Csapadékvíz-elvezető csatornarendszert építenek ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaigaron, Tiszaderzsen és Tiszaszentimrén.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, összesen több mint 900 millió forint támogatásból megvalósuló beruházások a tervek szerint ez év végére készülnek el – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Tiszaigaron 340 millió forintból a régebben szennyvíz és szemét elhelyezésére használt mélyfekvésű, elhanyagolt terület belvízrendezéssel összefüggő rehabilitációját végzik el, így a csapadék irányítottan és károkozás nélkül a külterületen fekvő Nagyfoki-II. belvízcsatornába jut. Emellett megépül egy elektromos, automata üzemű szivattyús átemelő is – írták.

Tiszaderzsen szintén 340 millió forintból 1746 méter belvízcsatornát építenek ki

- áll a közleményben.

Tiszaszentimrén – ahol egész évben problémát jelent a belvíz – mintegy 260 millió forintból épül csatornahálózat, amely a vízgyűjtő-területről lefolyó vizet összegyűjti és a tározóba vezeti. Emellett rendezik a tározót és egy a vízszintszabályozást biztosító átemelőt is kiépítenek.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.