2.8 millió közpénz ment el Fenyvesi Zoltán lakbérére.

Több millió közpénzből bérelt lakást fia barátnőjétől a fideszes képviselő

A két évvel ezelőtti választáson első ízben egyéni parlamenti mandátumot szerző kormánypárti honatyának az Országgyűlés Hivatala 2018 augusztusától 2019. szeptember végéig bérelt egy fővárosi ingatlant havonta 200 ezer forintért. A 14 hónap alatt a hivatal 2,8 millió forintot fizetett ki a rezsit is tartalmazó bérleti díjra a tulajdonosnak, aki nem más, mint Fenyvesi fiának barátnője, később felesége.

Lapunk kikérte az országgyűlés sajtóirodájától a vonatkozó szerződést, amelyből kiderült, hogy egy 46 négyzetméteres külkerületi panellakásról van szó. A választás azért is különös, mert az ingatlan autóval fél, tömegközlekedéssel majdnem egy órára van a Parlamenttől, noha a hivatal épp azért bérel lakást a vidéki képviselőknek, hogy könnyedén bejárhassanak a munkahelyükre.

Ráadásul a rendelkezésre álló keretből a rokon lakása helyett Fenyvesi egy belvárosban lévő, jóval exkluzívabb ingatlant is kaphatott volna anélkül, hogy egy fillért is kellett volna fizetnie.

Így tesz egyébként 2019 szeptembere óta, a családi panellakás helyett ugyanis már egy közel 100 négyzetméteres, a Kossuth tér szomszédságában lévő lakást bérel neki az Országgyűlés havi 328 ezer forintért.

A fideszes képviselő megkeresésünkre elismerte, hogy fia barátnőjétől bérelte az ingatlant, a váltást pedig a két fiatal tavaly nyári esküvőjével indokolta.

– Házasságkötésük után az Országgyűlés Hivatalán keresztül felmondtam a 2018. augusztus 1. hatállyal kötött bérleti szerződést, bár a jogszabály erre nem kötelezett volna, hiszen a magyar Polgári Törvénykönyv 8:1. paragrafusa szerint nem közeli hozzátartozóm – fogalmazott Fenyvesi. A szerződés ugyanakkor majdnem három hónappal a frigyet követően szűnt csak meg.

A képviselő érvelése helytálló, ugyanis fura módon a visszaélések elkerülése érdekében a fiától nem bérelhetne ingatlant, annak feleségétől viszont minden további nélkül igen.

Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója szerint visszaélés gyanújára ad okot, ha a közpénz egy politikuson keresztül a családi kasszába vándorol át.

– Az emberek nehezen hiszik el, hogy ilyen esetben piaci mechanizmusok érvényesülnek. Szigorítani kellene a lakásbérleti szabályozást, hiszen akkor legalább megnehezítené a törvény, hogy trükközzenek a politikusok – magyarázta lapunknak a szakértő.

Az országgyűlési képviselők számtalan juttatást kapnak a fizetésük mellé, a legértékesebbek közé tartozó lakásbérletet viszont csak akkor vehetik igénybe, ha sem nekik, sem a velük egy háztartásban élő közeli hozzátartozóiknak nincs a fővárosban ingatlanjuk. Az országgyűlés jelenleg közel 350 ezer forintig állja a bérleti díjat, ez az összeg azonban az évente emelkedő képviselői tiszteletdíjjal arányosan nő.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/Soós Lajos

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
mindegyik meg tudja fizetni a szállodai szobát,túl vannak fizetve,de kivétel nélkül lopnak,visszaélnek a helyzettel... ez a férget még nem hallottam megszólalni tapolcai kórházügyben,vagy a dobai kastély lenyúlása ügyében
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ludmilla
mindegyik meg tudja fizetni a szállodai szobát,túl vannak fizetve,de kivétel nélkül lopnak,visszaélnek a helyzettel... ez a férget még nem hallottam megszólalni tapolcai kórházügyben,vagy a dobai kastély lenyúlása ügyében
Klubtag
@Ludmilla: ...és sajnos ilyen selejtekkel van tele a fidesz-kdnp kormány és az úgymond parlamenti "többség".
Szegény MAGYARORSZÁG, szegény népem...o:(((
Málna
@Ludmilla: Hol itt a lopás és a visszaélés? Jár neki a lakásbérlés lehetősége, miért egy idegentől bérelt volna?
Yoda69
Egy ujabb NER elvtars. Mocskos korrupt fideSS geci ez is.
fahrenheit451
A családban maradt. Family first

