Az ellenzéki pártok közös beadványban kérik az Alkotmánybíróságtól, hogy semmisítse meg az országgyűlési törvény és a házszabály módosításait – jelentették be a Párbeszéd, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP és a Magyar Liberális Párt képviselői hétfőn, sajtótájékoztatón.

"A Fidesz fél, de a rossz hír az, hogy nem fogunk meghátrálni" – összefognak az ellenzéki képviselők

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke "szájzár törvénynek" nevezte a szabályozást és úgy vélte: a február 1-jén hatályba lépett módosítások célja, hogy

megfélemlítsék, meghátrálásra kényszerítsék az ellenzéki képviselőket.

Szerinte azonban az "egyesült ellenzék" nem hátrál meg, továbbra is az emberek érdekeit képviselik és közös beadványukban azt kérik az Alkotmánybíróságtól, hogy semmisítse meg a módosításokat. Azzal indokolt: komoly alkotmányossági aggályok merülnek fel, mert a jelentősen szigorított szankciók hatásukban alkalmasak lehetnek az egész képviselői munka ellehetetlenítésére.

Problémásnak nevezte, hogy a szankciókhoz nincs hozzárendelve érdemi mérlegelési jog, és hogy a házelnök automatikusan a pulpitusról alkalmazhat bizonyos büntetéseket jogorvoslati lehetőség nélkül. Aggályosnak tartotta a szavazati jog tartós korlátozását is.

", az egyesült ellenzék a tegnapi dunaújvárosi győzelem után még jobban összekapaszkodva fogja képviselni az emberek érdekeit(...) 2022-ig megyünk tovább közösen és a le fogjuk váltani ezt a kormányt"

- fogalmazott Szabó Tímea.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) arról beszélt: az ellenzék minden erejével tiltakozik a törvénymódosítások ellen.

- hangoztatta.

Lukács László György (Jobbik) úgy fogalmazott: azt üzenik a Orbán Viktornak és a Kövér Lászlónak, hogy a

"parlament patkója nem a Várkert Bazár, oda nem lehet csupán felcsúti buszokat beparkoltatni, és ezzel az emberek hangját onnan kirekeszteni".

Közölte: bíznak az Alkotmánybíróság bölcs belátásában és abban, hogy a testület "Orbán Viktor utasítása helyett", most végre a jogot és a törvényszerűséget fogja választani.

Arató Gergely (DK) azt mondta:

szeretnék, ha a parlament ismét tekintélyes intézmény lenne, de ehhez az kell, hogy érvényesüljenek a képviselői jogok, ne korlátozzák a képviselők szólásszabadságát, és a kormány komolyan vegye az Országgyűlés munkáját.

Csárdi Antal (LMP) azt hangoztatta, hogy az alkotmánysértő törvénymódosítást nem állíthatja meg az ellenzéket, Bősz Anett (Liberálisok) pedig azt : minél jobban próbálja csorbítani a képviselők jogait akár Orbán Viktor, akár Kövér László, az annál inkább összekovácsolja az ellenzéki pártokat.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

luiz
Ugyan ilyen fejet vágott, mikor az apja verte a nadrágszíjjal
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Előre látom, hogy ezért a képért mekkora valagbarúgást fog kapni az MTI és az ottani cselédség.
Jobb orvosi szakkönyvben, az elmebetegség demonstrálására alkalmas ez a fotó.
Eriksson
@namihami: Tökéletes a meglátásod. Ez a kishölgy elmebeteg. Agyára ment önnön nagyságába vetett hite.
tudode
Minden jel arra utal, hogy mindent megtett az un. kormánypárt, hogy rohadjon a narancs, mivel 57% kiábrándult a politikából, az állampolgárok 22%-a szavazott a fideszre, és 21% az ellenzéki összefogásra:
.
----- A választási térképek zöme csalóka, mutatunk egy reálisabb képet a Fidesz győzelméről
.
adatujsagiras.atlatszo.hu/2019/05/29/a-valasztasi-terkepek-zome-csaloka-mutatunk-egy-realisabb-kepet-a-fidesz-gyozelmerol/
.
(((( MEGOSZTÁS
Tumblr Twitter Email
SZERZŐ
BÁTORFY ATTILA
2019. 05. 29.
Módosítás2019. 05. 29.
KAPCSOLÓDÓ
Ugrásszerűen nőtt a nem uniós állampolgároknak kiadott tartózkodási engedélyek száma
Magyarország az egyik legkevésbé keresztény keresztény ország – statisztika infografikákkal
Vizualizáltuk, hogyan változtak a médiumok állami reklámbevételei 2006 és 2018 között
Egy évtizede változatlan Magyarország politikai térképe – lenyűgöző infografikák!
ADATÚJSÁGÍRÁS
Kövess minket, vagy lépj velünk kapcsolatba itt!

Nem lehet az egész ország narancssárga, ha a választásra jogosultak mindössze 22 százaléka szavazott a Fideszre.

