Keddre virradó éjjel kissé mérséklődik a szél ereje, kedden napközben azonban – különösen az ország északi felén – ismét jelentősen megnő. Éjjel és reggel még eshet, napközben viszont egyre többet süt majd a nap.

Ez az egész inkább az őrült tavaszra, mint egy februári téli időjárásra emlékeztet

Kora délelőttig még többfelé alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar, az Északi-középhegység térségében havas eső is lehet. A kora délelőtti óráktól kezdve északnyugat felől gyorsan megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Déltől már csak legfeljebb néhol lehet zápor, illetve az Északi-középhegységben hózápor. Napközben a szél ismét nyugatira, északnyugatira vált, és újra sokfelé viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

VIHAROS SZÉL

Kedden reggeltől ismét sokfelé (legkevésbé délnyugaton) viharossá fokozódó előbb nyugati, majd északnyugati irányba forduló szélre lehet számítani, 65-90 km/h-s, az északi országrészben elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken, valamint az Észak-Dunántúlon 90 km/h-t meghaladó legerősebb lökésekkel. A délutáni órákban veszít erejéből a szél, de erős lökések (45-60 km/h) még az éjszaka folyamán is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel az északi országrészben és az Alföldön.

ZIVATAR

Kedden hajnaltól ismét labilizálódik a légkör és az eső, zápor mellett eleinte a Dunántúl északkeleti felén, majd az Északi-középhegység térségében és az Alföldön helyenként kialakulhatnak a reggeli, kora délelőtti órákban zivatarok is. A zivatarokhoz néhol 70 km/h-t meghaladó szélroham, és kisebb méretű jég társulhat.

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem lehet, hogy ez a szokatlan időjárás is annak a "klímakamunak" a része, amiről a naaagy vezetőnk és sameszei beszéltek, amíg nem ígért az EU egy kis pénzt a védekezésre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.