Nekünk Magyarország pénze az első /fideszes kutyák/
kereső
@Málna: Van olyan ,hogy törvényes- de nem etikus. Egy országgyűlési képviselőtől meg pláne NEM!
szegfue
Ha a belvárosi 100 nm-es lakás havi 328 eFt-ba kerül, akkor nyilvánvaló, hogy egy fele ekkora panel 200 eFt-ért tul drága volt! Nm arányosan ez max. 150 eFt lehetett volna, ha u. ez a lakás a belvárosban van... nagyon "kilóg a lóláb" és hát morálisan is megkérdőjelezhető.
Ludmilla
@Málna: Málna,ha ebben semmi különösebbet nem látsz,sürgősen fordulj orvoshoz
Aki Én
@Málna: Ez úgy van most itt is,mint országosan. A többség érti, ti pedig kevesen vagytok egy véleményen. Ha neked ez így ok, akkor úgy van, ahogy már mondtam. Baj van az értékrendeddel.
Arról nem is beszélve, hogy bőven túlárazott ez a kiadás, ezért is kérdéses.
Másik kérdés, ott lakott-e egyáltalán, vagy csak sima lopásról van szó?
Eladott Ország
@Málna: ma, 12:29; A baj csak az, hogy soha nem egymástól lopnak, hanem tőlünk. Miközben az ingatlanárak és az albérletárak az egekbe szöktek, miniszteri tanácsadó, fideszes polgármester gyerekei, a kerületi újság főszerkesztője, a fideszes parlamenti képviselő sofőrje, a volt alpolgármestere gyereke, és még sokan mások beköltöztek a közvagyont képező lakásokba. Az egy dolog, hogy ezek a kedves emberek nagyon jutányos áron bérelhetnek közpénzből felújított lakásokat, de meg is vehetik a bérleményt. Mégpedig féláron, a bérleti szerződés ezt garantálja. De a falánk elvtársaknak ez sem elég. Kihívják a szintén kebelbarát saját használatú ingatlanbecslőjüket, aki a valós piaci ár egyharmadára becsüli fel a lakás értékét (itt is működik az egyharmad-kétharmad, egyharmadot kifizetnek, kétharmadot ellopnak), majd ennek a nagyon alábecsült árnak a felét fizetik ki. Tehát a valós piaci ár egyharmadának a felét. Azt sem azonnal, hanem majd valamikor, 13-15 év múlva. Ám eladni azonnal el tudják, meg is teszik. A 444.hu Weiszgáber Brigitta esetét hozza példaként. Az általa bérelt lakás piaci értéke 30-40 millió körül van. Jött az ingatlanbecslő, aki felbecsülte az értéket (vagyis inkább lebecsülte) 13,3 millióra. Ennek a fele a vételár. A kedves hölgy tehát vásárolt a Viola utcában egy frissen (közpénzből!) felújított lakást 6,8 millió forintért, majd azzal a lendülettel meghirdette eladásra 32 millióért. Hát nem gyönyörű? De. 4cdn.hu/kraken/image/upload/s--eiMhe_ww--/70MuGBezNlEMM1ATs.jpeg
transparency.hu/wp-content/uploads/2018/01/Szcsaurszki-Tam%C3%A1s-jel%C3%B6l%C3%A9se_%C3%81cs-D%C3%A1niel_Ferencv%C3%A1rosi-%C3%96nkorm%C3%A1nyzat_2.pdf
Málna
@Aki Én: Nem is csodálkozom, hogy rosszul éltek, ha ennyire élhetetlenek vagytok, hogy már ez is lopásnak számít nektek.:-) Miért nem jelentitek fel?
Egyébként környéktől, berendezéstől függ, de egy ekkora lakást 180 ezer alatt nehéz találni.
Málna
@szegfue: Nem csak a négyzetméter számít.
Málna
@Ludmilla: Szerintem az orvos kiröhögne. Jogosan.
Aki Én
@Málna: Nem élek rosszul, nem is mondtam soha. Megint olyanokat állítasz, ami csak a hibbant fejedben létezik.
Egy külvárosi 46 m2-es panel nem kerülhet, és nem is kerül 200.000-be.
Bután nyomod a fidesz önjelölt védőügyvédjét :) Nem viccelek, tényleg szánalmas a folyamatos mellébeszélésed, magyarázkodásod, terelésed.
nezelodo
Majd napirendre tér a birkanyáj efelett is, mint az elődjének a kolontári elcsiribált, az adakozók által összedobott 1.6 milliárd Ft-ját is elfeledte, de még a gyerekének a kredit ügye is másnak a fejébe került. Mellette pedig reklámozta az előd a keresztény családmodellt, akárcsak a volt fideszes honvédelmi miniszterük is, aki követte a Jakab gazda mára már elfeledett, a felesége által kiteregetett édes hármasát. A Málnák pedig ahelyett, hogy megvizsgáltatnák saját mentális állapotukat, másnak javasolják. Nem csoda, egyetlen feslett erkölcsű sem hiszi el magáról hogy velejéig romlott.
dr. prédikátor
na ja!!!fitymasz hozzáálás!!!lopnak csalnak hazudnak!!!Fuck off!!!
Aki Én
@Eladott Ország: 14:14 Menne szegény, de októberre kapott időpontot.
cikicakk55
@Málna: Ma 13:52

