A  7-8. osztályosok kémiaoktatásában ősztől már a javasolt tevékenységek között fog szerepelni "a pálinkafőzés tanulmányozása videofilm segítségével, a folyamat értelmezése" – írta meg a 444.hu.

A pálinkafőzés is bekerült a kerettantervbe
Fotó: MTI/Komka Péter

Mint a kerettanterv felvezetésében írják, 

"az élményközpontú tanításnak arra kell összpontosítania, hogy a tanulók tudatába beépüljön: a kémiai ismeretek szükségesek az élőlényekben zajló folyamatok megértéséhez, a mindennapokban használt tárgyaink előállításához, feladata a tudatos vásárlási és anyagfelhasználási szokások kialakítása, az egészségvédelemhez és az élhető környezet megóvásához szükséges ismeretek és szemlélet biztosítása.”

A lap azt is megemlíti, hogy a 7-8. osztályosok biológia kerettantervében az alkohol és a pálinka egészségre gyakorolt hatásáról nincs szó. 

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Tehát 18 év alatti gyerekek fognak számukra illegális "kábítószerek" előállításáról tanulni...:) Lesz nőverési technikák óra is?

Csak egy megjegyzés részemről: A retkes takonygerincű kurva anyátokat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Tanítsátok a polgármestereket is, ha a cefrére rájárnak az életveszélyes, mert a mohácsi elftársatok is beszipózott a mustgáztól, és mégis másra haragudtok, mert feslik rothad a ner.
solidedge
Az országban virágzik a zug pálinkafőzés és az alkoholizmus. A NER csak lépést tart a trenddel.
nezelodo
Nagyon fontos, hogy a gyerek tudja, ha már az apja a tej árát issza el a tudatlansága miatt. Azután majd megtanítja a gyerek a fatert, mi az összefüggés az alumínium kukta és a nyakolaj között. Az alumínium okozta agylágyulást pedig úgysem tanítják neki az iskolában, mert jobb ha előbb bekövetkezik, hatékonyabb lesz a nemzeti konzultáció.
fahrenheit451
A kurva anyátok, büdös magyar parasztok !!!

Én bepiálva is okosabb vagyok egyedül, mint ti józanul együttvéve, gecik!
SystemError
Tehát 18 év alatti gyerekek fognak számukra illegális "kábítószerek" előállításáról tanulni...:) Lesz nőverési technikák óra is?

Csak egy megjegyzés részemről: A retkes takonygerincű kurva anyátokat!
SystemError
@Pegero: Zümi most őszintén szerinted ez ok?
SystemError
@Pegero: "ok" baszod nem "sok". Már kész vagy mi?:)
SystemError
@Pegero: Csak arra figyelj, hogy ne tablettás legyen. A kérdés arra vonatkozott, hogy szerinted helyes-e, hoyg 18 év alatti gyerekek drog készítési technikákat tanulnak. Történetesen én vegyipari sulit végeztem és olyan oldalról is meredek ez, hogy otthon neki áll a kuktából átszerkesztett szarral lefőzni a tutit és a pofájába robban... Nálunk a suliban minden évben volt egy hülyegyerek, aki lerobbantotta a kezét, mert nitroglicerint próbált otthon kotyvasztani. Pedig ott már némi szaktudás is volt..
csak úgy....
@Pegero: te egy fölvilágosult cefrefözde!
Nessy
Halleluja! Hiszen az alkoholizmusnak nincsenek kockázatai! Élet, erő egészség! A részegek nem okoznak balesetet, nem randalíroznak, nem verik a családot nincs egészségügyi kockázata. Igaz, legalább annyit tanuljanak meg, hogy a metil alkoholt ne tévesszék össze az etilalkohollal!
Qqberci
A mákgubótea még igencsak hiányzik...
fahrenheit451
Öljünk disznót, főzzünk pálinkát - meg a kurva anyád, te magyar paraszt!
Ahogy a pirospozsgás pirosan pozsog az arcodon...
Nem pozsog pirosan úgy semmi.
Szarok a zsírra!

