Március közepén indulhat az új nemzeti konzultáció.

Március közepén várható az új nemzeti konzultáció, amelyben a gyöngyöspatai romák kártérítési ügyével, a győri gyermekgyilkossággal kapcsolatos eljárással, a "börtönbiznisszel", valamint a bírók függetlenségével kapcsolatban tesznek fel kérdéseket

- közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Orbán Balázs azt mondta, hogy jelenleg a kérdések véglegesítésén dolgoznak, a konzultációt online és papír alapon is ki lehet majd tölteni. Bizonyos, ezekhez a témakörökhöz kapcsoló törvénymódosítások már a tavaszi ülésszakon is születhetnek – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a kormány álláspontja határozott ezekben a kérdésekben, de szüksége van a társadalom támogatására ahhoz, hogy a meggyőződését képviselhesse hazai ellenzéki vagy nemzetközi szereplők, bírói fórumok, EU-s intézmények részéről érkező esetleges támadás esetén.

Mint mondta, az eddigi nemzeti konzultációk megerősítők voltak, szerinte a többség a következő konzultációban is egyet fog érteni a kormánnyal.

Az államtitkár Varga Judit igazságügyi miniszter jogszabály-módosítási tervezetével kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a bírói ítéleteknek találkozniuk kell a társadalmi igazságosság elvárásával, ezért olyan módosítást próbálnak a parlament elé terjeszteni, ami célorientáltabb, és nem engedi meg, hogy a győri gyermekgyilkossághoz hasonló eset történhessen.

A bírói függetlenséggel kapcsolatban Orbán Balázs azt mondta, hogy a politikailag befolyásolt érzékenyítő tréningek alkalmasak a igazságszolgáltatással szembeni közbizalom aláásására, mert azok miatt a bírák elfogultak bizonyos ügyekben. Ez elfogadhatatlan, azt pedig egyik állam sem engedheti meg magának, hogy megrendüljön a közbizalom – emelte ki.

Kitért arra is, hogy a migráció mellett a klímaváltozás a legfontosabb probléma. A magyar kormány abban hisz, hogy konkrét célokra és intézkedésekre van szükség, mert csupán a "szép szavaktól" nem lesz változás – hangsúlyozta az államtitkár.

Orbán Balázs a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy

a kormány büszke a nemzeti konzultációra, és minden jobboldali, konzervatív, kereszténydemokrata szövetségesének ajánlja, mert a konzultáció azt mutatja, hogy a kormány odafigyel a választópolgárok véleményére.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Hiányolom róla azt a kérdést, hogy amennyiben ön nyugdíjas, elégedett-e a nyugdíj emelésének összegével? :((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
Hiányolom, hogy helyes-e ha az áldozatot milliókra perelheti a tettes amiért a nyilvánossághoz fordult segítségért.
Nessy
@lusta: De legalább hívek úgy érzik, hogy a nagy vezér kíváncsi a "véleményükre", ami természetesen azonos az övével! Boldogok lesznek, mert elhiszik, hogy közük van az új törvényekhez!
Eladott Ország
@RonaGyuri: ma, 14:19; A cenzor is belépett a fideszbe, de legjobb lenne ha átigazolna a vadhajtások nevű kormánypárti szennylaphoz.
RonaGyuri
@Eladott Ország: hacsak már nem ott van? =))
Eladott Ország
@RonaGyuri: Álláshalmozó, mint a többi nagy fideszes, Harrach Péter , Pintér Sándor, Mátrai Márta és még sokan mások.
Lepényleső
Na ugye,a keresztfater bármikor segít ha elfogyott a zsebpénz? Most éppen a levélhordónak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.