Ha mi lennénk a Fidesz, akkor a vasárnapi választások után mi is elővennénk egy tiszta narancssárga Magyarország-térképet, mivel a 10277 szavazókörből 10247-ben a Fidesz kapta a legtöbb szavazatot, így egy-két kivételtől eltekintve minden településen a Fidesz győzött. Ez a térkép valahogy így nézne ki, ahogy alább, egy éve mi is csináltunk hasonlókat.

Választási térkép (kattints a nagyobb térképért!)

Több baj is van az ilyen típusú térképekkel. Az egyik az, hogy vizuálisan azt a benyomást keltik, mintha minden szavazópolgár a Fideszre szavazott volna. A másik alapvető probléma pedig az, hogy vizuálisan torzítja a települések sűrűségét és azok adminisztratív határait. Így például az Alföld és Kelet-Magyarország számos települése az adminisztratív határoknak köszönhetően jelentősen nagyobbnak látszik, mint amekkorák valójában. Ugye senki nem gondolja, hogy Hódmezővásárhely, Karcag, Hajdúnánás,...
tudode
Jav. a 18.30
.
Minden jel arra utal, hogy mindent megtett az un. kormánypárt, hogy rohadjon a narancs, mivel 57% kiábrándult a politikából, az állampolgárok 22%-a szavazott a Fideszre, és 21% az ellenzéki összefogásra:
.
----- A választási térképek zöme csalóka, mutatunk egy reálisabb képet a Fidesz győzelméről
.
adatujsagiras.atlatszo.hu/2019/05/29/a-valasztasi-terkepek-zome-csaloka-mutatunk-egy-realisabb-kepet-a-fidesz-gyozelmerol/