Miért nem jelentjük fel? Ezt komolyan kérdezed? Te itt élsz ebben az országban? Amennyiben igen,akkor tudnod kellene a választ is. Ebben az országban ameddig a Fidesz van kormányon,addig egyetlen Fideszes sem bűnöző. nem engedi Polt,hogy eljusson az ügy odáig,hogy tárgyallás legyen. Tulajdon képpen az egész Fideszes bagázst fel lehetne jelenteni.Még azok is megkapják a bérleti pénzt,akiknek van Budapesten lakásuk.Ezek bár mit megtehetnek a 2/3 birtokában. ennyi erővel sok orvos,nővér,ápoló kérhetne pénzt lakás bérleti díjra,mert nem abban a városban dolgoznak,ahol a lakásuk van.Az Ő munkájuk is van olyan fontos,mint a Fideszes gombnyomogatóké. Ráadásul láttuk nem egyszer,hogy hiába van pesten bérelt lakásuk,nem járnak be a parlamentbe,még látszatból sem.
kereső
@kereső: Ez is "törvényes"- hogy szakadna rájuk az ég is.
Aki Én
@kereső: A buta szekta ezzel nem foglalkozik. Ők a törvényes és demokratikus tüntetéssel inkább foglalkoznak.
szegfue
@Málna: 13:54 Na nem mondod!?:)) Ó bölcs kádi mondjad, csak mondjad...baromira "érdekel":))
teuton
@Málna: Undoritoan üökhendi es szanalmasaan hükye vagy egyben! Miert kellene egyaltalan egy videki kepviselönek lakastamogatast adni Pesten?
Külföldön es az EP-ben ilyen nincs, kapja a penzet es abbol berel amit akar
Vagy miert nem lehetne egy parlament-szallot letrehozni, akar targyalokkal is? Akkor persze nem lehetne mutyizni es megvagmni az allamot, az adofizetöket...
Ami pedig a terlesed illeti: Erdekes modon most több mint 2x akkora, központi fekvesü exklusiv lakast talalt, es csak 60&kal kerül többe...
Az persze megint mas kerdes, hogy egy mezei kepviselönek miert kell 1 szemelyre egy 100 m2-es lakas... Nemet szineszek, közeleti szemelyisegek, sportolok, politikusok Berlinben lakoközössegben elnek, mert az olcsobb, es persze mert maguknak kell fizetni! Ja, mert egy olyan szegeny orszag...
ágimami
@kereső: Sok szemét dolgot olvastam már eddig is, de ez most kiverte a biztosítékot!!!:DDD
Borsodi
Bármit tehetnek elvégre fidesz keresztények nekik ez is megvan engedve.Ha Gyurcsány esetleg Jakabb,vagy Hadházi netán Demeter Mártáról lenne szó' a fidesz megköveztetné őket.Egyébként ha egy ember lop,mért ne lophatna mindenki.,
www.youtube.com/watch?v=KjK03aRSdI0
CsipkeRózsa
A fideszes képviselők nem igazán az eszükről híresek, a családtagok támogatását mégis nagyon változatos módon tudják megoldani. Családszerető emberek, de lehet, hogy pénzszeretetük még nagyobb.
Farkas Tibi
Ezt is mi fizettük ,nemsokára vége , Game Over lesz ! Véget ér a nép nyúzása ,maga a nép vet neki véget mert mocskosul megelégelte . Le lettünk nácizva ,komcsizva , Sorosügynöközve közben konkrétan kilopják a szemünket és megy a pénzbehajtás nem pitiáner módon . :-((((
Hát mit képzelnek ezek magukról ? Szemét Sztálinista társaság :-(((((
Elad0tt 0rszág
@Aki Én: Nem is csodálkozom, hogy nem élsz rosszul, aki reggeltől estig itt kommentel azt általában jól megfizethetik mindkét tábor esetében. A propi ma már főleg erről szól. Munka munkanélkülieknek, vagytok itt jó néhányan szerintem, olvasgatva az oldalt. Amúgy téged Karácsony bérelt fel? Már csak az avatarod miatt gondolom:-) Aztán itt van még Málna, Shikari, akik a másik oldalt erősítik, Eladott Ország, aki veled fúj egy követ...Irigyellek benneteket, hogy a semmiért kaptok pénzt, más embernek meg dolgoznia kell napközben. Amúgy mennyit fizetnek havonta a pártok, hét számjegyűt?
Málna
@Aki Én: Ha nem élsz rosszul, akkor meg minek dühöngsz itt egész nap, miért nem élvezed az életet?
