Míg Nyugat-Európában nő az antiszemita cselekmények száma, addig a zsidók Magyarországon biztonságban élnek – jelentette ki Hidvéghi Balázs a Fidesz európai parlamenti politikusa az Európai Parlament keddi strasbourgi plenáris ülésén, amelyen az antiszemitizmus, a rasszizmus és a gyűlölet elleni küzdelem volt a téma.

A politikus leszögezte azt is, a második világháborút követően egyetlen lehetséges megközelítés a zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, hogy a radikális muszlim antiszemitizmus európai megjelenése és terjedése hozzájárul az antiszemita támadások számának növekedéséhez.

"Ez még egy indok az illegális migráció elleni határozott fellépés mellett" – szögezte le a képviselő. Megjegyezte azt is, hogy "Magyarországon e kérdésben teljes a társadalmi és politikai egyetértés. A zsidó közösség tagjai biztonságban élnek, gyakorolhatják vallásukat és megélhetik identitásukat ma Magyarországon. Ennek biztosítása, amellett, hogy alkotmányos kötelezettség, egyben erkölcsi kötelességünk is".

Nikolina Brnjac, az Európai Tanács soros horvát elnökségének nevében kifejtette, hogy az idegengyűlölet aggasztóan nő Európában. Több jogi eszköz létezik az unióban a diszkrimináció a rasszizmus és antiszemitizmus minden formája ellen, azonban nagyon fontos, hogy ezek a szabályok a tagállamok jogi rendszereibe is kellőképpen beépüljenek. Brnjac véleménye szerint, a társadalom minden tagját terheli a felelősség az idegengyűlölet elterjedéséért. A horvát politikus továbbá kihangsúlyozta, hogy a gyűlölet bűncselekményt a tagállami rendőrségeknek megfelelően kell kezelniük, ehhez viszont az is szükséges, hogy az áldozatok maguk is jelentsék az őket ért esteleges atrocitásokat.

Vera Jourova a demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztos, beszédében hangsúlyozta, hogy a gyűlölet a náci diktatúra összeomlása után is veszélyezteti a demokráciát és sokszínűséget. Véleménye szerint, az idegenek gyűlölete az EU-ban jelen van minden területen. Kiemelte, az online felületeken megjelenő gyűlöletbeszéd terjedését, amely ellen a Bizottság már korábban határozottan fellépett. Elmondása szerint a Bizottság munkáját koordinációs csoportok segítik, amelyek szorosan együttműködnek a tagállamokkal a gyűlöletbeszéd megfékezésében.

Donáth Anna, a Momentum képviselője arról beszélt, hogy véleménye szerint a populista, rasszista mozgalmak révén terjed az idegengyűlölet és erősödik a diszkrimináció. Ez dominóhatásként lép fel, mivel az unión belüli populista pártok egymást segítik és adnak tanácsot egymásnak kampányaikban. Ez, véleménye szerint, nemsokára az uniós értékek megsemmisüléséhez vezet.

Donáth Anna úgy fogalmazott, hogy Magyarországon romaellenes kampány folyik. "Orbán Viktor magyar miniszterelnök elfogadja a szegregációt és nem akarja kifizetni a romák jogosan megítélt kompenzációját, és még azt is kijelentette, hogy a romák nem akarnak megdolgozni a pénzükért" – hangozatta a Momentum képviselője.

Az Európai Konzervatívok és Reformisták részéről Nicola Procaccini olasz képviselő szólt még hozzá a vitához. Procacci az hangsúlyozta, hogy a baloldal teljes mértékben megfeledkezik az iszlám radikalizmus felelősségéről az egyre terjedő antiszemitizmussal kapcsolatban, miközben Izraelt, a Közel-Kelet egyetlen demokratikus államát apartheid berendezkedéssel vádolják. A képviselő az Európai Rabbik Konferenciájának elnökét, Pinchas Goldschmidt rabbit idézte, "a legnagyobb problémák ebben az ügyben a baloldalon vannak".

