Ittasan támadtak egymásra a család tagjai, tragédiával végződött az ügy.

 „Megérdemelted, magadnak kerested a bajt” – mondta a férfi, majd 15-ször megkéselte apját

Erős felindulásból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az ellen a 33 éves férfi ellen, aki halálra szurkálta az anyjára támadó apját Szomolyán.

A fiatalember egy családi házban együtt élt szüleivel, valamennyien italozó életmódot folytattak. A férfi apja ittasan rendszeresen vitatkozott családtagjaival, ilyenkor kölcsönösen szidalmazták egymást, tettlegességre is sor került közöttük. 2018 nyarán a férfi késsel támad a feleségére.

2018 decemberében a férfi és a szülei is nagyobb mennyiségű bort fogyasztottak, közülük leginkább az apa ittasodott le. Délután az apja és anyja ismét összeveszett, a vita hevében a férfi elővett egy nagyméretű konyhakést, mellyel rátámadt a feleségére, meg akarta szúrni. A fiatalember felébredt a zajra, bement szülei hálószobájába, odalépett az apjához, kicsavarta kezéből a kést, majd számon kérte a magatartásáért.

Az apja azonban vissza akarta szerezni a kést és dulakodni kezdett a fiával, aki ennek során nyakon és mellkason szúrta. Az apja ettől erősen vérezni kezdett és összeesett. Az erősen felindult állapotba került férfi azonban azt mondta az apjának, hogy „megérdemelted, mert magadnak kerested bajt” , majd többször is nagy erővel mellkasán és hasfalánál megszurkálta a földön fekvő apját. A feleség megpróbálta megakadályozni a fia cselekményét, rákiabált, hogy ne csinálja, de a fia nem tudott leállni és ezután is tovább szurkált.

A cselekmény végeztével a férfi elküldte az anyját a szomszédba, hogy hívja ki a mentőket, ő pedig folyamatosan megkísérelte újraéleszteni az apját, azonban ez nem járt sikerrel, mivel a tüdőket és a szívet is sértő szúrások következtében elhalálozott. Úgy tudjuk, hogy összesen 15 szúrást találtak a férfi fején, nyakán, mellkasán és a hóna alatt.

Az apját halálra szurkáló fiatalember beismerő vallomást tett a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során, tettét pedig azzal magyarázta, hogy már nem először támadt édesanyjára az apja. A családfő ellen eljárás is indult korábban emiatt, de mivel csak könnyű sérüléseket okozott a feleségének, ezért megúszta a börtönt.

Az ügyészség szerint a fiatalember addig jogos védelmi helyzetben járt el, amíg az anyját védte a támadástól, azért nem büntethető, azonban amikor a földre került és magatehetetlen állapotban lévő apját többször megszúrta, ezen cselekményéért büntetőjogi felelősséggel tartozik.

Az ügyészség börtönt kért az apját halálra késelő férfira.

Forrás: 24.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.