A felpereseket képviselő alapítvány csak a pénz irányába tolná a gyöngyöspatai ügyet, pedig nem ez szolgálja a legjobban az érintettek érdekeit – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

A Debreceni Ítélőtábla 2019. szeptember 18-án hozott jogerős ítéletében szegregáció miatt a Gyöngyöspatán élő roma családok javára százmillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a tankerületet és az önkormányzatot.

Rétvári a gyöngyöspatai kártérítésről: a felpereseket képviselő alapítvány csak a pénz irányába tolná az ügyet

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Derzsi Elekes Andor

Rétvári Bence szerint – mivel a bíróság alacsonyabb szintű képzést állapított meg – a kártérítést oktatás formájában kell nyújtani. A pénz csak ideiglenes megoldás lenne, a megfelelő képzéseknek köszönhetően viszont jobb elhelyezkedési lehetőségük, magasabb fizetésük lehetne az érintetteknek a jövőben – hangsúlyozta.

Kiemelte, hogy a 62 felperes közül mindössze 16-an szereztek középfokú végzettséget.

Az államtitkár elmondta: minél hamarabb meg kell oldani az ügyet, ezért az alperesek, azaz a tankerület és az önkormányzat közös jogi képviselője sürgősségi kérelemmel fordul a Kúriához. Ha ezt a Kúria nem fogadja el, csak ősszel születhet döntés az ügyben.

Az állam január végén levelet küldött az érintetteknek is, amelyben egyeztetést kezdeményez a természetbeni kártérítés lehetőségeiről, erre azonban eddig nem érkeztek válaszok – tette hozzá.

Rétvári Bence úgy vélekedett, hogy a felpereseket képviselő alapítvány több helyen is hasonló perekkel próbál pénzt kicsikarni. A céljuk nem az, hogy minden esetben segítsenek a roma származásúaknak, hiszen – mint az államtitkár mondta – az alapításkor kimondták, hogy minél több pert szeretnének indítani, és azokat nemzetközi bírói fórumokra eljuttatni. Ennek célja Magyarország lejáratása – értékelt az államtitkár.

Hozzátette: az alapítvány Soros-szervezetektől kapja a forrásai 80-90 százalékát.

Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy az iskola jog és kötelezettség. Az államnak kötelessége az oktatást megkülönböztetés nélkül nyújtani, a diákoknak viszont tankötelezettségük van. A bíróság ennek ellenére nem tért ki arra, hogy egyes diákoknak száz óra hiányzása volt, a kártérítést nekik is megítélték – mondta az államtitkár.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Apoca: De hát nálunk ez az "igazi demokrácia", orbán demokráciája, meg jogállam főleg.
kissé felnőttem
szakikám te merre tolod és meddig a seggnyalást
.Birói itélet ellen kerti törpe vagy hiába kárálsz neked kuss.
Vagy a törvény szava neked nem szent igaz nektek már semmi sem az
." Csák Máté főldjén ti vagytok az Isten "
ezt irta anno a költő ezt játszátok ti
colibri
Felakadt a lemezeden a tű Bencuska, vagy miért nem tudsz a témáról leakadni? Ha orbán nem fizet, menni kell az európai bírósághoz és nem itthon magyarázni a magyarázhatatlant.
tudode
Annál undorítóbb nincs amikor abba a tányérba piszkit/tat bele csicsKÁIVAL az aki valamikor azzal villogott, az akkori átvitel technika csúcsán, szinesben, hogy
.
----- Orbán Soros ösztöndíjasa HD felirattal
.
www.youtube.com/watch?v=mMU57HbkZ90
.
Mert a kódisból lett milliárdos
.
---- Orbán Viktor jól teljesít
.
kanadaihirlap.com/2020/02/06/orban-viktor-jol-teljesit/
.
""" Kétség nem fér hozzá, Orbán Viktor jól teljesít.

Ma újra eszembe jutott, hogy Orbán Viktor szerepelt a Sólyom András rendezte Szegény Dzsoni és Árnika című filmben. Egy cigány származású tolvajt alakított, méghozzá igencsak hitelesen.""(...)
.
.
Ország, világ tudatában van, hogy KI'ő, rongy'Ő, csak még a bennszülöttek hiszik el a mese, mese, mesketét:
.
Dióhéjban:
.
www.youtube.com/watch?v=NOer5SZ2Jt8
.
És láss CSODÁT, ezzel a pedigrével NÉGYSZER vesztett, és győzött ebben az igénytelen országban!
.
Amiben briliánsan teljesít az a KARAKTERGYILKOLÁS, és a FÉLELEMKELTÉS, az ország miniszterelnökeinek selejtje
.
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_korm%C3%A1nyf%C5%91inek_list%C3%A1ja
.
???
namihami
Vajon egy, már jogerősen megitélt bírósági döntés után, mégis merre kellene tolnia? Vagy az lehet a hiteles állami hozzáállás az ügyhöz, amit a Füstös és barátai képviselnek?
""Majd jönnek az ügyvédek..."?--ez lesz a fideszes törvénykezés új irányvonala? Ha nem tetszik az itélet, akkor bead valamelyik talpas szombat este egy törvényjavaslatot, vasárnap a frakció mást se tehet, csak rábólint, hétfőn délelőtt megszavazza és délután már a Közlönyben ki is lesz adva?
Valljuk be, az orwelli 1984 kutyaf@sza ehhez képest...
ómió
Naná! Hogy minél többet fialjon! Ha már másképp nem lophat az efftárs...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.