Lapinformációk szerint a dal miatt belső vizsgálat indult a 17 éves fiú ellen, és megtiltották neki, hogy dolgozni menjen. Szél Bernadett felkereste az intézményt, ahol a vezetőség megerősítette, hogy valóban vizsgálat folyik a gyermek ellen.

A 17 éves Kislőrincz Dávid pár napja számában arra reflektált, hogy be akarják zárni a fóti gyermekotthont, ami az egykori Károlyi-kastély területén működik, és ahol speciális szükségletű gyerekeknek ad otthont

- írja a 444.

Az otthon megmentéséért petíció is indult, és közben megszületett a Gyermekváros maradj talpon című szám, ami egy kiállás az otthon lakói és dolgozói mellett. 

Mi Mohameddel rúgjuk kint a bőrt, te meg a kerítésednél állhatsz őrt. Fontosabb minden a kölyköknél, te meg a pénzhegyeken szörföznél

- ilyen sorokat rappel többek közt Dávid a Gyermekváros, maradj talpon című dalában.

Dávid maga is a bezárásra ítélt fóti Károlyi István Gyermekközpont egyik lakója.

A kritikus dal nem tetszett az intézményvezetésnek, belső vizsgálatot indítottak a fiú ellen, és azt is megtiltották neki, hogy dolgozni menjen a munkahelyére

– írta a nepszava.hu.

A dalhoz készült videót Szél Bernadett parlamenti képviselő is megosztotta a saját Facebook-oldalán, neki jelezte Dávid egyik ismerőse, hogy mi történt. A politikus pénteken kereste is a gyermekközpont igazgatóhelyettesét, Bíró Endrét, aki megerősítette, hogy vizsgálat indult a videó miatt.

Szél Bernadett szerint felháborító, ami történt. Az idén nyáron 18. életévét betöltő fiú számára ugyanis nemcsak pénzszerzési lehetőség a munka, hanem terápiás jellegű is.

A fóti gyermekotthon az egykori Károlyi-kastély parkjában működik, speciális szükségletű gyerekeknek ad otthont. Az intézmény lehetséges bezárásáról jó ideje szólnak hírek, a kormány tavaly tíz évre titkosította a gyerekek elhelyezésével kapcsolatos információkat. Megmentéséért petíció is indult az aHang platformon.

Forrás: HVG, Index, 444, Népszava

Címlapkép: YouTube/Kislőrincz Official

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Málna: Hülye! Alazat es hala azert, hogy azt kapjak, amire szüksegük van, ami JAR nekik??? Seggnyalas es velemenyszabadsag az 2 különbözö dolog, te az elsöt gyakorlod naponta, szorgalmasan! Az "Orban egy ygeci!" miert nem lett büntetve? Alazat es hala???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Nagy a baj, ha már a gyerekektől is félnek, persze tudják, gyorsan felnőnek és nem felejtenek. Létrát meg nem akaszthatnak mindegyiknek a vállára...
Málna
Azért valakinek helyre kellene tenni a gyerek agyában, hogy ez a hely nem az övék, ez egy állami intézmény, amely átmeneti otthont ad, adott nekik. Kormánytól függetlenül, picit több alázatot és hálát várnék a gondoskodásért. De semmiképp sem ilyen fenyegető hangnemet.
csak úgy....
Béla Benke
Megbüntették a tinifiút, aki a fóti gyerekotthon bezárásáról rappelt, két napja nem engedik dolgozni.

A fiúcska hazugságot terjesztett.
A hazugság terjesztése tetszik Szél Bernadettnek.
Tetszik · Válasz · 2 órája

csoda ha szaporodnak a hülyegyerekek,mikor az öskövületek példát mutatnak?
tudode
Ezek után ezek már a saját árnyékuktól is rettegnek, ha már a gyerekre is szájzárat ragasztanak, nem csak a ellenzékére!
.
Ez a GÁNTKŐ hol áll meg ezek után!
csak úgy....
@Málna: értelek! a megtürt csótány kölyköktöl több alázatot vársz ,akiket elöször a szüleik hagytak cserben és most ki lesznek baxikálva a megszokott környezetükböl..
majd csodálkozol,mikor kést tartanak a nyakadhoz a volt állami gondozottak egyike,akit senki sem nevelt ...
fahrenheit451
semmi nem indokolja az otthon bezárását.
Kell nekik a kastély bizniszhez - az államét magánkézbe átjátszva.

Hazudva, lopva, rabolva vigyétek - DE MINDEN VISSZA LESZ VÉVE TŐLETEK !!!
Az a sok csontváz, ami kidől majd a szekrényből utánatok, még a híveitek nagy részét is ellenetek fordítja, és annak nem lesz szép vége...

