A bíróságok és Gyöngyöspata miatt vonultak utcára.

Több ezres tömeg tüntet a Parlament előtt

Több ezer résztvevővel kezdődött el vasárnap kora délután a "Szabad Bíróság! Szabad Gyöngyöspata!" néven szervezett tüntetés Budapesten.

A tüntetők A Nyugati téren gyülekeztek, majd fél kettő körül a jókora tömeg elindult a Kúria felé, ahonnan a Kossuth térre mennek, ahol beszédeket is tartanak majd. Sok tüntető Gyöngyöspatáról és Putnokról jött. A demonstrálók között ott van számos ellenzéki politikus is, köztük Tordai Bence, Pikó András, Niedermüller Péter.

A vonulók a bíróságok függetlenségéért tüntetnek, azt mondják, a törvényeket mindenkinek be kell tartaniuk. A tüntetés apropója, hogy a kormány nem szándékszik kifizetni a bíróság által a gyöngyöspatai, iskolai szegregáció ügyében megítélt százmilliós kártérítést a romáknak, hanem a kúriához fordult felülvizsgálatért.

A tüntetők szerint a kormány képviselőinek beavatkozása a gyöngyöspatai kártérítési ügybe, törvénybe ütköző, a jogállami keretek és a bíróságok függetlenségének megsértése.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Szép, de vannak itt bőven más ügyek is - amiért nemcsak tüntetés de a kormány buktatása is kijárna már. De előre megmondom hogy NEM vonják vissza. Sőt még lehet a Bayerzsóti belenget egy Békemenetet, az "igazságérzetét".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Egy mai napra eső évforduló a cigány-témában:

"Bogdán László: legyen Nemzeti Gyásznap február 23.-a!"

varosikurir.hu/bogdan-laszlo-legyen-nemzeti-gyasznap-februar-23-a/
Gauntlet
Szép, de vannak itt bőven más ügyek is - amiért nemcsak tüntetés de a kormány buktatása is kijárna már. De előre megmondom hogy NEM vonják vissza. Sőt még lehet a Bayerzsóti belenget egy Békemenetet, az "igazságérzetét".
Nessy
@Gauntlet: Amikor beterjesztette pártunk és kormányunk, és sok akkor és most is fidesz frakcióban ücsörgő képviselő "lelkiismeretesen" megszavazta, nem érezte igazságtalannak??? Vagy most sikerült "megvilágosodniuk", hogy mire is szavaztak? És most visszamenőleg semmisnek fogják ugyancsak "lelkiismeretesen" megszavazni a saját törvényük semmibe vételét! Na ennyit képviselőink "lelkiismeretéről', és arról mennyire vannak képbe egy, egy szavazásnál!
Mint az idomított kiskutya! IGEN gomb két jutifalat, NEM gomb egy jutifalat!
csak úgy....
ma a cigányok vannak a porondod,- de vót ott már,szinész,pedagógus,zenész,diák,talán még jogász is meg dokik...,sött melósok is ezrével,de sosem egyszerre,hogy lássa a bimbó a várból az elégedetlen tömeget!
kereső
Szóltak, hogy nem erre kellene költeni, hanem a hazai jog által is elismert minimumkövetelményeknek megfelelő börtönhelyeket kéne inkább építeni.

Horváth Imre szocialista képviselő például így fogalmazott: "Ha (...) a fogvatartottak nagy részének inkább kiutalják a kártalanítás összegét az elégséges szintet meg nem ütő, de a magyar börtönviszonyok között átlagosnak számító körülmények miatt, az néhány év fogva tartás után meglepő összegeket fialhat az elítélteknek. Mindez érthető módon kiválthatja a társadalom megütközését, miközben semmit nem javít a fogvatartottak elhelyezési körülményein."

Horváth arról beszélt, hogy nem egy új kártalanítási rendszer kitalálása volna a kormány feladata, hanem vécék építése a cellák mellé, illetve új börtönök létesítése.

A jobbikos Staudt Gábor ugyanebben a vitában arról beszélt, ami miatt Orbán Viktor pénteken panaszkodott a rádióban, hogy egyes ügyvédek üzletet szimatolnak a lehetőségben, és már a strasbourgi bíróságra is így kerülhetett ennyi ügy: "Azt is láthatjuk, hogy ügyvédi irodák az elítélteknek szinte már a noszogatásával arra buzdítják őket, hogy tömegesen adják be ezeket az ügyeket, hiszen akármi történik, ezeket meg fogják ítélni, és nyilvánvalóan ebben az esetben nemcsak az elkövetők, illetve a büntetésüket töltő fogvatartottak járnak jól, hanem természetesen a jogi képviselők, ügyvédek, egyéb közreműködők is, tehát erre ráépült egy iparág - ezzel nyilvánvalóan kezdeni kell valamit." Staudt figyelmeztetett, hogy a perek Magyarországra terelése még nem oldja majd meg ezt a problémát. Pontosan így is történt.

