Karanténba került tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője a Szent László Kórházban, mert fertőzött területről érkeztek haza.

A csoport Észak-Olaszországban járt, ott, ahol a koronavírus már hét áldozatot szedett hétfő estig.

Az RTL Híradó beszámolója szerint a tanulók zokogásban törtek ki, amikor megtudták, hogy két hetes karantén vár rájuk.

Nagyon nagy csalódás volt a számukra, hogy nem ölelhették át a szülőket. A szülőknek is csalódás volt”

– mondta elkeseredve az édesanya, akinek a lánya és annak társai a koronavírus miatt lezárt terület környékéről tértek haza. Egyébként ő maga szólt a magyar hatóságoknak, hogy a gyerekek épp Észak-Olaszországban vannak.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@namihami: meg azt mondja meg valaki,mit ér ez a látszatintézkedés??? Ugyanis mivel a határok szabadon átjárhatók, a kutya sem tudja ki honnan érkezik az unión belül...Az unió külső határain kéne szigorítani,tiltani a belépést,amíg a járvány le nem vonul...
Málna
@namihami: Mondjuk nyelvet tanultak. De ha síelni voltak, vagy csak úgy világot láttak, azzal sincs baj, az is a hasznukra válik.
namihami
@Málna: Iskolaidőben? Persze, ahhoz a tudáshoz, amire a ""jövő reménységeinek"" az orbáni földeken elvégzendő mezőgazdasági munkák elvégzéséhez szükségük lesz és ha a NAT-ból elsajátíthatják, nyugodtan kaszinózhatnak a tanítási időben.
Állandó jelleggel megy a panasz a napi sok órára. Lassan több lesz a tanév alatti szünet, mint amennyi a tanítási napok száma. A ""mi időnkben"" volt 3 szünet, ebből csupán a karácsonyi volt valamivel hosszabb. Most van őszi, téli, tavaszi és még a Jóisten tudja, milyen. És egyébiránt, ha mondjuk sielni kell a tanulóifjúságnak, akkor azt pont az oktatási időben kell abszolválni? Esetleg összevonták a tornaórákat és most egybe vették ki?
Málna
@namihami: Komolyan nem értem, miért neked fáj ez. Nekik kell bepótolni a tananyagot, nem neked. Az én lányom például pont ezért nem szeret hiányozni, de azért egy külföldi utat nem hagyna ki ő sem.
Ő egyébként egyetemre készül az osztálytársaival együtt, nem a földekre...
namihami
@Málna: Mert ahogy a munkahelyről se mehetsz munkanapokon sielni és ""majd bepótolni"" az elmaradt munkát, úgy igaz ez az iskolára is. Egy diáknak, ha jobban megnézzük, az a ""munkahelye"". Ha Te elmész pihenni, akkor azt (alaphelyzetben és nem Tied a cég) szabadságnak hívják. Nekik az a tanév és a tanszünet. Amit illene nem összekeverni.
A pótlástól pedig annyit:: akkor nem kell zokogni a napi 7-8 tanóra ügyében. Ez a ""kirándulás"" pluszban jön az eddigiekhez. Kéretik nem sírni, mert a könny zavar az olasz műkincsek és egyebek szemlélése közben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.