Azt nem említettem az utolsó értekezésem alkalmával, hogy bár gyerekként szerettem a zsíros kenyeret mindenféle zöldséggel, de már régóta nem szeretem, már régóta nem eszem - sem a zsír, sem a kenyér, sem a zöldség nem olyan, mint régen. Már nem ízlik az, ami régen ízlett.
Yoda69
Idoben kell elkezdeni a fiatalokat alkoholistava nevelni.
nezelodo
@Qqberci: tegnap 22:10. Pedig a máklétől jól alszik a gyerek. Reggel meg pálinkás kenyérrel mehet a suliba, hogy jobban vágjon az esze, a régmúlt világ történelmének tanításakor. Kell is, hogy tudja, hogy milyen hősiesen védte a hazát a déd-és ükpapa az Isonzónál és a Donnál, és nem hiába adta életét Európa legkiválóbb politikusaiért, uralkodóiért. Ettől majd kész lesz életáldozatot hozni a mai uralkodóért is.
SystemError
@Pegero: Zümi nem zavar, hogy eladod az országod emiatt a meló miatt?
adrenalink
Nagyon helyes, mert az ittmaradó nem fityiszes fiatal józanul nehezen viseli kishazánkat...
rokker33
Biológia órán meg disznó vágást meg hurka töltést tanuljanak a diákok,ha már hungarikum!!
namihami
És csodálkozunk azon, hogy fideszéknél cukorhiányról ír a sajtó? Hát az igazmagyar kristálycukorral feljavított cefréből főzi a jó házipáleszt. A hatása a teljes vezérkaron és a szavazótáboron úgy szagról, mint szellemi állapotról messziről lerí. ANa, és ki volt az, aki a jó példával (és a vejkóval) járt az élen? A grazi műintézet egyik emeletén a detox is ki lesz kialakítva.
kereső
@rokker33: És lehetőleg olyan disznón, amelyre előzőleg rátetoválták, hogy "most ő a soros". Mert úgy az igazi. A primitivség lesz a kunszt az iskolákban, nem a tudás.
vacsi
@SystemError: Igen, én is vegyipariba jártam, nálunk is rendszeresek voltak a robbanások. Bár úgy tudom, pálinkát senki nem főzött - akkor még nem volt tananyag!
silber13
anyag íróinakkellene küldeni egy fél kilo nitrogéntrijodidot, lehetőleg száraz állapotban!
silber13
@vacsi: talán a szerzőknek kellene egy fél kilo nitrogén trijodiddal játszani...
szegfue
Alapvetően azzal a törekvéssel egyetértek, hogy az általános iskolásoktól kezdve a gyerekeket próbálják felkésziteni a hétköznapi teendőkre, legyen fogalmuk erről is, necsak elméletet tanuljanak... de hogy éppen a pálinkafőzéssel kellene kezdeni, ez bizony nem jutott volna eszembe, hiszen ez nem tartozik ugy "általában" a mindennapi élethez:(( Bár lehet, hogy ugy gondolják ez is a "családtámogatások" egy része: tudjon az a gyerek jó pálinkát főzni... Ez az ötlet sem a "szivem csücske".
kokopelli
@kereső: Én ajánlanék egy "Az otthoni bánásmód a drogokkal,ill. egy kis hálózat kiépítésének módjai!"
témát is !
Málna
@szegfue: Egy csomó minden másról is tanulnak, csak ezt emelték ki, mert tudták, hogy ezen háborogni fog az, aki amúgy is mindenen háborog.:-) (Ráadásul ez csak egy javasolt tevékenység lesz, nem tananyag.)
A múltkor például ledöbbentem, hogy a gimnazista lányomnak tananyag a szájhigiénia. Épp a gyökérkezelésről olvasott hangosan, erre figyeltem fel. Szerintem ez nagyon jó dolog.
tudode
Ennyire nem kellene leértékelni ezt a korosztályt, akik előbb tanulják meg a kütyük használatát, mint beszélni!
.
Rá kell az ifjúságra bízni, érdeklődésüknek megfelelően, hogy mit szeretnének fabrikálni, mivel a neten bármi receptje is megtalálható.
.
Ehelyett, mint pl. az a XX században, a fiukat fúrni, faragni, a lányokat a háztartási művészetére és a családfenntartás rejtelmeisem ártana az érdeklődésüket felkelteni, a fizetőeszközzel való bánásról nem is szólva!
szegfue