Hasonló kifogásokat említett az LMP-s Sallai R. Benedek, hozzátéve, hogy szerinte megfontolandó, hogy több esetben lehessen alkalmazni más büntetéseket (pénzbírság, közérdekű munka), ezzel is enyhítve a börtönök zsúfoltságán.

A Fidesz nevében felszólaló Salacz László viszont így fejezte be hozzászólását: "Kérem önöket, hogy az imént hallottakra figyelemmel a benyújtott törvényjavaslatot támogatni...
kereső
A fentiek a Tv. 2016 -os parlamenti vitában hangzottak el. Most meg a xarházi fidess rá akarja tolni az egészet az ellenzékre, és a birókra. Milyen aljas, tolvaj tempó.
Nessy
@kereső: Az akkor volt, most más az érdeke pártunknak és kormányunknak! Lehet egy jót Sorozni, meg a népet hergelni!
Oszd meg, és uralkodj! Ezért vesznek elő egy, egy csoportot külön, külön, hogy ne vegye észre a jó nép, alapjában már mindenki volt vagy lesz bűnbak. Ameddig tart e gyűlölet hullám, nem foglalkoznak a "saláta törvényekben" meg búvó átverésekkel!
csak úgy....
@Shikari: hogy a szarnak lehetsz ennyire buta? hónap reggel mész melózni? :)
Eriksson
@Nessy: Most már csak az a kérdés, hogy melyik volt előbb: Az ok, vagy az okozat.
kereső
@Nessy: A minap a kdnp.és a mihazánk együtt követelték a kilépést az emberjogi biróságból- azt is minek? Hiszen már csak apiron vagyunk tagjai- évek óta szabotálja a kormány a nemzetközi biróság itéletét a MET ügyében, és nem hajlandó kifizetni a kártéritést. Szemfényvesztés az is , hogy még a tagjai vagyunk.
vacsi
" azt mondják, a törvényeket mindenkinek be kell tartaniuk. "
Igen, ezzel én is egyetértek. Főleg, hogy a nyugdíjakat is a törvények szerint kellene meghatározni, kifizetni!
Eriksson
@Nessy: Köszönöm a választ. Pont erre gondoltam, amikor kérdeztelek. :)))
Grafix69
Volt szerencsém elolvasni a véleményeket. Teljesen ledöbbentem, minden vélemény a másik pocskondiázásáról szól ( Facebook ) . Elvagyok képedve, hogy értelmes emberek ennyire nem értik a történtekben a valódi problémát. Nem az a lényeg ,hogy a cigányok ezt csináltak vagy azt csináltak. Még csak nem is az a lényeg , hogy dolgoznak vagy nem dolgoznak. Az sem számít keccsölnek vagy nem . Az európai bíróság jogerős ítélete szerint jár nekik a kártérítés. Kész , sem több sem kevesebb. A dolog lényege , hogy ha egy személy az állami hatalommal visszaélve megtudja akadályozni egy ilyen bírósági döntés végrehajtását akkor ne tessék sikoltozni akkor , ha a később bárkitől elvehetnek bármit ( nem csak a cigányoktól ) mondván sérti az igazságérzetét az embereknek. Akkor a kérdésem a következő lenne . 1 Melyiket? 2 Kiét? 3 Mi határozza meg mi az igazság?
SystemError
@csak úgy...: Olyan frusztrált mostanában. Biztos az lehet az oka, hogy nem alszik. Élni kell valamiből.Szóval Itt 12 óra aztán valahol még 8 óra az nettó 20 óra naponta. Biztos ezért vannak a kitörései. Ezt az önfeláldozó dolgos magyart!
csak úgy....
@Grafix69: és kinek fontos az igazság? nekik nem...
Grafix69
@csak úgy...: Látom nem értjük egymást.
Grafix69
@csak úgy...: Akkor másképp: Amikor a bíróságon döntenek egy ügyben akkor , ha az igazságérzetre hallgatnának akkor minden bírónál más lenne az ítélet. Vagy valaki megmondhatja mennyi legyen az idő?
csak úgy....
@Eriksson: a politikai elemzö...,basszus.- büzlesz az agyament ötleteidtöl.
csak nem egy seregben szolgáltál a fényestekintetü bakondival? téged rendesen át köne világítani a multadból azt ,hogy különlegesen jók talpnyaló képességeid,szerintem a tibin kívül mindenki csekkolta...
