakulhat. A délnyugati, déli szél vasárnap estétől a Dunántúl egyre nagyobb részén megerősödik, majd viharossá fokozódik, illetve reggelre az országban már másutt is sokfelé lesznek erős széllökések. Holnap a szél tovább erősödik, elsősorban a Dunántúlon helyenként erősen viharos széllökések is várhatók. Délután a szél egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, de erejéből nem veszít.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között alakul. Délnyugaton lesz az enyhébb idő, fagy csak északkeleten lehet, de reggelre már ott is melegszik a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 10 és 15 fok között várható, de nyugaton egy-két fokkal melegebb, északkeleten hidegebb lehet.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.