A lakásra 180 ezret mondtam, küldök linket ilyen árú albérletekről, a saját szemednek csak hiszel: ingatlan.com/szukites/kiado+lakas+panel-lakas+x-ker+xix-ker+xv-ker+xvi-ker+xvii-ker+xviii-ker+xx-ker+xxi-ker+xxii-ker+xxiii-ker+havi-140-ezer-Ft-tol+2-szoba-felett+x-xix-xv-xvi-xvii-xviii-xx-xxi-xxii-xxiii-ker
Nem tudtam leszűkíteni csak a kétszobásokra, de találsz köztük azt is.
Málna
@szegfue: Most miért kell gyerekeskedni?
terlasz
Ez a fideszes kezdő képviselő elég szerényke volt a rezsistől 200 ezres lakástámogatás igénybevételével, de tanulékony, mert már 328 ezret vesz ki a közösből erre a célra.
Ez még nem fidesz-tempó, de a fejlődőképességét jól demonstrálja.
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: tegnap, 20:48; A fagyit az ízéért nyaljuk, a segget a hatalomért.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/80846492_2902185856506627_3448807448188551168_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ohc=LRCuZTNcEKsAQnCPNH_FWNeuHNhhXTBqxiqLIPTac4YB0T027ZNm7-5cg&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=8b62cdd9a515f7df384f8cc91fd269f0&oe=5E94D35E
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82180988_164230484921341_7467661385606889472_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ohc=dhH2i4SedMoAX89mC88&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=747623638edeef2c51300ea2f5aee4d2&oe=5EA1BED8
Nem nyalom túl? Jó ütemben csinálom? Pont akkor nyalom, amikor kell? Ahogy mindenki más, a seggnyaló is tele van kétségekkel azzal kapcsolatban, hogy jól csinálja-e, amit csinál. Nehéz műfaj ez, mert azonnali visszajelzéseket általában senki nem kap, és egy kis időnek kell eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön, eredményes volt-e a befektetett munka vagy sem. De egy valami biztos: ha ezen a piacon próbálkozik ma valaki, még ezekkel a kétségekkel együtt is nagyobb esélyekkel juthat feljebb, mintha olyan tevékenységet végezne, amire a többség klasszikus értelemben vett munkavégzésként tekint.
Amit én nyugdíjasként csinálok több mint 42 év munkaviszony után (szarér-hugyér megfizetett aktív munkaviszony után többed magammal) te, b+, fideszes debil, faszszopó parazita szarházi létedre aktív munkaviszony mellett csinálod milliókért és még van pofád kioktatni. Elmész te a qrva anyád redvás 3,14csájába, te fidesz barma! A kioktatásodat meg a nemzeti orbánjugendi egyetemen a janicsárképzőben/fidelitasban/pártszemináriumon tartsad te seggfej, agyhalott birka! Nem ússzátok meg!
viccfaktor.hu/files/2017/07/1501082956-egy-kis-politika-8230.jpg
pctrs.network.hu/clubpicture/1/8/6/7/_/a_jovo_elkezdodott-001_1867837_9775.jpg
Aki Én
@Elad0tt 0rszág: buta vagy te is. Tényként közölsz a buta fejedben képzelteket. Kár a szóért, kezeltesd magad. Problémáid vannak.
Aki Én
@Málna: na, akkor újra
46 m2/200.000,-
De örvendetes, hogy a milliárdos rablások mellett van, ami téged is lázba hoz.
Tudod, meséltem már az értékrendedről, arányérzékedről.
Málna
@Aki Én: Az megvan, ugye, hogy rezsivel együtt annyi?
Azért téged is lázba hozott az ügy, persze csak annyira, hogy lehessen megint egy jót fideszezni meg butázni.(Az utóbbi (is) tényleg a rögeszméd, nézd meg, hányszor írtad le csak ezen az oldalon.)
Aki Én
@Málna: Nektek, butáknak mi mást mondhatnék? Aki annyira nem lát az orránál tovább, mint te, aki úgy megy szembe a forgalommal, mint te, az buta. Nem azért mert én mondom. Az ég sem azért kék, mert én mondom. De kimondom.
Aki Én
@Málna: ...ja, és vagytok úgy kb. 6-7-en. Ez lenne a rögeszme?
Málna
