Januárban 4,7%-ra emelkedett az infláció Magyarországon, ezzel határozottan kilépett az MNB toleranciasávjából. A Portfolio által megkérdezett közgazdászok a decemberi 4,4%-os inflációra számítottak a decemberi 4% után. Januárban a fogyasztói árak átlagosan 4,7%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Ennél magasabb inflációs adatot utoljára 2012-ben láthattunk. Az elmúlt egy évben a járműüzemanyagok, a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben - jelentette a KSH. A Portfolio által megkérdezett közgazdászok 4,4%-os inflációra számítottak. Ilyen magas, 4,7%-os inflációra egyetlen közgazdász sem számított, és az adat meglepetést jelent az MNB számára is. Az inflációs adat jelentősen kilépett az MNB toleranciasávjából (a 3%-os inflációs cél körüli 1%-pontos sávból) is. A maginfláció, amely kiszűri az egyedi, gyorsan változó árú tételeket, 4%-ra emelkedett.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nem nagy meglepetes. Aki Magyarorszagon el es jar vasarolni az mar szembesulhetett a valos tenyekkel. Csak a geci fideSS es szervezeteik (KSH) nem akarja ezt elismerni, mert meg kamatot kellene emelniuk.
Amig orbanek ezen is milliardokat kaszalnak a magyar emberek karara, addig itt nem lesz valtozas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió abuta bolsi: Neked aztán az arányérzéked is a helyén bolsi. Amíg te Simonozol éles elméddel, addig százmilliárdok tűntek el, te elmebeteg bolsi. Ja, az árak meg az egekbe szöktek, mert dübörög irigyelt gazdaságunk.
Nem akarom elhinni, hogy te tényleg ennyire buta vagy. Átvetted Shikari helyét.

Itt van neked egy kis Internacionálés továbbképző:

vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/27/liberalis-internacianale/
Eriksson
Amikor arról beszél a kormány, hogy ennyi meg ennyi %-kal nőttek az átlagbérek, az egyértelműen infláció gerjesztő tényező. Ha több pénz kerül a rendszerbe, az árak is idomulnak az egyensúly érdekében.
Ezzel a folyamattal azok járnak rosszul, akik valami oknál fogva nem tudnak magasabb jövedelemhez, ellátmányhoz jutni.
kereső
4 százalékra gyorsult az egyszeri és szezonális hatásokkal érintett termékektől megszűrt, ún. maginfláció januárban a tavaly decemberi 3,9 százalékról. A fogyasztói árak az előző januárhoz képest átlagosan 4,7 százalékkal voltak magasabbak idén januárban.

Quittner Péter, a KSH osztályvezetője szerint januárban a szeszes italok, a dohányáruk, az üzemanyagok, és az élelmiszerek ára nőtt jelentős mértékben.

Az élelmiszerek ára januárban 6,9 százalékkal nőtt a decemberi 5,9 százalékos drágulás után. Az üzemanyagok ára meredeken, 13,5 százalékkal nőtt a decemberi 7,7 százalékos drágulás után. (Via MTI)
kereső
@Aki Én: Te tudod, hogy milyen szóhasználat ez a "ráhazudni", rámhazudni"- nem igen hallottam még ezt igy, csak ettől a habonyprimitvtől.
Aki Én
@kereső: ...nem tudom, de imádja. Ettől olyan egyedinek érezheti magát. Hát, az.
Vagy csak újmagyarként náluk ez így szokás.
kereső
@Aki Én: Ez olyan "magyartalan" szóhasználat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.