Kétszázmillió forintot nyert a Békés megyei Doboz nagyközség a helyiségben jelenlévő szegregáció felszámolására, adta hírül az önkormányzat.

Kétszázmillió forintot nyert a község a romák szegregációjának felszámolására.

Mint írják, az európai uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből önerőt nem igénylő projekt kezdődik, amelynek célja a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése.

A projekt során új szociális bérlakásokat alakítanak ki, hogy segítsék a kiköltözést a telepről. Egy szegregátumon kívüli, önkormányzati tulajdonú ingatlanban szolgáltatóházat alakítanak ki, amelyet közösségi térként lehet majd igénybe venni a rendezvényekhez. Emellett a szegregátumban út felújítása és egy szolgáltató pont kialakítása is szerepel a pályázatban – írják.

Dobozon négyezren élnek, a lakosság több mint hét százaléka vallja cigánynak magát a KSH adatai szerint.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Horizont: Nézz utána fészekrakó program Miskolc!Az összes szemetet össze gyűjtötték és a normális emberek közé telepítették integrálódni ! Borzalmas eredményt értek el vele; Inkább azoknak adjanak lakást akik rászorulnak
human
Hiányolom a programnól a szociális munkásokat. Hiányolom a mentori munkát. Ez így olyan mintha majter nélkül építene valaki házat, pusztán téglából. Addig is fog tartani. Ez így értelmetlen pénzkidobás lesz.
namihami
Ez éppen tizede a Farkasflóri által ""felhasznált"" kétmilliárdnak. Csak nem valószinű, hogy ebből is részesedik a Mészáros &Tsa család. És ha mégis (okos programok szervezése révén), nem a teljes összeget.
ómió
"Tanúni kőne" meg "dógozni"! Nem lejmolni!
bencemacska
@Csizmás Kond: tegnap, 21:29
Mert az EU azt hiszi, ezzel segít, pedig csak a tolvajokat gazdagítja!
rokker33
@Horizont: Ez a program is kudarcba fog fulladni! A cigány aki egész életében a putriban élt és azt tanulta, hogy nem kell dolgozni csak az ital drog verekedés azt soha nem lehet rendes emberek közé telepíteni egyszerűen nem akarnak semmi tenni a saját jövőjük érdekében! Persze vannak kivételek igen... csak nagyon kevés és azok becsületesen élnek és dolgoznak nincs szükség erre a programra! Borsodban élek sok faluba községben jártam már a cigánysorok mi így hívjuk azoknak a nagy része putribôl áll én tudom hogyan viselkednek ezek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.