@Málna: Akkor sem értem! A szájhigiéniát azért nem lehet egy lapon emliteni a pálinkafőzéssel, mégha ez csak "javasolt" téma is lenne... hangsulyozom: véleményem szerint ez mégsem tartozik hozzá a mindennapi élethez.
CsipkeRózsa
A pálinkafőzés kizárólag Orbán kedvéért került bele a tantervbe, hiszen a II. kormányzásának első öt percében, a buta 29 pontos összeállításában is szerepelt, hogy ingyenes lesz a pálinka otthoni főzése. Igaz néhány évvel később az EU kifogásolta a pálinka adómentes főzését.
CsipkeRózsa
@Pegero: Azt írod, neked nincs Orbán fóbiád, talán azért, mert neked Gyurcsány fóbiád van. A kettő együtt kiütné egymást.
Málna
@szegfue: Petőfi sem tartozik hozzá a mindennapi élethez, meg a kétismeretlenes egyenlet sem, mégis tanulunk róla.
kokopelli
@szegfue: nem szabad vitatkozni,mert ami a "fityesz" eszébe jut,független a marhaság fokától,az úgy helyes!
A szüleink meséltek a Rákosi elvtárs és társai agymenéseirői,és azok is mind fontosak voltak! Plagizálok:
"A fidesz hülyesége és a világmindenség végtelen,de a másodikban nem vagyok olyan biztos!" (A.E.)
kereső
Már bocsánat- de, ha jól tudom a pálinka alkohol, az meg butit-és nyomorba dönt ( amúgy a fidess is), és ma Magyarországon népbetegség. És akkor a hülye , korlátolt, buta fidesses összehozza Petőfivel. Komolyan mondom, ha a primitivség, a butaság ,sötétség féjna, akkor egyesek nem "édeskéznének" itten, hanem már kiszaladtak volna a világból is.
Na de mit is várjunk, ha az ország miniszterelnöke nap-mint nap a xaros gumicsizmájával gyalogol bele a kúltúrába, az irodalomba, náci nemzettestvérei segitségével.Ez lesz az etalon?
Málna
@kereső: A sötétség az, hogy képtelen vagy értelmezni, összfüggésében látni a szegfue-vel folytatott beszélgetésemet. Csúnyán mellényúltál...
szegfue
@Málna: tegnap 18:40 Most függetlenül a témától... Igazán nem értelek! Jó párszor "kioktattál", hogy Te milyen "tökéletes" vagy és Te mindent jól csinálsz. Én próbáltam Veled megértetni: nem vagyunk egyáltalán "egy nevezőn", hogy a véleményünk teljesen ellentétes. Mégis "megtalálsz", ujra és ujra bizonygatod az Te igazságodat.A gondolataidra én egyáltalán nem vagyok "fogékony", sőt az enyémekre meg Neked nincs szükséged, mert tökéletes Vagy... szerintem maradjunk ennyiben... nem kötelező nekünk "beszélgetni" egymással...
Málna
@szegfue: Nem emlékszem olyanra, hogy kioktattalak volna, vagy tökéletesnek állítottam volna be magamat - de szívesen fogadom, ha tudsz ilyet idézni. Szerintem egyszerűen csak zavarba jöttök a logikus érvelésemtől. És amikor már nem tudtok rá ésszerűen válaszolni, akkor jön a személyeskedés. Épp ma írtam valakinek - és ezt most megerősítetted - hogy megzavarlak titeket abban, hogy közösen és egyértelműen lehessen szidni a témával kapcsolatban valakit (a kormányt).
Más magyarázatot nem találok arra, hogy ennyire féltek attól, aki mást gondol.
Klubtag
@szegfue:"... nem kötelező nekünk "beszélgetni" egymással... " szvsz ezt csak egy módon kerülheted el.
Elhiszem, hogy kultúrember lévén újból és újból kísérletet teszel a véleménycserére, de akinek a fejében Petőfi vagy a kétismeretlenes egyenlet megértése (mint tanagyag) párhuzamként vagy érvként összekapcsolódik a pálinkafőzési ismeretek általános iskolai terjesztésének indokoltságával, azzal nem fogsz dűlőre jutni.
Egyáltalán: szükséged van Neked az ehhez hasonló szemléletű kommentelők egyetértésére? Az agyonszajkózott megtévesztő érveiket, véleményüket, propagandadumájukat az unalomig ismerjük. Ez nem fog változni addig, amíg a főbaj (OV) - aki a szellemi kútmérgező mintapéldánya - ki nem iktatódik a közéletből...
kereső
Száz év vagány

Kimerítő és lélekölő örökös erkölcsi felháborodásban élni. Már szinte magadat utálod miatta, nem azokat, akik okozzák. A másik lehetőség: nem beszélni arról, ami foglalkoztat, ami felháborít, egyszóval arról, amiben élsz. Találkozol valakivel és úgy teszel, mintha süket és vak lennél, esetleg értelmi fogyatékos – ezt itt valóban sokan művelik mesterfokon. Mások, a profik, életművet teremtenek az alkalmazkodásból, szellemi gubbasztásból. Kivéve, ha valamilyen díjról van szó – ösztön lenne ez náluk? -, akkor egyszeriben felélednek a tetszhalálból, máris látják a dolgok színét és visszáját. De igazad van, valóban nem szólhat „róluk” az életed, mert akkor becsavarodsz még mielőtt rákot kapnál. Márpedig azt kár lenne kihagynod. Hát nem nagyszerű erőpróba hónapokat várni egy CT-vizsgálatra? Az élet iskolája, türelemre nevel. Mint a Micimackóban a folyók: Minek sietni, egyszer úgyis odaérünk. Valóban, a temetők megvárnak.

A legkevésbé se volt temetői hangulat a miniszterelnök vasárnapi évértékelőjén. A lényege egy mondatban: "Az utolsó tíz évünk volt a legsikeresebb tíz az elmúlt száz év magyar történetében". Hozzá méltóan ezúttal is szerényen hallgatott arról, hogy ezt neki köszönhetjük, és hogy eközben ő maga elszegényedett. Friss vagyonnyilatkozatában a „Megtakarítások” rubrikában tavaly még 1.3 millió forint állt, az idén ez már üres volt. Minden fillérét felélte, szegény. Ajándékot nem kapott, autója, befektetése, gazdasági érdekeltsége nincs. Úgy van, csak a Soros zsoldjában állók terjesztik, hogy az a 400 milliárdot kitevő pár cucc, az utolsó szállodabejáratig az övé és nem a felcsúti szomszédjáé. Mindenki más látja, hogy őt csak az ország, a nép sorsa érdekli. Szinte enni nincs ideje.

Igaza van Orbánnak, az évértékelő nem önostorozásra való. Jól tette, hogy nem beszélt például az EU-pénzekről. Arról, hogy mit csinált vele, az embereivel együtt hova tüntetett el tíz év alatt úgy 30-35 milliárd eurót, irgalmatlanul sok pénzt. folyt...
kereső
. Hol vannak az ország jövőjét megalapozó beruházások? A sportlétesítmények nem azok. Az kidobott pénz, mintha gyártottak volna kétmillió lyukas lavórt. Amúgy, ha akár az összes aranyérmet mi nyernénk, akkor mi lenne? Attól itt a győzteseken kívül hány embernek lenne jobb az élete? Ezzel szemben Magyarország most egy harmadosztályú összeszerelő üzem, amitől viszont nagyon sok minden a lehetségesnél és a szükségesnél sokkal rosszabb. Muszáj lenne innen elmozdulni, de se szándék, se elképzelés. A Nyugat pénzén a Kelet zsarnoksága – ez Orbán egyetlen újítása. Egyedül ehhez ért, ehhez viszont nagyon. Márpedig a világ helyrebillentése, a helyes arányok visszaállítása nélkül megállíthatatlanul tovább fog hanyatlani itt minden.

