A Makón és Csongrád megye területén élet- és vagyonelleni, erőszakos bűncselekményeket elkövetők ujjlenyomatainak tüzetes átvizsgálása során sikerült azonosítani a 15 évvel ezelőtti, makói kettős gyilkosság elkövetőjét – mondta a rendőrség főosztályvezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Petőfi Attila vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője elmondta: a 2004. november 16-án, Makón elkövetett kettős emberölés elkövetésével gyanúsított férfit a daktiloszkópiai vélemény alapján fogták el, és bár megtagadta a vallomást, a szakértői intézet megerősítette, hogy a helyszínen talált genetikai nyomok egyeznek.

Hozzátette: mivel a gyanúsítottnak korábban csak az ujjlenyomat-töredékét rögzítették, az nem volt alkalmas a gépi azonosításra, 2004-ben ezért nem sikerült beazonosítani. Most azonban az ujjlenyomatokat vizuálisan ellenőrizték, és így jutottak el az elkövetőhöz. Az MTI kérdésére Petőfi Attila azt közölte,

több száz ujjlenyomatot ellenőriztek.

A férfi 15 évvel ezelőtt Makón megölt egy idős nőt, akinek a hazalátogató lányát is meggyilkolta – írja a police.hu.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) nyomozást rendel el ismeretlen tettes ellen, aki 2004. november 16-án a délelőtti órákban megölt egy idős makói asszonyt otthonában. Az édesanyja látogatására érkező nőt szintén meggyilkolta, majd a házban végzett kutatás után elmenekült a helyszínről. A nyomozók a helyszíni szemle alkalmával bizonyítékokat foglaltak le, számos tanút hallgattak ki, széleskörű adatgyűjtést végeztek, majd november 30-án gyanúsítottként hallgattak ki egy helyi férfit. A Csongrád Megyei Főügyészség 2006 márciusában megszüntette a gyanúsítottal szemben a nyomozást. A kettős gyilkosság elkövetője továbbra is ismeretlen maradt.

A CSMRFK előterjesztése alapján a bíróság 2019. november 25-én elrendelte az eljárás folytatását, amelyet a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya (KR KÜFFO) vett át.

A rendőrök értékelték a korábbi vallomásokat és adatokat, valamint igazságügyi szakértőket rendeltek ki a helyszíni nyomok vizsgálatára. A felderítő munka közben látókörükbe került egy mórahalmi járás területén élő 45 éves férfi, aki 2003-2004 fordulóján – akkori párkapcsolata miatt – hétvégente megfordult Makón, így a sértett házának környékét ismerte.

A KR KÜFFO életvédelmi nyomozói a bizonyítékok alapján 2020. február 18-án reggel elfogták Sz. Dénest. Több emberen elkövetett emberölés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Példátlan gyorsasággal,tizenöt év elmúlásával? Eddig vajon mi gátolta őket abban,hogy alaposan vizsgáljanak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.