Több esetről is tudni már, legalább egy kutya a halálát lelte a mérgezett falatok miatt.

Kutyatartók, vigyázat! – valakik folyamatosan próbálják megmérgezni a kutyákat Pécsen

Valaki már sokadik alkalommal mérgezi meg a kutyákat Pécsett – mondta egy helyi kutyatulajdonos az RTL Klub híradójának, akinek sikerült megmentenie kutyáját a biztos haláltól. Csak a szerencsén múlott, hogy az állat nem ette meg a szögekkel tűzdelt, illetve vélhetően fagyállóba mártott falatokat, a gazdája ugyanis időben felszedte előle a földről.

„Mintha valamiben tocsogott volna és egy-kettőből szögek álltak ki. Akkor már tudtam, hogy mérgezett, összecsomagoltam, bedobtam a kukába”

– nyilatkozta a híradó stábjának a pécsi nő, aki sétáltatás közben az egyik kutyafuttatóban talált rá a mérgezett ételdarabokra.

„Szerintem módszeresen mérgezik a környéket most már egy hónapja, nem tudom, hogy ezt egy ember csinálja-e, de valamit kellene tenni, mert így rettegésben vagyunk már, sötétedés után nem is nagyon merünk lejönni a kutyákkal, én azóta elkerülöm ezt a futtatót”

– tette hozzá a kutyatulajdonos.

Az egyik pécsi kutyás közösség vette észre, hogy az elmúlt egy hónapban a városon belül több helyen is elhelyeztek fagyállóba mártott kolbászokat, a városi stadionnál pedig patkányméreggel próbálták megtenni ugyanezt. Az esetek Pécs nyugati részében, egymástól nem messze történtek.

Az RTL Klub információi szerint egy kutya vesztette életét egy mérgezett kolbász miatt, más állatok pedig annak köszönhetik az életüket, hogy a gazdájuk azonnal állatorvoshoz vitte őket.

„Nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt sikerül meghánytatni a kutyust, a gyomorból való tovahaladásának az ideje néhány óra alatt is megtörténhet, s minél tovább szívódik fel a méreganyag, úgy van egyre kevesebb lehetőség a gyógykezelésre”

– mondta dr. Aradi Miklós állatorvos.

A híradó megkeresésére a rendőrség elmondta: az elmúlt pár hétben nem érkezett hozzájuk bejelentés mérgezéses esetekkel kapcsolatban.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Feljelentést kellene tenni, nem bedobni a kukába mert onnan egy kóbor kutya megeheti.
Még kisgyerek is bekaphatja a mérgezett kaját, rohadna meg az ilyen szemét.
Farkas Tibi
Fogják+ a szemétládát 2 év sitt alapon :-((((((((((((((((((( Rohadék !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.