(MTI)

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:37
Te szerencsétlen sunyi bolsevik.Itt nagy a pofád,otthon meg sunyiba a szovjetunió himnuszát énekled.
Egy irányítást igénylő kis senki vagy.Régen a kommunista párt főtitkáráért rajongtál,most meg a fidesz kommunista párt főtitkáráért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 15:42
Azért még Ausztriában 1500 euró a minimálbér,fideszes faszszopó.
kokopelli
@kulabombaafityiszre: a fityiszesek már csak tudják! Nem érdemes lemenni a szintjükre! (;-))
ómió
@kulabombaafityiszre:De azt nem a bolsevik tetübandátok "harcolta ki", hanam a "rothadó kapitalizmus"! Amitől idehaza évtizedekig "megóvtatok" minket, szarkupac! Hogy most mindent másra hazudhassatok!
nevemnick
Bírom, amikor egy nemzeti szocialista fidesznyik osztja az okosságot, miközben ők a legnagyobb antiszemiták.
Elég csak beleolvasni a fideszes trollok hozzászólásaiba pl. itt a propin.
Aki Én
@ómió: Mikor jártál legutóbb külföldön, te eget verő bolsi propagandista?
Az már régen lejött itt mindenkinek, hogy eszméletlen buta és tájékozatlan vagy, de miért fárasztasz a butaságaiddal, nincs aki meghallgatna? Nincs valami hazai román oldal, ahol érdekelsz bárkit?
ómió
@Aki Én: Remélem, az Internacionálétok ajvékolása közben neveztél engem bolsi propagandistának, mert egy tőrőlmetszett aljas bolsitól - mint te - az úgy "hiteles"! Az acsarkodásodat meg, szarkupac, tartsad meg magadnak!
kokopelli
@Aki Én: A Shikari leánykori neve az "ómió"? A volt NDK területén zsidóznak a "neonázik",ahelyett,hogy
melózni mennének! A názi AfD,a más pártokban levitézlett politikusok bandája, az egykori PEGIDA maradékaival
próbálnak irányt mutatni!A volt NDK legjobbjai már kezdettől Németország nyugati felén dolgoznak!Azok nem hő-
zöngenek,hanem élnek,mint Marci Münchenben! (;-))
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Neki hazudd a bolsi pártpropagandátokat:

vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/27/liberalis-internacianale/