Eladott Ország
Orbán Viktor úgy érzi, ő egyszemélyben az igazságszolgáltatás, neki joga van ahhoz, hogy eldöntse kinek mi jár. Ha neki valami nem tetszik, nemzeti konzultációt indít, amelyet követően majd úgy fog viselkedni, mint egy a teljes magyar társadalmat képviselő uralkodó. Ebben az országban még vannak törvények. Egyre kevesebb és egyre inkább megkérdőjelezhető törvények, de törvények. Orbán most ezt igyekszik semmibe venni akkor, amikor egy bírósági döntést nem kíván végrehajtani. Már csak azt nem értem, hogy mégis kinek képzeli ő magát? Az államvagyon felett nem ő rendelkezik, még ha egyébként így is viselkedik az elmúlt években. Miért van az, hogy milliárdok járnak egyes egyházmegyéknek és külföldön építkező vállalkozóknak a magyarok adóforintjaiból, de nem jár 100 millió forint egy olyan csoportnak, akiket jogsérelem ért? Talán azért, mert azt nem lehet ellopni?!
csak úgy....
@Grafix69: többször elöfordult,hogy egy vagy egy másik bíró,hasonló esetekben másképp döntött! a politika csinálja nekik a toleranciát, ök csak az enyhitö-súlyosbitó körülményekröl dönthetnek,mikor kiderült a szarháziról,hogy ö volt a tettes...
vannak kivételek,lásd: m.ricsi ,akire valamiért nem vonatkoznak a magyar törvények.
Grafix69
@csak úgy...: Persze nyilván van ilyen is , de nem dönthet senki egy személyben egy ilyen horderejű bírósági döntés után , pláne nem , hogy felhasználja a rasszista kirekesztő , nem cigány emberek gyűlöletét azért a célért , hogy az igazság galamb jelmezében tetszelegjen egy ember. Ki ő? Talán Ő az Isten maga ? Trágya ez az ember ás trágya amit csinál az emberekkel.
csak úgy....
sokszor azon csodálkozok,hogy senkit nem zavar az,hogy orbán viktor ,naponta rúgja seggbe a 30,25,20,15,10,5 évvel ezelötti ,..sött a pár nappal elötte tett kijelentéseit is...
CsipkeRózsa
@Grafix69: Örülök, hogy megint itt vagy.
sveikukac
Emberek! Próbáljuk már megérteni, hogy teljesen mellékes, milyen ügyről van szó, egy valódi, normális demokráciában a törvények, ill. jogerős bírósági döntések között nem lehet válogatni, mint tyúk a kendermagban. Egy kormány pedig végképp nem teheti meg, hogy egy bírósági ítéletet kifogásol, nem fogad el, uszít ellene. Az ilyet sokkal inkább anarchiának hívhatjuk.
Grafix69
@sveikukac: Pontosan , amikor ezt szó nélkül tűrik , utána jönnek mások akiket vegzálnak , aztán megint mások.
csak úgy....
@Grafix69: ezt próbáltam én is kinyögni! @CsipkeRózsa: már említette,szerintem is jó!
SystemError
@csak úgy...: 17:51 Látom régi vágású, ilyen értelemben konzervatív ember vagy. Mit mond és mit tesz, elvek, stb.. Ez már nem menő :) Amúgy sok mindent nem értek a jobboldali konzervatív cimkékben amiben tetszelegnek. A természet, környezet értékeinek megőrzése is tipikus konzervatív érték lenne, ahogy a keresztényi jelzőknek sem sok köze van ehhez az anyjukat is eladó féreg bandának.. Ezek bármilyen jelzőt felvesznek, csak járjon kiváltságokkal és szavazóbázissal...
csak úgy....
@SystemError: nem vagyok konzervatív,...bolond lennék ha az lennék!
csak a szavahihetö politikusokat szeretem,felölem jobbról vagy balrón csak ne legyen szélsöséges , pénzéhes, hazúg ,aki rajtam és másokon élösködik ,hogy legyen neki vagyona,stadionja, gazdag veje...,persze azt a csónya lyányt,hozomány nélkül,nehéz lett vóna! a hülye magyar meg fizet...
Lepényleső
Jó reggelt! Vajon az elmúlt tíz év alatt hol éltek?
