Novemberi indulása óta már 105 milliárd forintnyi nyomtatott Magyar Állampapír Pluszt vásároltak a magyar családok, az értékesítés 80 százaléka vidéken történt – tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

A pénzügyminiszter kiemelte: az értékpapír elektronikus formája is megőrizte népszerűségét, júniusi bevezetése óta több mint 3660 milliárd forintot jegyeztek belőle.

A miniszter emlékeztetett, hogy a legfrissebb adatok szerint az államadósság bruttó hazai termékhez viszonyított aránya a 2018-as 70,2 százalékról 2019 végére 66,4 százalékra csökkent, amely az elmúlt 20 év legjelentősebb javulása. Az államadósság devizaaránya 50 százalékról 20 százalék alá mérséklődött, míg a lakosság kezében lévő állampapírok aránya 5 százalékról 25 százalékra nőtt 2010 óta – ismertette Varga Mihály. Hozzátette: utóbbi azt mutatja, hogy a magyar családok bizalma is erősödik a gazdaság teljesítménye iránt.

A cél az, hogy a devizában fennálló adósság további csökkenése mellett emelkedjen a lakossági állampapírok aránya, és állományuk elérje a 11 ezer milliárd forintot. Ennek eszközeként vált elérhetővé nyomdai formában is az egyik legnépszerűbb megtakarítási forma, a Magyar Állampapír Plusz, amely hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig érhető el a Magyar Posta több mint 2100 fiókjában.

Varga Mihály elmondta, hogy az ötéves futamidejű állampapír amellett, hogy kamatadómentes, rugalmas futamidejű, magas kamatozású és biztonságos, az ország stabilitásában is fontos szerepet játszik, csökkenti a külső sérülékenységét azáltal, hogy nem szorulunk külföldi forrásra az adósságfinanszírozáshoz.

A tárcavezető kitért arra is, hogy míg az elektronikus MÁP Plusz értékpapírok több mint egyharmadát budapesti ügyfelek vásárolták, a nyomdai formának 80 százalékát a vidéki lakosoknak értékesítették 2019-ben, átlagosan félmillió forint értékben. A kincstáron keresztül közel 800 milliárd forintnyit értékesítettek tavaly, amelynek közel fele Web- vagy Mobilkincstáron keresztül történt.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
@Qqberci: Én szeretem a kerek, bővített mondatokat. Csak ezért lájkoltalak - a kerek, bővített mondatodért, aminek van némi valóságalapja.
Anyám ne sirass!
balos
Szerintem a Münchausen báróval nem egyeztettek!
fahrenheit451
Csak a hülyék nem néznek szét a piacon - hogy mibe érdemes belefektetni.

A magyar állam, a Fidesz csak nyeli, szivattyúzza kifele a sok pénzt, amit aztán az adófizetőkkel, vagyis veled, állampapírt vásárlóval fizettetnek meg.
A technikájuk, hogy benyelik, lenyúlják, ellopják a sok pénzt, az emberek meg fizetik helyettük a magas kamatot - ami közben elolvadt, vagyis veszteséget termeltek Magyarországnak, a magyar embereknek - megint!

Ezek nem emberek, hanem állatok, ezek nem magyarok, hanem démonok !!!
fahrenheit451
Talán megérted, hogy mi folyik itt, és hogy Orbán mennyire a gonosz hatalmában van - hogy valójában ki irányítja Orbánt, és a nemzeteket:

"Éppen a könyörgésed miatt kellett hozzád jönnöm. A perzsák országának (angyal) fejedelme huszonegy napon át ellenállt nekem. De Mihály, az egyik legfőbb fejedelem, segítségemre jött. Ott is hagytam, hogy küzdjön meg a perzsák királyával, magam pedig eljöttem, hogy tudtodra adjam: mi fog történni népeddel a végső napokban, mert a látomás azokról a napokról szól.”

Hát ez elég gáz!
(ha nem értenéd, az egész világ a gonosz hatalmában van -te meg Istent okolod! - , és bár Jézus legyőzte a világot közel 2000 évvel ezelőtt, de a beteljesedés, csak ezután jön... Érted ezt?)

Érdekes...
Neked az a fájdalmad, hogy semmit nem tudsz Istenről.
Nekem meg az, hogy mindent tudok róla.
Nem vágyunk egyformák, bár a fájdalmunk mértéke ugyanaz...
Lepényleső
A párthű balgák? Mi az ortodox piramis játék,most majd megtudják?
kissé felnőttem
Misi hány nyugdijas vett ? erről regélj. alapból nulla szerintem meg a dunától keletre sem nagyon, szabolcsba tán 1-2 -t északi középhegység ÓZD és vidéke 600-at,? Max Lőrinc barát ő igen, fizetőképes, én abszolut nem, nem is vágyom rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.