(Emlékszel még a fejvadász csapatokra, amik utánatok menne külföldre is?
Ezt nem ússzátok meg. Össze lesztek fogdosva, bárhová is bújtok a világon!)
teuton
@Málna: Hülye! Alazat es hala azert, hogy azt kapjak, amire szüksegük van, ami JAR nekik??? Seggnyalas es velemenyszabadsag az 2 különbözö dolog, te az elsöt gyakorlod naponta, szorgalmasan! Az "Orban egy ygeci!" miert nem lett büntetve? Alazat es hala???
Málna
@csak úgy...: Nem az utcára kerülnek. A szüleik talán cserbenhagyták őket, de a közösség, az állam gondoskodik róluk. Szerencsések, hogy ilyen országban élnek, ahol nem hagyták őket magukra. Ezek után nekem nem tetszik ez a hangnem.
CsipkeRózsa
Munkával inkább büntetni szoktak, nem pedig a munkából való tiltás a büntetés. Valami jobbat nem tudtak kitalálni, ha már ezért büntetést adtak? Örüljenek, hogy a gyerek dolgozni is szeret, és tud rappelni is.
csak úgy....
@Málna: tudod mit!? toszom a rózsa szín szemüveged...,oszt,hogy mi tetszik neked,azt is leßarom! azt tuddod,hogy mennyi állami gondozott gyermekröl van szó?
betöltenék a felcsuti lelátót...
CsipkeRózsa
@Málna: Ez a természetes, hogy gondoskodnak a gyerekekről, amikor szükséges. Nem biztos, hogy a szülők magára hagyták a gyereküket, lehet, hogy baleset érte őket, meghaltak, stb.
A gondoskodás az ország érdeke is, ember legyen a gyerekből.
fahrenheit451
És ez nem lesz illegális, hanem ugyanolyan jogos vadászat lesz, mint a náci háborús bűnösök utáni.

Bűnözők vagytok, zsidóztok, cigányoztok, a határ mentén (koncentrációs) táborokban embereket - köztük gyerekeket - éheztettek, ellopjátok az ország jövőjét, pénzét - fenyegetéssel, zsarolással, törvénytelenséget, jogtalanságot törvényesítve konszenzus nélkül, magyar emberek százezreinek okoztok fájdalmat, szenvedést, és emberek tízezreinek halálát okozzátok a rossz egészségügyi ellátással, százezrével butítjátok-, üldözitek el a magyarokat...
Uszítotok, gyűlöletet keltetek, egymásnak ugrasztjátok a magyar embereket, évtizedekre (vagy talán örökre?) megosztva, kettészakítva az országot...
Tovább is van, mondjam még?

Ez mind-mind emberiség elleni bűntettnek számít !!!
Mindent megérdemeltek, amit kapni fogtok. Már csak idő kérdése...
fahrenheit451
Idd a pezsgőt, hogy már az orrodon folyik ki, edd az orosz kaviárt két pofára dagadásig a lopott, rabolt luxusban - amíg teheted.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: "A gondoskodás az ország érdeke is, ember legyen a gyerekből. "
ez sokaknak magas ,nem vagyok genya de kívánom sokakaknak,hogy a börükön tapasztnyalják csak pár napra az állami gondoskodást..
Málna
@csak úgy...: Ha leszarod a véleményemet, akkor minek szólsz hozzám? Vagy csak ennyit volták képes reagálni arra, amit írtam?
Málna
@CsipkeRózsa: Ez magától értetődik, teljesen természetes, hogy gondoskodva van róluk. Az is természetes, hogy a kastély elvétele fáj nekik, sőt azzal sincs baj, hogy ennek hangot adnak. Ez a követelőző fenyegetés az, ami nem tetszik nekem, ez nem természetes. Persze lehet, hogy ez csak egy dal, ahol el vannak túlozva a dolgok, de mivel a téma valós, ezért feltételezem, hogy annak közlési módja is.
csak úgy....
@Málna: te is leszarod az én véleményem...,te mindenki véleményét leszarod,akik nincsenek a te véleményeddel egy sorban,örülhetsz,hogy nem vagy az anyósom!
Málna
@teuton: Otthon, anyukáddal kommunikálj ebben a hangnemben. Majd ha meg tudsz nyilvánulni intelligensen, akkor beszélhetünk.
csak úgy....
@csak úgy...: nincs fegyverviselési engedélyem,de miattad szereznék...
csak úgy....
@Málna: látom nem bírod a gyürödést,eselleg elesett fideszesekkel ,mint pld. a shikari tibi,ha vele foglalkoznál! évek óta nem melózik,zasszony lelépett ,vitte a gyereket de a tibi egy hit hü fideszes és nacionalista,akinek fontosak a magyar értékek :)
Málna
@csak úgy...: Neked Shikari a mániád...Miatta akarod megölni magad?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.