Európa északi részén ciklon várható, hozzánk is elér.

Nem nyugodhatunk meg: az ország egyes részeiben viharos idő várható

Időjárási helyzet Európában:

Európa északi területe fölött markáns, többközéppontú ciklon örvénylik. Hatására szárazföldünk északi felén többnyire erősen felhős az ég, és főként a ciklonhoz tartozó hullámzó frontálzóna mentén többfelé esik az eső, a front mögött szórványosan fordul elő záporeső, az északibb tájakon hózápor. Ugyanakkor kontinensünk déli, délkeleti részének időjárását anticiklon határozza meg, területén a pára- és ködfoltok feloszlása után kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Kedd estig a Kárpát-medence fölött hidegfront vonul át, átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakul ki eső, zápor.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Estétől északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és az éjszaka második felében főként északon és nyugaton elszórtan eső, zápor is várható. Kedden eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délelőtt északnyugat felől csökken a felhőzet, de délnyugaton estig felhős marad az ég. Kezdetben északkeleten és nyugaton, délnyugaton helyenként eső, zápor még előfordulhat, majd kora délután már mindenütt megszűnik a csapadék. A néhol élénk délnyugati szél éjszakától egyre többfelé északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik, főként a Dunántúli-középhegységben néhol viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9 és 13 fok között alakul.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tifunkei
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.