A jegybank a likviditásszabályozó eszközeivel és kommunikációjával elérte, hogy kiszakadjanak mélypontjukról a bankközi kamatok. Mindez tudatos lépések eredménye, így elmondhatjuk, hogy a jegybank monetáris szigorítást hajtott végre. Az fx-swap állományt az elmúlt hetekben érdemben csökkentettük, mindez szándékolt és tudatos döntés eredménye - ez volt az egyik fontos üzenete Nagy Márton múlt heti nyilatkozatának. Bár az MNB-alelnöke nyíltan nem mondta ki, de szavai tulajdonképpen azt jelentik, hogy a jegybank megkezdte a kamatemelést. A háttérről röviden Ahogyan azt többször írtuk, a jegybank az extrém laza monetáris politikájához először csak alacsony szintre szállította az irányadó kamatszintet (0,9%), majd átalakította a jegybanki eszköztárat, a tényleges effektív kamatot még az „irányadó” kamatnál is mélyebbre (0,1-0,2%) süllyesztette. Ennek biztosítására többek között aszimmetrikus kamatfolyosót, aktív likviditásszabályozást, új swap-eszközt vezetett be. Azóta a...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Jellemzo ezekre a sunyi a gecikre, nem verik dobra, hogy csodot mondott eltolcsi gazdasag-politikaja. Suttyomban emelnek 40 bazispontot, hogy a nyugdijemeleshez ne kelljen hozzanyulni. De ez nem lesz eleg, hogy 330 ala menjen vissza az Euro. Ahhoz kenne meg 200 bazispont legalabb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.