Az acsarkodásodat meg, szarkupac, tartsad meg magadnak!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:39
Te kis fideszes kommunista köpőcsésze,a keleti nyitás jegyében.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:37
Te szerencsétlen sunyi bolsevik.Itt nagy a pofád,otthon meg sunyiba a szovjetunió himnuszát énekled.
Egy irányítást igénylő kis senki vagy.Régen a kommunista párt főtitkáráért rajongtál,most meg a fidesz kommunista párt főtitkáráért.
ómió
@kulabombaafityiszre:A pártod (és az nem a Fidesz, te tetü) a kongresszusán, máig is elénekli az Internacionálétokat! Nem zavarja az ocsmány bolsi pofádat? Vagy éppen ezért kell az okádék bolsi egótokat megpróbálni a másikra hazudni? Akit zagyva hazugságaid közt vízionálsz, az valamelyik felmenőd lehetett, bolsik barma! Hiába hazudnád másra!
ómió
@kulabombaafityiszre: Ez az új bolsi "pártdirektíva", hogy ocsmány bolsi egótokat a másikra kell hazudni? De remélem a mai Internacionálé kvótádat már elénekelted előtte!
ómió
@Aki Én:Hazudozni meg acsarkodni ti szoktatok, szarkupac ,- leginkább egyébből se álltok ki - hiába hazudnád azt is másra!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:48
A vezéred kommunista párttitkár apját leszoptad már?
Anyádat megkurtad már?
Töled minden kitellik.
Miért nem ugatsz a nagy nem kommunista lapokban,
888.pesti prosti.anyád picsája,meg a többiben.
kulabombaafityiszre
@ómió: Apádat leszoptad már?
Tőled minden kitellik.
kokopelli
@kulabombaafityiszre: miért is vitatkozol olyannal,aki nem tudja,hogy mi is az az "Internationale" mint dal! (;-))
kulabombaafityiszre
@ómió: A seggedet kinyaltad már?
Tőled minden kitellik.
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Buta bolsi vagy, nem igazán tudom ezt tovább ragozni. Az oldal hazaáruló bolsi bohóca, aki maga sem érti mit tesz. Toljad lúzer, dolgozz meg a pénzedért. Nekünk meg szerzel pár humoros órát :)
Aki Én
@ómió a szánalmas bolsi: Annyival vagy rosszabb a Shikari bolsitársadnál, hogy te komolyabban nyomod. Ő legalább ironikusan túljátssza a szerepét, de te full kreténben nyomod.
ómió
@kulabombaafityiszre:A seggnyalást, mint efftársi "hagyományt" , is a másikra kell hazudnotok? Pedig anno Moszkvában, ma meg Brüsszelben se tesztek egyebet! Nahát!
ómió
@Aki Én: Minden Internacionálé-éneklés után kötelező a magad bolsiságát a másikra hazudni, vagy szünetet is tartasz?
ómió
@Aki Én:Olyan pihe-puha bolsi érzés a saját bolsiságodat a másikra hazudni?
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsi fajkreténeknél az dívik? Látszik rajtad!
Aki Én
@ómióa buta bolsi: Tudom, tudom... nem az a bolsi aki MSZMP párttitkár fiát imádja, ki maga is KISZ titkár volt, majd liberális élharcos és a liberális internacionálé alelnöke, majd kormányában volt komcsi ügynökök lettel államtitkárok és komcsikkal rakta tele kiszolgáló személyzetét, akik körül volt KISZ titkárok szaladgálnak és lettek miniszterek. Meg akik száz milliárdokat költenek propagandára, melyre külön bolsi típusú propaganda minisztériumot hoztak létre. Nem is azok, akik ígéretük ellenére a mai papig nem hozták nyilvánosságra a komcsi aktákat ,,kétharmados" felhatalmazással, amiből kiderülhetne, hogy nyakik benne vannak a bolsi államellenes ténykedésbe.
De nem ám. Hanem azok, akikre ráhazudjátok.
balfasz...
ómió
@kulabombaafityiszre: Itt végre bevallottad, hogy neked, mint bolsinak, bolsi lapnál a helyed! Még mindig rám hazudod ocsmány bolsiságodat, bolsi szarszopó?
silber13
@ómió: 11:28-: Nem hazudik, az igazat írja!:-))))
ómió
@silber13: Legfeljebb abban, hogy kiderült ocsmány bolsisága!
ómió
@Aki Én:A bolsi az, aki - mint te - ma az, bolsijózsi! Akárhogy pingálod!
silber13
@ómió: egy vérbeli " homo unius libri " vagy
tudode
Legalább olyan biztonságban élnek, mint a hontalanok, a civil szervezetek, és ami azoknak a szégyene, akik lelejmolták a tiszteletreméltó 90. éves Soros Györgyőt, aki kitartotta a legtöbb fideszes fofakatért:
.
----- Soros nem mer Magyarországra jönni: Attól tart, hogy Orbánék megpróbálnák elfogni
.
delhir.info/2019/11/03/soros-nem-mer-magyarorszagra-jonni-attol-tart-hogy-orbanek-megprobalnak-elfogni/
.
www.google.com/search?q=Soros+nem+mer+Magyarorsz%C3%A1gra+j%C3%B6nni&oq=Soros+nem+mer+Magyarorsz%C3%A1gra+j%C3%B6nni&aqs=chrome..69i57.10811j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
A Bibó-isták kipóckölték maguk közül a Simicskát, Fodor Gábort, mindazokat, aki nem őfélesége hullámhosszán nyomják a sódert!
solidedge
Azt a Nyugat-Európát gyalázzák Orbánék ami fényévekkel jár előttünk minden tekintetben. Tovább nő a gyanúm hogy Orbán Putyin parancsait hajtja végre.
ómió
@kulabombaafityiszre:Tegnap még számonkérted, mit keresek egy bolsi fórumon, ma meg már a saját bolsiságodat hazudod rám? Ütősebb aljasság nem jutott eszedbe?
