Brutálisan bántalmazta élettársát és annak kutyáját egy esztergomi férfi.

Az ügyészség kapcsolati erőszak, állatkínzás és garázdaság miatt vádiratot nyújtott be egy férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta élettársát és annak kiskutyáját azért, hogy élettársa fájdalmát fokozza.

A vádirat a férfi és a nő Esztergomban voltak élettársak, a férfi 2019 elejétől élettársával napi rendszerességgel ordítozott vele, becsmérelte őt, valamint rendszeresen és durván bántalmazta (megrúgta, megütötte, fojtogatta és a falhoz vágta) a nő kiskutyáját, hogy ezzel fájdalmat okozzon a nőnek.

A férfi nem engedte meg élettársának, hogy bárkivel kapcsolatba lépjen, beszélgessen, telefonon kapcsolatot tartson, barátokat szerezzen, nem járhatott senkihez, és nem fogadhatott vendégeket. A nőnek be kellett számolnia arról, hogy mikor hová megy, és ha a férfi tudta nélkül ment el otthonról, akkor telefonon felhívta és sértegetve követelte a hazatérését.

Egy férfi verte és megöléssel fenyegette élettársát

A férfi 2019. július 19-én 18 óra körül ittasan érkezett haza közös lakásukba, ahol élettársát különösebb ok nélkül szidta, becsmérelte. A nő ekkor felszólította, hogy költözzön el a lakásból. A férfi ezután az ebet elvette élettársa kezeiből, eközben a nőt is megütötte, a kutyát pedig a lakásból a nyitott folyosóra vitte, és onnan – 4 méter 30 cm magasságból – kihajította az utcára.

A társasház egyik lakója felszólította a férfit, hogy ne bántsa a kutyát, mire vele is kiabálni kezdett, és megöléssel is fenyegette. A lakó emiatt nem tett feljelentést. 

A férfi két járókelőre is rátámadt, az egyiket két kézzel a földre rántotta, megpróbálta megütni, majd eközben egy járókelő nőt is a földre rántott, aki babakocsiban a csecsemőjét tolta. Három járókelő férfi sietett a babakocsis nő segítségére, amely után az elkövető a helyszínről elmenekült.

Az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(blikk.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.