Nyolc éve nem volt olyan magas az infláció, mint 2020 januárjában: 4,7 százalékkal nőttek az árak egy év alatt. Az adat az elemzőket és a kormányt is meglepte, és mivel nemigen van kamat, ami az infláció nyomába érne, a megtakarítások olvadoznak.

Hihetetlen infláció: egyre nehezebb helyzetbe kerülnek szuperállampapír lejegyzői

A jelképesnek mondható betéti kamatok alighozama mellett vették, mint a cukrot a főnyereménynek beharangozott szuperállampapírt, de egyelőre bukóban vannak még azok is, akik jegyeztek belőle. Jó sokan vannak, hiszen állománya tavaly decemberben átlépte a 3000 milliárd forintot.

Mindössze fél év alatt vonzott ennyi pézt a sávos kamatozású, 3,5 százalékról induló, de az ötödik évben már 6 százalék kamatot ígérő adósságpapír. A tavaly június óta jegyezhető állampapírból hetente új sorozatot öntenek a piacra, mindenkinek jut belőle, csak éppen reálhozam nem volt rajta eddig. Aki az első kibocsátáskor, tavaly júniusban vett, annak tavaly decemberben 1,75 százalék, a következő hat hónapra pedig 2 százalék kamatot írnak jóvá (miután a megállapított éves kamat 3,5, illetve 4 százalék). Idén júniusra a befektetés összességében (kamatos kamattal számolva, mert a hozamot újra befektetik) alig 3,8 százalékot fial. Ezt nagyjából meg is eszi az infláció.

(24.hu)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
aszongya: bukóban vannak a szuperállampapír vásárlói.. egy lófaszt! Simán behúzták a vásárlókat a csőbe...itt a kocsmában ezt szopásnak hívják.

Valakiknek ez marhanagy hasznot hoz...mert mint tudjuk, ha az egyik ember veszít, azon a másik nyer...de ki?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
A laikus pénzkezelőknek van olyan sanda gyanúja/érzése, hogy az állampapírból befolyó lóvéból törleszti a nemzet főkönyvelője a külpiacról felvett kölcsönöket.
.
---- Varga Mihály: Magyarország előtörleszti Paks 2-t
.
index.hu/gazdasag/2018/02/06/paks_2_elotorlesztes_orosz_hitel/
.
Miközben mégy csak tervezési státuszban van őfélesége üzlete a macival
.
----- 66 milliárdba került a Paks 2 műszaki terve
.
index.hu/gazdasag/energia/2020/02/19/paks_2_hitel_elotorlesztes/
.
Vajon akkor mi a turulmadarat törlesztenek ezek a sesej vajdák!!!
Yoda69
Még nem késő kivenni a pénzt. Csak 1 ev buko van rajta, de az infláció nem fog itt megállni.
evacica
Aki hisz még ennek a hazug korrupt bandának az megérdemli! Ezek a csillagot is ellopnák, ha elérnék!!!
Aki Én
@ómió a buta bolsi: mert a februári infláció nem infláció?
Aki Én
Benke Béla, a fészbuk esze!
Ezen a buta és felesleges évtizedes kérdésen még nem gondolkodtunk.
Kapunk még gondolkodási időt? Hátha találunk évezredes történelmünkben még rosszabb adatot, ami menti a gazdáid dilettantizmusát.
teuton
@tudode: Nem sanda gyanu kell, aki kettöt meg kettöt össze tud szamolni, tudja, hogy atveres! Mar tavaly megirtam, hogy ez ugyanaz, mit a bekekölcsön volt, kihuzzak a penzt az emberek zsebeböl es kozmetikazzak vele az allamadossagot!!! A buliban resztvevök pedig evekig kasszirozzak erte a millios havi fizeteseket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.