Szerdától minden Szöulból érkezőnek megmérik a testhőmérsékletét a reptéren.

Koronavírus: Már egy hónapja jelen van a járvány Dél-Koreában, de az onnan Magyarországra érkezőket csak most kezdik átvilágítani

A koronavírus-fertőzés terjedése miatt a Budapest Airport szerdától megkezdi a Szöulból érkező utasok testhőmérsékletének mérését.

A Budapest Airport kedd esti közleményében arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy az első érintett járat szerdán 12:20-kor landol Budapesten.

A dél-koreai fővárosból a LOT lengyel légitársaság üzemeltet közvetlen járatot heti három alkalommal, amelyek hétfőn, szerdán és szombaton érkeznek Budapestre – írták, arra is kitérve, hogy az intézkedést hatósági döntés alapján rendelték el.

Emlékeztettek arra, hogy a korábbi rendelkezések értelmében január 31. óta a közvetlen járattal Kínából érkező, február 23. óta pedig a közvetlen járattal Olaszországból érkező utasokon végeznek egészségügyi vizsgálatot a repülőtéren.

Az intézkedések elrendelése óta összesen 2676 utast és a repülőgépek 209 fős személyzete esett át hőmérős szűrésen.

A szűrést a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi. Egy járat esetében az utasok vizsgálata átlagosan 10 percet vesz igénybe – olvasható a kommünikében.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Gratulálunk a Gyorsreagálású Hadtestnek (Operatív Törzs).
1magyar
Na az operatív törzs is mire felállt és nem zárták le időben sehol a határokat, de nem csak Mo-on.
Mintha direkt lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.