Magyarországon összesen harminc büntetés-végrehajtási intézet és három büntetés-végrehajtási intézmény működik.

Kedden szavaznak az országgyűlési képviselők a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetése érdekében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvénymódosítási javaslatról.

A módosítást az indokolja, hogy

a 2017-ben a büntetés-végrehajtási intézmények túlzsúfoltsága miatti, alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények ellensúlyozására bevezetett kompenzációs rendszerrel az elmúlt években többen visszaéltek.

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint a börtönviszonyok miatti kártalanítási perekben eddig

12 680 határozat született, és 9 milliárd forintnyi pénzről rendelkeztek, amelynek azonban csak a 10 százaléka került a sértettekhez.

Folyamatosan túlzsúfoltak a magyar börtönök

Folyamatosan csökken a magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek átlagos telítettsége a büntetés-végrehajtási szervezet férőhelybővítési programjának eredményeként. Amíg 2013-ban még 146 százalékos volt a telítettség, ma 114 százalékos – közölte a lappal Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.

A börtönök befogadóképessége 14 829 fő, de ez a szám folyamatosan emelkedik.

Magyarországon összesen harminc büntetés-végrehajtási intézet és három büntetés-végrehajtási intézmény működik, ezekben összesen 16 630 embert tartanak fogva.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(vg.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: ...neked egy szerencséd, hogy igazoltan beszámíthatatlan vagy. Ahogy te mondod, fideszes.
Aki Én
@Shikari: ...de én nem akarok beszélgetni veled. Csak te hiszed, hogy végre van egy haverod, pedig csak közlöm néha, hogy beteg vagy.
ómió
Meg még biztos fénytelenek, hazatosak és összkomfort-hiányosak is! A wellnessről meg már szót se ejtsünk! Márpedig - anarcholiburnyákilag - mi "jár" a zsiványnak, ha nem ez!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.