Határozati javaslatot nyújt be A Párbeszéd a családon belüli erőszak visszaszorításáért – jelentette be az ellenzéki párt társelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A családon belüli erőszak visszaszorításáért küzd a Párbeszéd

Szabó Tímea azt mondta: attól, hogy a kormány szigorítja a feltételes szabadságra bocsátás követelményeit és felülvizsgálni tervezi a bírói joggyakorlatot, nem lesz kevesebb a családon belüli erőszak. Szerintük a kormány az igazságszolgáltatásra, a bíróságra kíván terhelni minden felelősséget.

Közölte: a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása pozitív, de nem elégséges lépés.

Nem elég a büntetést szigorítani, meg kellene előzni az erőszakot: a kormánynak "hatalmas összegeket" kell áldoznia arra, hogy a családon belüli erőszakot visszaszorítsa, az egész intézményrendszert, a jelzőrendszert erősítse – hangsúlyozta.

A Párbeszéd határozati javaslatával elsődlegesen a jelzőrendszert, az iskolapszichológusok jelenlétét és a családsegítőkben dolgozók képzését erősítené meg, és "masszív béremelést" szorgalmaz a szektorban – mondta.

Az ellenzéki párt országos, átfogó rendőrségi képzést is javasol. Szabó Tímea kiemelte: a statisztikák szerint évente tizenkétezer bejelentés érkezik családon belüli erőszak miatt a rendőrséghez, de ezeknek csak a töredékében intézkednek, mert számos esetben "nem tudják, hogy pontosan mit kell csinálni".

Emellett szükségesnek látják az anyaotthonok és a családok átmeneti otthonai kapacitásbővítését, továbbá az oktatási tananyagba beépítenék a nők és a gyermekek elleni erőszak visszaszorításának ügyét.

Szabó Tímea hozzátette: a Párbeszéd követeli azt is, hogy kormány ratifikálja az isztambuli egyezményt.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
határozati javaslattal nem lehet visszaszorítani a családon belüli erőszakot...ez csak süket duma, áltevékenység, mondhatni parasztvakítás.
csipetke
Varga Judit eccerűen oldotta meg a családon belüli erőszakot. Hajat lobogtatva sétált a Dunaparton, miközben frázisokat mondott. Erről csináltak jó sok pénzért imázsvideót. Így csinálja ezt a fidesz. Vagy Varga arra számít, hogy felfedezi Kovi? De történni nem fog semmi érdemleges. Ez tuti

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok