Feljelentést tesz gyűlöletbeszéd és közösség elleni uszítás miatt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a fideszes Horváth László és a Mi Hazánk színeiben politizáló Dúró Dóra független országgyűlési képviselő ellen.

Tordai Bence uszítás miatt feljelenti Dúró Dórát és a fideszes Horváth Lászlót
Fotó: MTI/Komka Péter

Tordai Bence, aki részt vett az 1992-ben meggyilkolt Danyi Zoltán emléktáblájának szombati salgótarjáni avatásán azt mondta,

azért jelentik fel "ezt a két szélsőjobboldali képviselőt", mert a hétfői parlamenti ülésen olyan felszólalásokat mondtak, amelyek gyilkos tetteknek ágyazhatnak meg.

A Párbeszéd sajtóosztálya által az MTI-hez eljuttatott videofelvételen Tordai Bence közölte, Horváth László, aki Gyöngyöspata országgyűlési képviselője nemhogy enyhítené, inkább szítja a feszültséget és azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy az ügy áldozatai valójában tettesek. Azt hazudja, hogy azok, akik kártérítést kaptak egytől egyig tanárverők – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus azt mondta, erre tett rá egy lapáttal Dúró Dóra, aki törvényesítené a szegregációt.

Egy apartheid rendszert akarnak bevezetni

- összegzett.

Tordai Bence, aki Berki Sándorral, a Párbeszéd Nógrád megyei elnökével vett részt az avatáson felidézte, a 1990-es években is a cigányok ellen uszítottak az országban, Salgótarjánban és annak gyilkosság lett a vége. Danyi Zoltán 32 éves volt, amikor szkinhedek megvárták a háza előtt és halálra verték. Nem volt más bűne, csak az, hogy cigánynak született – tette hozzá.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Elvonatkoztatva attól, hogy a két több gyermekes szülő közül az egyik áll ki azon gyermekek érdeke mellett, akik nem tehetnek arról, hogy milyen családba születtek.
.
Példaként elszomorító, hogy a XXI. században vannak gyermekek, akik nélkülöznek, nem tisztes szegénységben
.
---- Milyen az, ha nincs mit enni
.
www.youtube.com/watch?v=QfDl13jHiDw
.
---- Gyermekétkeztetési Alapítvány - Az alsó tízezer (5)
.
www.youtube.com/watch?v=EONTJkiAYfg
.
A mindenkori államnak kötelessége lenne a gyermekszegénység megoldása, annál is inkább, mivel évtizedek múlva ebből a népességből lesz a többség
.
---- Kisebbségből többség
.
valasz.hu/itthon/kisebbsegbol-tobbseg-127777
.
Akár a szegény családok gyermekeit bentlakásos iskolákban is fel lehetne emelni ebből a mérhetetlen szegénységből!!!
.
A szegregáció nem lehet megoldás a jövő nemzedéke szempontjából kiművelt emberfők kellenek bármely néprétegből!

.

.
ómió
Érthető, hisz egyáltalán uszítani, csak "haladóilag" etikus. Sőt! Úgy tán még kötelező is!
Eriksson
@Shikari: Az olyanok közé? Érdekes volna. :)))
Egyszer szemtanúja voltam egy cigánybunyónak, apa és fia ütötte egymást. Hatalmas nézősereg volt, akik egy része egyiket biztatta, másik része a másikat.
Egy gádzsó odament, hogy igazságot tegyen köztük. Vesztére. A két more nekiesett, közösen jól eltángálták az egybegyűltek nagy örömére. Mikor elintézték, folytatták a saját dolgukat.
Így járna Tordai Bence is.
Nessy
Verekedésért, késelésért nem feltétlenül kell cigányok közé menni! Az ma már kezd trendivé válni, mint probléma megoldás. Akár a segítség helyetti videózás. Már baleseteknél is!
csak úgy....
@Shikari: tibi,holnap hány órára mész melózni? ne csináld,hogy te a "munkakerülö szubkultúrha" egy kicsi mozgás mindenkinek köll ,dade! szedd össze magad mert azt hiszik rólad,hogy more...,persze a munkaszeretetedböl ítélve,nem lehetsz tiszta fajú ária..
Eriksson
@Shikari: Nem gondolom, hogy általánosítani kellene, mert közössége válogatja. Szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.