Jól teszed, ha menekülsz a valóság elől. Valóban megterhelő folyton íjként megfeszített erkölccsel létezni, azon töprengeni, hogy egy beteglelkű ember száz évre esélytelenné teszi az országot. Szóval, ha találkozol valakivel, csak hallgass. Minek hoznád a tudomására, hogy egy diplomás kommunista vagy, aki ráadásul a melegeket és menekülteket se gyűlöli. Egy kis éheztetés a határnál pedig igazán belefér. A mi népünk talán nem szenvedett eleget? Mondogasd csak magadnak, hogy úgysem tehetsz semmit. De még jobb, ha azt mondod, nem érdekel, akkor legalább őszinte vagy. Tudom, nem vagyok egészen igazságos. Én is ismerek olyanokat, akiket, ha kirúgnak, hiszen a rendszer ádázul büntet is, a gyerekei sínylik meg. De annyit legalább, hogy igenis van okod a félelemre, csak elmondhatsz annak, aki még mindig nem lát át az értelme sűrű ködén. Vagy ez is reménytelen? Az ilyen akkor kap majd csak észbe, amikor a szomszédja a liftben a fülébe súgja, hogy a házuk előtt hajnalban megállt egy fekete színű autó, és a harmadikról elvitték azt a nagyszájú alakot, aki még a lakógyűlésen sem fogta be a száját?
kereső
A fentiek "részletek"- Bruck András irásából.
kereső
@Málna: Figyelj "sötétség"- az, hogy te úgy hozod össze Petőfit, és a pálinka főzés tananyaggá tételét, hogy "egyik sem a mindennapok része", oltári butaságra vall. Nem tudatlanságra, mert az tanulással orvosolható Te viszont buta, sötét vagy.
Málna
@kereső: Lemaradt az indoklás - már megint. Nahát...Szóval azt
Málna
@kereső: Lemaradt az indoklás - már megint. Nahát...
Málna
@kereső: Szóval azt akarod mondani, hogy Petőfi a mindennapjaink része?
Málna
@kereső: És nem tették tananyaggá a pálinkafőzést...
SystemError
@Pegero: Zümi nem vagy te ennyire két bites
Klubtag
@kereső: ... "A Nyugat pénzén a Kelet zsarnoksága – ez Orbán egyetlen újítása. Egyedül ehhez ért, ehhez viszont nagyon."
Nem olyan eredeti ez: anno Lenin kezdő életútja sem volt más: német pénzeléssel az orosz társadalom tönkretétele évszázadokra...OV-nek ez a minta...csak a Romanovok helyett Gyurcsány, Soros, a migráncsok a rögeszméje.
SystemError
@vacsi: @silber13: Úgy látom mindketten tudjátok, hogy az erkölcsi részén ez milyen veszélyeket rejt. . Ezek normálisak???:)
kereső
@Málna: 10:13, Amennyiben Petőfi Sándor , a magyarság hallhatatlan, és legnagyobb költője, úgy igen a mindennapok része- a szabadság költőjeként meg még inkább. De, ha Te nem igy tudod, érzed, akkor Neked maradjon a pálinkafőzés tudománya. Arra vagy kalibrálva.
Eladott Ország
A krumplileves az legyen krumplileves. Ez kell a magyarnak. Meg a pálinkában főtt pacalpörkölt nyúljával. Csak annyira kell megtanítani a gyerekeket, hogy ha a fidesz logó mellett látnak egy kört, abba tegyenek egy X-et. Azt meg lehet részegen is.
uploads.disquscdn.com/images/eb63d960e1a8ff23086f1c5dfa84eb6692b8a263315a8d5f23fdf5cb4cb7048e.jpg?w=600&h
szegfue
@kereső: 10:47 Még hozzáteszem, hogy az "általános" müveltséghez is hozzá tartozik, hogy tudják a gyerekek: ki volt Petőfi. Ha arra gondolok, hogy egy pár éve egy tüntetés-félén a jobbikos fiatalok nem tudták a Himnuszt elénekelni és nem is a hangjukkal volt a baj, hanem a szövegét nem tudták!! Szóval egy ilyen szinvonalu "tudásnál" tényleg már csak a pálinkafőzést kell elsajátitaniuk, mert attól lesz "kerek" az életük?:((
kereső
@szegfue: Általános műveltség? Az mi ? Eszik-vagy isszák? Lassan itt tartunk-mert emlékezz csak, nemrég egy körkérdésre adott válaszokra- "térjen-e át Európa az arab számok használatára"?- történész hölgy: ne!.
Arra himnuszos éneklésre magam is jól emlékszem- szétverték a Planetáriumot, és elindultak a Keleti-pu. felé, hogy móresrre tanitsák az oda összeterelt"migráncsokkat"- a magyar zászlót lengetve, és megpróbálták elénekelni a Himnuszt. Miután nem tudták a szövegét- csak a zászló lengett tovább. Na az ilyenek kezéből kiverném azt a zászlót.