verőce21
@csak úgy...: "azt a csónya lyányt"? - bunkó vagy te Bugsy! Nagy nyilvánosság előtt! @csak húgy...:
terlasz
@csak úgy...: "hogy a szarnak lehetsz ennyire buta?" Szerintem, a butaságot kevered az aljassággal. ;)
Aki Én
@terlasz: ...mit sem ér a butaság, rosszindulat nélkül.
Eladott Ország
Senki sincs a törvények felett, még a bűnöző, politikai prostituált debil és despota csúti sem!
olkt.hu/tobbezren-tuntettek-orban-intezkedesei-ellen/
Málna
@sveikukac: Bárki másnak van, de a kormánynak nincs joga fellebbezni egy bírósági ítélet ellen?
kereső
@Málna: Bocsáss meg, de ez nem fellebbezés. A fellebbezés az, amikor egy itéletet a kimondó biróság előtt megtámadnak. Na a kormány és a parlament nem ezt teszi, hanem megkérdőjelezi a birósági döntést- ami valljuk be nem egy jogállami eljárás. Olyan szinezete van a dolognak, hogy a kormány/parlament a törvények fölött áll. És ezt még orbán viktor és csicskái sem tehetik meg élén a jogász végzettségű igazságügy miniszterrel, és kancellária miniszterrel, miniszterelnökkel.De ugye nem ez az első eset- sőt a kormány nem hajlandó végrehajtani az emberjogi biróság itéletét sem a MET egyház ügyében. Jogállam? Na ne vicceljünk már.
justhpeter
Csak egy bűnszövetséget ismerek. Ott ülnek a parlamentben és a kormányban.
Aki Én
@Málna: Ez mitől fellebbezés? Itt egyedül a tüntetők, meg a velük szimpatizáló sokmilliós tömeg a demokrata, a jogkövető, a törvénytisztelő, a jogállam igénylő.
Ebben az esetben is tisztán látszik, hogy szembementek mindennel, ami egy jogállam alapja kellene hogy legyen, csak, hogy a kormányt védjétek bután, eszetlenül. Eszméletlen, hogy megint mennyire nem értitek, vagy inkább nem akarjátok érteni, hogy miről szól ez a dolog.
Tudjátok ez pont úgy van a való életben, mint itt a fórumon. Elenyésző kisebbségben vagytok a buta véleményetekkel. Igazából ez nem is vélemény, mert az nincs nektek, csak propaganda terjesztés.
Aki Én
@verőce IQ 21: Megint értetlen vagy, vagy nyilvánosság előtt.
Aki Én
@ómió a bolsi lúzer: Megjöttél, Sorosisták önjelölt védelmezője? Neked mindig bajod van a demokratikus megnyilvánulással, a kormány által elkövetett törvénytelenséggel pedig soha. Hát, hogy van ez bolsi betyár, hmm?
Megint másra hazudod ami titeket érint? Így akarod megreformálni a tényeket, te tájékozatlan propagandista, te fidesznek is szégyene?
ómió
@Eladott Ország: 30 éve még a "magasabbrendű" kommunista diktatúrátok lebontását dotálta szeretett Gyuri gazdátok, ma meg a visszaépítését! Ezért imádjátok annyira! A rablóbandátok áldozatainak meg ma van az emléknapja!
ómió
@Aki Én: Mielőtt a bolsiságodat megint rám hazudtad, azért legalább az Internacionálétokat elénekelted?
Rockxy
úgykell a parlamentnek, hadd szokja!
nemteccika zorbánnak hogy a pata gyöngyös?
nehogymá!
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Internacionálé ügyben kérdezd gazdádat, ő volt 10 évig a liberális internacionálé alelnöke. Te tájékozatlan és fejlődésképtelen bolsi fajankó. Ráadásul neked csak ez a témád, gondolom ennek vagy szakavatott mestere.
Nem csodálom, hogy kész vagy szellemileg, hiszen elutasította az újjáéledő munkásőrség a jelentkezésed :(
Bolsizzál a haverjaiddal otthon.
...ja, nincsenek haverjaid.
Akkor egyedül. Úgyis olyan magadnak való vagy.
csak úgy....
@Aki Én: erröl jut eszembe az internacionálé,hogy a múltat mindíg el lehet törölni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.