@Aki Én: Hatszor írtad le eddig ezt a szót, csak ezen az oldalon. Nekem mindegy, én szóltam. Ez csak rosszabb lesz, ha nem fogalkozol vele.
Aki Én
@Málna: ...és vagy 15x írtál butaságot. Kicsit visszafogott vagyok manapság :)
Én is szóltam.
Málna
@Aki Én: Hétszer...:-)
(De azért ez frappáns visszaszúrás, volt, elismerem, jót nevettem.)
Eladott Ország
Ez is jól mutatja, hogy ez a felfogás megszokott, de alighanem el is várt a keresztény-nemzeti oldalon, ahol ott és akkor élnek vissza az egyébként általuk írt törvényekkel, amikor és ahol csak tudnak. Megoldják ügyeskedve úgy, hogy nekik mindenképpen megérje, a paraszt meg fizessen érte. Hiszen nem elég, hogy milliós fizetéseket visznek haza a sokszor nulla munkáért cserébe, de az Országgyűlés még 350 ezer forintig állja is azoknak a bérleti díját, akik nem rendelkeznek budapesti ingatlannal. Ez az összeg persze évről-évre emelkedik, mint ahogy egyre jobb laptopot és telefont is kapnak a munkájuk mellé, nem beszélve az üzemanyag támogatásról. Politikusnak lenni lényegében egyet jelent azzal, hogy piócaként szipolyozzák a keményen dolgozó embereket, hiszen a számlát ők állják.
kolozsvaros.com/2020/02/25/lehet-hogy-torvenyes-de-biztosan-erkolcstelen/
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Attól még, hogy egy lúzer voltál aktív korodban (is) nem kellene a másiknak így neki támadnod. Ennyire tellett, van ez így. Az átkosban gondolom még ellébecoltál mint oly sokan, utána meg nem tudtál feljebb lépni, a világ megváltozott, nem vagy ezzel egyedül, nem kell szégyellned.
Elad0tt 0rszág
@Aki Én: Nahát, hogy itt mindenki buta szerinted! Ki vagy te, Jézus? Uram, meghajlok nagyságod előtt:-) A mai napért mennyit kapsz?
Aki Én
@Elad0tt 0rszág Shikari család: ...na hazudj, ne túlozz, ne akard buta hazugságod igaz látszatát kelteni. Csak ti páran, elenyésző kisebbség vagytok buták, amit nincs miért titkolni. Ez a hozzászólásod is színtiszta bizonyítéka.
Farkas Tibi
Nincs itt semmilyen Magyar modell :-!!! :-(((((
Amit ez az ovi és bandája kitalál a posztbolsevik észjárásával az van .
Nagy xar az egész ,egy ruppót nem ér ez az ország ezek vezetésével . Magyar nép ! Ébresztő !!!
A szemeteket kilopják ezek ,a pénzt lenyúlják ,kifizetni semmit nem akarnak :-(((
végtelenségig megosztják és egymás ellen uszítják a Magyarokat ,saját honfitársaink , barátaink ,rokonaink ,családtagjaink
munkatársaink feszülnek egymásnak .A fiatalok elmennek :-( Az egészségügy ,oktatás döglődik . Xar itt élni ! Aki a gyülöletkeltést szítja itt már nyilvánosan és burkoltan idestova 14 éve
az nem más OVI !:-((((((((((((((((((((
szegfue
@Horizont: Eleinte engem is megtévesztett, de rájöttem, hogy a nagy "O" betük helyett nullát ir. Nyilván ezért is "engedték" ezt a nicknevet.
kokopelli
@szegfue: (16:20)...és megveregette a saját vállát,hogy ő milyen ravasz! (egyébként már egyszer csinálta)
Elad0tt 0rszág
@Aki Én: Nahát, egyből reagáltál amikor írtam. Ez mennyit ért pénzben? Állandóan itt figyelni meg dolgozni nem egyszerű.
szegfue
@Horizont: Bocs,a feltételezésért, hogy nem jöttél rá! Nem mindig vagyok "képben"...
Elad0tt 0rszág
@Horizont: Igazad van, Eladott Kórság jobb lett volna nick névnek:-)) Már mindegy.
szegfue
@kokopelli: Nem eléggé:)) Még mindig tud irni!
Lepényleső
Első nekik a haza,a család? - ami náluk az,hogy a haza pénzét kapja a család?
A jó Istent hogy nem vették még bele? Még több embert félre vezethetnének vele?
Ludmilla
@Málna: látom,téged is szegregáltak,kedves gyümölcs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.