Lapinformációk szerint a dal miatt belső vizsgálat indult a 17 éves fiú ellen, és megtiltották neki, hogy dolgozni menjen. Szél Bernadett felkereste az intézményt, ahol a vezetőség megerősítette, hogy valóban vizsgálat folyik a gyermek ellen.

A 17 éves Kislőrincz Dávid pár napja számában arra reflektált, hogy be akarják zárni a fóti gyermekotthont, ami az egykori Károlyi-kastély területén működik, és ahol speciális szükségletű gyerekeknek ad otthont

- írja a 444.

Az otthon megmentéséért petíció is indult, és közben megszületett a Gyermekváros maradj talpon című szám, ami egy kiállás az otthon lakói és dolgozói mellett. 

Mi Mohameddel rúgjuk kint a bőrt, te meg a kerítésednél állhatsz őrt. Fontosabb minden a kölyköknél, te meg a pénzhegyeken szörföznél

- ilyen sorokat rappel többek közt Dávid a Gyermekváros, maradj talpon című dalában.

Dávid maga is a bezárásra ítélt fóti Károlyi István Gyermekközpont egyik lakója.

A kritikus dal nem tetszett az intézményvezetésnek, belső vizsgálatot indítottak a fiú ellen, és azt is megtiltották neki, hogy dolgozni menjen a munkahelyére

– írta a nepszava.hu.

A dalhoz készült videót Szél Bernadett parlamenti képviselő is megosztotta a saját Facebook-oldalán, neki jelezte Dávid egyik ismerőse, hogy mi történt. A politikus pénteken kereste is a gyermekközpont igazgatóhelyettesét, Bíró Endrét, aki megerősítette, hogy vizsgálat indult a videó miatt.

Szél Bernadett szerint felháborító, ami történt. Az idén nyáron 18. életévét betöltő fiú számára ugyanis nemcsak pénzszerzési lehetőség a munka, hanem terápiás jellegű is.

A fóti gyermekotthon az egykori Károlyi-kastély parkjában működik, speciális szükségletű gyerekeknek ad otthont. Az intézmény lehetséges bezárásáról jó ideje szólnak hírek, a kormány tavaly tíz évre titkosította a gyerekek elhelyezésével kapcsolatos információkat. Megmentéséért petíció is indult az aHang platformon.

Forrás: HVG, Index, 444, Népszava

Címlapkép: YouTube/Kislőrincz Official

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Málna: Hülye! Alazat es hala azert, hogy azt kapjak, amire szüksegük van, ami JAR nekik??? Seggnyalas es velemenyszabadsag az 2 különbözö dolog, te az elsöt gyakorlod naponta, szorgalmasan! Az "Orban egy ygeci!" miert nem lett büntetve? Alazat es hala???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@CsipkeRózsa: Ez magától értetődik, teljesen természetes, hogy gondoskodva van róluk. Az is természetes, hogy a kastély elvétele fáj nekik, sőt azzal sincs baj, hogy ennek hangot adnak. Ez a követelőző fenyegetés az, ami nem tetszik nekem, ez nem természetes. Persze lehet, hogy ez csak egy dal, ahol el vannak túlozva a dolgok, de mivel a téma valós, ezért feltételezem, hogy annak közlési módja is.
csak úgy....
@Málna: te is leszarod az én véleményem...,te mindenki véleményét leszarod,akik nincsenek a te véleményeddel egy sorban,örülhetsz,hogy nem vagy az anyósom!
Málna
@teuton: Otthon, anyukáddal kommunikálj ebben a hangnemben. Majd ha meg tudsz nyilvánulni intelligensen, akkor beszélhetünk.
csak úgy....
@csak úgy...: nincs fegyverviselési engedélyem,de miattad szereznék...
csak úgy....
@Málna: látom nem bírod a gyürödést,eselleg elesett fideszesekkel ,mint pld. a shikari tibi,ha vele foglalkoznál! évek óta nem melózik,zasszony lelépett ,vitte a gyereket de a tibi egy hit hü fideszes és nacionalista,akinek fontosak a magyar értékek :)
Málna
@csak úgy...: Neked Shikari a mániád...Miatta akarod megölni magad?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.