És, ha már pálinka főzés tudománya, a kábitószer előállitás miért nem a kerettanterv része? Ahhoz is kell némi természettudományos ismeret.ennyi erővel az is lehetne.
fahrenheit451
@Eladott Ország: Én egyszer leírtam valamit, amire úgy emlékeztem másnap, hogy egy kerek bővített mondatot írtam le. Kb. így nézett ki: "bbii.,.k ésnem !"
szegfue
@kereső: 11:57 Tényleg a Planetáriumnál "jártak" és a migránsok ellen tüntettek! Én is emlékszem az arab számokra való áttérésről szóló kisfilmre! Először felnevettem, de aztán elkeseredtem ennyi ostobaságon:(
Málna
@kereső: Petőfi a mindennapjaink része, de az, hogy tudjuk, hogyan készülnek, miből tevődnek össze a körülöttünk lévő dolgok - az meg nem? Senkinek semmi baja nem lesz attól, ha megismer biokémiai folyamatokat, valós példákon keresztül. Nem a tudás az, ami öl, butit és nyomorba dönt.
Sámannus
Jó van má no ott a zselézett agyú kamukülügyér is és kettesével lapátolja maga alól a trágyát embörerrel együtt. Mi ez ha nem pofára esés. Hát itt már Virágeftársba se bízik senki? Ne má hogy csak az emeszpék ébredeznek!
Grafix69
A lábszagú rendszer csökevényes tudatmódosító elképzelése a jövő nemzedékéről. Olvastam a minap, hogy csak a nemzeti érzelem kialakításának tudatos módszer az amikor kifejezetten antiszemita költők írók műveit kell tanítani általános iskolásoknak. Kétség ne legyen felőle , hogy a nagy nemzeti tudathasadásba már ideológia gyártást akarnak elvégezni a gyermekeken, mint valami nagy kísérlet ahol mindenki egyöntetűen magyar , vagy inkább nagy magyar lesz. Azt gondolom a pálinkafőzés tudomány, és művészet is , de a kenyérsütés, és a kertészkedés is. Még lesznek meglepetések , sajnos olyanok ,hogy az ember haja égnek áll.
csak úgy....
@Grafix69: ez a be köll baxni magyarország,hogy jól érezd magad! erdélyi szokás,ott is töltik a vendégbe ha köll-ha nem és ezzel módosítják náluk a tudatot.., azért vedeltetnek mert szeretnek,még ha ki is dobod töle a taccsot...
SystemError
@Pegero: Csak egy nitrohígitó ketaminnal és arra a kannás?
csak úgy....
@SystemError: csak add a szerencsétlennek az ötleteket...
eselleg,ha a tibi barátomnak,ha lenne egy munkakedv csináló mixed ... :)
tudod ,-az otthonülös büdöslábú shikari!
SystemError
@csak úgy...: Van egy olyan érzésem, hogy ott már eleve bajok vannak a csíkokkal...:)
SystemError
@Pegero: Szívj füvet, az némileg stimulálja az oszlásnak indult alkoholista idegsejteidet. Tudod óvatosan, mert az idegsejtek nem regenerálódnak, csak azt a kis maradékot lehet aktívabb életre bírni. Mondjuk a füvet hagyjuk akkor hamar kiszeretnél a fideszből.. Jellemzően az alkohol és a kokó a fideszes drogok Annyit azért nem kereshettek, hogy állandóan kokó legyen, csak ha benéz Habony is. Így valóban az alkohol a szociális elfogadott drog számodra.
csak úgy....
@SystemError: gondolod? a kinött pizsamán kívül nem fussa neki csíkokra, csak a csöre nagy. sose vót normális a gyerek de,mikor magára hagyta élete szerelme,gyerekestü mindenestü, na attól kezdödött a tibinél,hogy a viktorra fixálja magát! igaz tibi?
csak úgy....
@SystemError: a @Pegero: alkesz? szerintem buzi is, lehet,hogy attól alkesz?
"isten útjai kifürkészhetetlenek" kdmp.
SystemError
@csak úgy...: Tegnap suttyóbunkó pasi beszélgetésben voltam vele Vasvári Viviennel kapcs, de akkor végig ő volt Einhorn vagy Finkl...Jéuzusom!
SystemError
@Pegero: Neki biztos jó van! Tudtad, hogy ők még közös bulin is meg voltak készülve Deutch Tamással a "Tilos az Á" időkben még :) Azért Juhász jobban bírja így fejre, hogy munka közben ne csinálja, Tomikának ez nem mindig jön össze...:) Habony szerintem csak ezért akart elmenni a politikából már, hogy hagyják napközben nyugodtan megkészülve menözni. Ibizán vagy ahol rájön.. Borkainál szerinted munkadrog volt vagy csak alkalmi volt a keresztény önmegtartóztatós hajós utakon?
csak úgy....
@Mirabilis: a fideszben van vevö a @Pegero: bájaira és mint említette :"Jó anyaghoz pénz is kell. " -vidéken cédának vagy sürün toszott elvtársnönek nevezik ezt a típust...
Sámannus
A páleszfőzőt majd legóból is lehet majd készíteni, akkor már az óvodában is tananyag lehet majd.
Aki Én
@Málna: Pálinkafőzés VS szájhigiénia és Petőfi.

