Több ezer kábítószergyanús tablettát, 2,5 kilogramm marihuánát és milliós összeget próbált elrejteni a budapesti férfi hamis lakcímek megadásával, sikertelenül.

Bűzlött a marihuánától, de azért megpróbálta félrevezetni a rendőröket

A XVII. kerületi járőrök 2020. február 20-án este állítottak meg egy autóst a Bulyovszky utcában. A kocsiból kiáramló marihuánaszag, valamint a sofőr feszült viselkedése miatt az intézkedő rendőrök a férfi ruházatát és gépjárművét átvizsgálták. A járőrök a 36 éves O. István zoknijában és kabátjában is kábítószergyanús anyagot találtak, ezért elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A férfi elfogását követően látszólag együttműködött a rendőrökkel, elismerte, hogy a ruhájában talált fehér por és tabletta extasy, illetve speed. A nyomozóknak O. István azt állította, hogy bejelentett lakcímén, egy péceli házban lakik, de hamar kiderült, hogy titkolja valós lakhelyét. A férfi ezután még több fiktív címmel próbálta félrevezetni a rendőröket, akik rövid időn belül megtalálták azt a XVII. kerületi lakást, ahol O. István lakik.

A nyomozók a lakásban tartott kutatás során több mint 4 ezer darab kábítószergyanús tablettát, közel 130 gramm kristályos anyagot, bruttó 2,5 kilogramm marihuánát, 1,5 millió forintot, valamint külföldi valutát foglaltak le. A rendőrök az épületben találtak egy pincét is, amit O. István kannabisz termesztéséhez alakított ki. A pincében a növények neveléséhez használt eszközök, többek közt ventilátorok, tápoldatok, nagy teljesítményű lámpák voltak. A nyomozók a kábítószergyanús anyagok mellett két gépkocsit, számítástechnikai eszközöket és mobiltelefonokat is lefoglaltak. A megtalált kábítószergyanús anyagok piaci értéke az elsődleges adatok alapján meghaladja a 10 millió forintot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói O. Istvánt – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.

Forrás/kép: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.