ómió
@silber13: De, ha egyszer bolsi - mint te - nem lehet mindenki...!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:22
Te egy szerencsétlen,nyomorult megkeseredett ember vagy.
Egy kis senki.Sajnálom a környezetedben élőket.Jellemednél fogva régen,fasza házmester lehettél volna.
Olyan spicli,beköpős.Talán az is voltál.Gerinctelen senki.
kulabombaafityiszre
@durbincs: Pofád befogod,gyagyás.
Beszélgess ezzel az ómió nevű fotelhuszárral.Az a neked való színvonal.
silber13
@ómió: A szavak jelentésével em vagy tisztábsn te szerencsétlen, csak makogsz itt össze-vissza!
ómió
@kulabombaafityiszre: Megint rám fested magad, bolsidezső? Húzzál bele!
ómió
@silber13: Nem tudnék bolsiul? Na, annak örülök!
ómió
@kulabombaafityiszre: Tükörbe néztél és megláttad magad, vagy csak ezzel a "felütéssel" dedikálsz?
kulabombaafityiszre
@ómió: Szánalmas gerinctelen senki vagy.
Egy szardarab.
ómió
@kulabombaafityiszre: Fortyog a latrina?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 13:56
Te kis gerinctelen senki.
Szánalomra méltó vagy.
Segged még a mama törli?
ómió
@kulabombaafityiszre: Úgy gondolod, szarkupac, hogy már csak ez a szarszagú bolsi ocsmánykodásod hiányzik a kommunizmus diadalához?
kulabombaafityiszre
@ómió: Te kis nyomorult kommunistákat látomásában kergető egy centiméter magas fostorony.
Gerinctelen ember utánzat.
ómió
@kulabombaafityiszre: Elolvadt a szarszobor és te "bontakoztál ki" belőle? Ögyes!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:51
No,talán elevenére tapintottam a szaros csizmás polgárnak a látomásos víziókkal?
Nincs azzal semmi probléma,a fideszes elvtársaid körében ha gyagyás vízióid vannak.
Itt sincs,veled,egy hülye seggnyalóval több.
Lepényleső
...amíg önként és dalolva adják át értékeiket,aztán a megszokott jöhet?
ómió
@kulabombaafityiszre:Írtam már: ha szaros volt a csizmám, akkor nálatok, bolsiföldén jártam! Még akkor is, ha az efftársiasságodat megint rám hazudnád! Agy nélkül tényleg elfelejtetted, hogy korábban még elhajtottál volna erről a szerinted "haladó, efftársi" portálról az "enyéim" közé? Most meg rám hazudod az efftársiasságodat? Elfogyott a gerinced is? Vagy csak az Internacionálé eléneklése után vagy, amikor az ilyesmi nálatok kötelező?
tudode
Miről beszél őfélesége megsokszorozott nyelve akkor, amikor a mai, közjogilag érvénytelen parlament nyomja a sódert a kisebbség, az ügyvédek, azon börtönviseltek megrövidítése céljából, akikkel őfélesége HÁROMCSAPÁS izéjével rács mögé kerültek, mert háromszor elcsentek, akár csekélységeket is éhező csemetéik szájának betömése céljából.
.
Ilyen még nem volt, hogy a jogÁSZ kormány konzultál a laikus állampolgárokkal, apellálva a az emberi irigységre
.
www.parlament.hu/plenaris-elokozvetites
.
Varga Judit igazságügyi miniszter mondja el beszédét, igazodva a jogÁSZ-ok kicsinyességéhez!
advocat
Szerencsére ott is akad egy-két ember aki tud magyarul. Is.
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Hallom, elutasították a felvételi kérelmedet az újjáalakuló munkásőrségbe. Nem csodálom, hogy feszkós vagy.
kokopelli
@kulabombaafityiszre: ...annyi ezres bankót kapnék,ahányszor a társaságban a "zsidók meg csak... " elhangzik,
úgy meg lenne a 3. jövedelmi forrásom is! (;-))
kokopelli
Természetesen nyugaton (pl. a volt NDK területén) az AfD zsidózik ezerrel mert a PEGIDA-val jó kapcsolatot tart!!
kokopelli
@kulabombaafityiszre: ...ne vitatkozz velük,mert nem tudják,hogy mi az az "Internationale", mikor, miért és hol lett
a "gályázó" munkásosztály indulója! Az ő IQ-jukkal az olasz foci első osztálya ugrik be! (ha már az NB1 egy vicc!)
kulabombaafityiszre
@ómió: február 20., 09:45
Szartúró,neked nem csak a csizmád szaros,hanem te magad vagy egy nagy szardarab.
ómió
@kulabombaafityiszre: Már megint te fortyogsz, szarkupac!? És - jó bolsi módjára - ezt is a másikra hazudnád?
kulabombaafityiszre
@ómió: A kurvaanyádat baszd meg.
Gondolom így már világos a véleményem rólad.
Kis geci fasztarisznya.
kulabombaafityiszre
@ómió: És ha kommunista lettem volna mit csinálnál. Kinyalnád a picsámat örömödben.
Népnemzetthy pedofil manó.Kommunistázol itt.közben pedofilt védel.
A fene a retkes kuvaanyádat.
ómió
@kulabombaafityiszre: Előbújt a benned tornyosuló "bolsevik kultúra", bolsevikok fajtetve? Nem tudtad tovább palástolni?
kulabombaafityiszre
@ómió
Mint kommunista(haha)büszkén vállalom,hogy utálom az olyanokat,mint te aki egy kis előnyért miután kibújt az apja farkából,azonnal be is ugrott,hőn szeretett dilinyós kisztitkár vezére seggébe.
Komoly ember vagy.a náci seggnyalós fajtából.
A FENE A CSIPÁS KURVA ANYÁDAT.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.