Te aztán érzed a ritmust..
Az iskolák közelében sem lehet alkoholt fogyasztani, de még kocsma sem lehet bizonyos távolságon belül, viszont a 13-14 évesek pálinkafőzés rejtelmeibe való beavatással nincs bajod, az ,,csak" ajánlott tananyag.
Erre tényleg nincsenek publikus szavak :(
Nessy
@Aki Én: Legalább a desztillációs folyamatot megtanulják a csemeték!
Mindjárt a gyakorlati felhasználását is! Azért majd tanítsák meg nekik az etil és a metil alkohol közti differenciát! Nem lenne hátrány!!
Aki Én
@Klubtag: ,, akinek a fejében Petőfi vagy a kétismeretlenes egyenlet megértése (mint tanagyag) párhuzamként vagy érvként összekapcsolódik a pálinkafőzési ismeretek általános iskolai terjesztésének indokoltságával, azzal nem fogsz dűlőre jutni."
:)
...ennyi!!!
kokopelli
A következő lépésben megtanulják a nebulók gazdaságtanból : "Az árúk forgalomba hozásának lehetőségeit!,és forté-
lyait " (be is bezárul a kör,mert ugye az életnek tanulsz!)
kereső
@Nessy: @Málna már tudja, hisz szemmel látható- egy bötünyi különbség van a kettő között.(m).
fahrenheit451
Én legjobban Pálinkafőző Rézüst véleményére lennék kíváncsi ebben a témakörben.
Ő legkompetensebb...
Mert vannak, akik kicsit sem, aztán vannak, akik kicsit alulról karcolják, de aztán, jönnek a kompetensek, utánuk a kompetensebbek, és végül a legkompetensebb. - aki Pálinkafőző Rézüst
kokopelli
-Mi van Móricka min filozofálsz? Elmagyarázom neked,ha nem érted - kédezi a tanárbácsi!
-Tanító bácsi. Itt van ez a pálinkafőzés a suliba! Elmagyarázni én is tudom,de nem értem !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.