((( """És akkor ott van a valóság, hogy az szavazásra jogosultak mindössze 22 százaléka szavazott a Fideszre, 21 százaléka pedig a többi pártra. Az ország maradék 57 százaléka pedig nem adta senkire sem a voksát. "" ))))
.
Az egy dolog, hogy a győztes kompenzációval, a diaszpóra, és egyéb szavazatokkal összehányták a 1/3-ot, de a számok még nem hazudnak úgy, mint ez az un. kormány, amely valójában csak fizikailag, jogilag nem létezik!!!@tudode:
silber13
@namihami: -a -szondi teszt címlpjár való kép!
Béla333
Mi a gond? Csak egy nagyot pislantott... Ahogy mindig is szokott...
SystemError
Lesz itt begyógyszerezett sikoltozás a Csillag zuhanyzójában..
namihami
@Eriksson: Irigylem a kanyarlátásodat. Ezen a képen (már a főbb szereplőket figyelembe véve) csak egy elmebeteg arca látható szemből. A csaj ugyanis több mint félig, de háttal áll. Hogy a csaj normális-e, az ebből a képből nem derülhet ki. Tehát a hülye pofát csak a Gazdin lehet látni. A grazi vendég csak magát adja.
Rockxy
azér nemvótszép, hogy eza csaj a juhászádám fütyülőjével sípolt a mentbe.
Eriksson
@namihami: Nakérlekszépen. "A csaj ugyanis, több mint félig, de háttal áll".
És annak a kicsike kezében egy síp van, amit teljes erőből fúj.
Szóval, ha nem tudod miről szól a kép, ne kotyogj bele.
Eriksson
@Shikari: Botrány, botrány hátán. Ennyire telik.
namihami
@Eriksson: És ez a síp hogy is kapcsolódik a mondanivalómhoz? Mert hülye pofát csak az Istenünkön lehet látni. Amásik szereplő arca nincs a képen, plusz a sípnak mi köze van az egészhez? A kép nem a sípról szól, hanem egy beteg emberről, aki a sors kegye folytán kisvasút, kastély, stadion, de leginkább országtulajdonos lehet 2 millió hazai és 600.000 határontúli cseléd és a maradék lustasága okán.
Nem a síp hülyítette meg, hanem a hatalom, amire a történelem már többször adott példát (Hitler, Mussolini, Causescu--csak kapásból).
Eriksson
@namihami: Volna egy kérdésem: Te milyen képet vágnál, ha a képedbe sípolnának?
tifunkei
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
namihami
@Eriksson: Én nem venném ÁLLANDÓAN SEMMIBE azokat, akik szintén a választók döntése akaratából, de nem az én pártom és személyes szolgálatomra kerültek a Parlamentbe. Az, hogy ez SEM tetszik a másiknak, az csak egy despotának lehet furcsa.
Tehát: Ne a sípolás legyen meglepő egy ország szabadon és ellene megválasztott képviselőjétől, hanem az, hogy ezt csak így jelzi. Az, hogy csupa szolga üli körbe, aki nem akarja vagy meri jelezni neki (pénz, pozíció, létfeltétel) , hogy ""túltolta biciklit"". Egyetlen csicska se szól, mert emlékezhet pl. a ""nemközgyűlés ügyvéd"" feleségére, akit a válás után tökéletesen sikerült sárba döngölniük.
Vagy lásd még a ""simicska-effektust"" is, akit gazdaságilag nyírtak ki. Pedig igazán nem állt messze a Szeretett Vezértől.
Eriksson
@namihami: Mennyi minden az eszedbe jut, csak éppen az nem, hogy az ellenzék nem konszenzust keres, hanem balhét. A füttyögést, a szemetelést, a pulpitus elfoglalását vagy táblák mutogatását nem lehet konstruktív együttműködésnek nevezni.
Azt meg tudomásul kell venni, hogy egy-egy témában mindenkor a szavazatok száma az irányadó. Mindegy, hogy ki van kormányon és hogy hívják a miniszterelnököt.
Azt hiszem, ezt nevezik parlamenti demokráciának.
Aki Én
@Eriksson: ,,Botrány, botrány hátán. Ennyire telik."
A pedofil botrányra gondolsz? Vagy arra, hogy az elítélt fideszes tolvaj nem vonult börtönbe? Vagy, hogy a Hernádi közpénzes szállodája közpénzes gátat kap? Vagy, hogy a forint a béka segge alatt?
Vagy szerinted az a botrány, hogy egy képviselő a jogaival élve demokratikusan tiltakozik ezek ellen?
,,Ennyire telik?"
Látom, igaz demokrata vagy jó arányérzékkel.
namihami
@Eriksson: A konszenzus keresését elsődleges az erősebbnek kellene elkezdeni keresni. Hiszen az az erősebb. De az Orbán csapat nem keres, hanem erőből elsöpör és átvisz. Mutass egyetlen ellenzéki javaslatot, amit elfogadtak volna. Netán(???), esetleg (???) még jó is lenne? Vagy azt mondod, hogy egy se volt? Komolyan?
Akkor vajon mi marad egy olyan ellenzéknek, ahol kósák, rogánok, tállaik, orbánok adják ki a mezitlábas képviselőiknek a (családra, barátokra írt) ""egyénieket"", amiket se véleményezni, se egyeztetni, se semmi egyebet nem kell, csupán szavaztatni? Vasárnap bead, hétfő délelőtt szavaz, délután már a Közlönyben (persze ez csupán a gyors munka eredményeként lehet). Ez legyen/lenne a konszenzus másik oldala?
Eriksson
@Aki Én: Te meg bulvárszint vagy, valódi értelem nélkül.
Nyomod minden cikk alá ugyanazt a sztereotip dumát, bármiről van szó.
Nem unod még?
Aki Én
@Eriksson: .. szomorú, hogy még így sem éri el hazaáruló ingerküszöbödet. Van róla véleményed, vagy csak a nektek szánt, lebutított gumicsontot rágod jó kutya módjára?
Mondom, igaz demokrata vagy jó arányérzékkel.
Eriksson
@namihami: Nem tudom, hány éves lehetsz, milyen politikai tapasztalatod van a múltból, de én még élénken emlékszem, hogy 2010 előtti kormányok idején pont így volt, mint most. A koalíciós többség mindig azt szavaztatott meg, amit jónak látott. Az aktuális államtitkár mindig megmagyarázta, hogy mi, miért helyes.
Az akkori ellenzék is csak pántlika volt.
Eriksson
@Aki Én: Muszáj nekem véleményezni mindent, ami neked eszedbe jut? Nem stílusom.
Eriksson
@Aki Én: 11:46 Még szerencse, hogy ezt rád nem lehet mondani. :)))
luiz
Ugyan ilyen fejet vágott, mikor az apja verte a nadrágszíjjal
disbisa
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
advocat
@Eriksson: Csak a kétharmad! Azért az egy kicsit többet jelent! És voltak olyan hülyék, hogy a kétharmad birtokában még az alkotmánymódosítást sem tartották fontosnak. Sajnos ezt már ők megalapozták. Most meg szív az 52 % ellenzék.
Rockxy
namostugyemost a jóhír az, hogy a zellenzék állítólag nemhátrál, de nemis csinál semmi érdemlegest, a rosszmeg az, hogy a fidesz nemfél.
a fidesz nyeregbevan, mera jahu aggya alá.
disziza big klub, jesssz.
Eriksson
@advocat: Az még a Horn kormány idején volt. Valszeg azért nem tartották fontosnak az alkotmánymódosítást, mert nekik akkor éppen úgy volt jó, ahogy volt.
namihami
@Eriksson: 65. Éppen azért én még emlékszem, hogy az akkori kormánykoalíciók ugyan valóban nem egy az egyben fogadták el a Fidesz javaslatait. De... Legalább engedték előterjeszteni, megtárgyalni és volt olyan javaslat, ami végül bekerült a törvénybe. Ez ma? Még az előterjesztés szintjére se kerülhet, mert a siserehad már az előszobában azonnal leszavazza.
A mai (némileg nagyobb számú államtitkári, helyettesi, segédhelyettesi és alhelyettesi) megmaagyarázó sereg erre valóban nincs is rászorulva, mert a javaslat el se kerülhet a Parlament szintjére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.