A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felügyeleti eljárást indított az Ask Bongo szolgáltatás hirdetései miatt, amiket a Középsuli című websorozatban jeleníthettek meg.

Nyomoznak a gyerekeknek hirdető céggel kapcsolatban

Közölték: a GVH a hatósághoz érkező jelzések alapján észlelte, hogy a Középsuli című websorozatban olyan tartalom jelenik meg a Bongo emelt díjas SMS-szolgáltatásáról, amelyről valószínűsíthető, hogy közzétételéért ellenszolgáltatást nyújtottak, azonban ez nem tűnik fel egyértelműen a fogyasztóknak. Feltételezhető, hogy a műsor nézői nem kapnak megfelelő tájékoztatást a szolgáltatás lényeges jellemzőiről: így például annak díjáról és a válaszokhoz felhasznált adatok forrásáról. Emellett valószínűsíthető az is, hogy a Youtube-on futó websorozatban gyermekeknek szóló, közvetlen felszólítás jelenik meg az emelt díjas üzenetszolgáltatás igénybevételére.

A GVH szerint a szolgáltatást az érintett cégek széles körben, más kommunikációs eszközökön is népszerűsíthetik, így a versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az összes ilyen kereskedelmi gyakorlat vizsgálatára.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az eljárás alá vont vállalkozások, (a Global AQA Pty Ltd., a Globoport Média Holding Kft. és a Glenwood Media Kft.) a feltételezett jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, ami meghosszabbítható – írták.

A Középsuli ügyeit korábban a 444-es Szily László szúrta ki. Ő azt is kiderítette, hogy a sorozat 2018 végén még a NAV és a Főváros Nyomozó Ügyészség által is köröztetett Balogh Sándor kormányközeli vállalkozó érdekeltségi körébe tartozott.

Forrás: MTI

Kép: Középsuli/Facebook

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok