A bíróságok és Gyöngyöspata miatt vonultak utcára.

Több ezres tömeg tüntet a Parlament előtt

Több ezer résztvevővel kezdődött el vasárnap kora délután a "Szabad Bíróság! Szabad Gyöngyöspata!" néven szervezett tüntetés Budapesten.

A tüntetők A Nyugati téren gyülekeztek, majd fél kettő körül a jókora tömeg elindult a Kúria felé, ahonnan a Kossuth térre mennek, ahol beszédeket is tartanak majd. Sok tüntető Gyöngyöspatáról és Putnokról jött. A demonstrálók között ott van számos ellenzéki politikus is, köztük Tordai Bence, Pikó András, Niedermüller Péter.

A vonulók a bíróságok függetlenségéért tüntetnek, azt mondják, a törvényeket mindenkinek be kell tartaniuk. A tüntetés apropója, hogy a kormány nem szándékszik kifizetni a bíróság által a gyöngyöspatai, iskolai szegregáció ügyében megítélt százmilliós kártérítést a romáknak, hanem a kúriához fordult felülvizsgálatért.

A tüntetők szerint a kormány képviselőinek beavatkozása a gyöngyöspatai kártérítési ügybe, törvénybe ütköző, a jogállami keretek és a bíróságok függetlenségének megsértése.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Szép, de vannak itt bőven más ügyek is - amiért nemcsak tüntetés de a kormány buktatása is kijárna már. De előre megmondom hogy NEM vonják vissza. Sőt még lehet a Bayerzsóti belenget egy Békemenetet, az "igazságérzetét".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: 30 éve még a "magasabbrendű" kommunista diktatúrátok lebontását dotálta szeretett Gyuri gazdátok, ma meg a visszaépítését! Ezért imádjátok annyira! A rablóbandátok áldozatainak meg ma van az emléknapja!
ómió
@Aki Én: Mielőtt a bolsiságodat megint rám hazudtad, azért legalább az Internacionálétokat elénekelted?
Rockxy
úgykell a parlamentnek, hadd szokja!
nemteccika zorbánnak hogy a pata gyöngyös?
nehogymá!
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Internacionálé ügyben kérdezd gazdádat, ő volt 10 évig a liberális internacionálé alelnöke. Te tájékozatlan és fejlődésképtelen bolsi fajankó. Ráadásul neked csak ez a témád, gondolom ennek vagy szakavatott mestere.
Nem csodálom, hogy kész vagy szellemileg, hiszen elutasította az újjáéledő munkásőrség a jelentkezésed :(
Bolsizzál a haverjaiddal otthon.
...ja, nincsenek haverjaid.
Akkor egyedül. Úgyis olyan magadnak való vagy.
csak úgy....
@Aki Én: erröl jut eszembe az internacionálé,hogy a múltat mindíg el lehet törölni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.