Nemrég Milánóban jártak, ezért döntöttek így. Egyelőre semmilyen panaszuk nincs és tünetmentesek.

A PécsiÚjság.hu-nak nyilatkozott arról egy szülő, hogy a hétvégén három, érettségi előtt álló pécsi középiskolás diák – köztük a gyereke – Milánóban járt, néhány kilométerre az azóta a koronavírus miatt karantén alá vont és lezárt területtől. 

Négy diák önkéntes karanténba vonult Pécsen a koronavírus miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Mivel attól tartottak, hogy a lezárás Milánót is érintheti, így a svájci Luganóba utaztak, onnan hozta haza őket egyikük szülője autóval.

A diákok – egy fiú és két lány – úgy határoztak már hazafelé jövet, hogy a következő két hetet önkéntes karanténban töltik, nem mennek a társaik közé, bár ugyan tünetmentesek és semmilyen panaszuk nincs. Az iskola igazgatója ugyanezt kérte tőlük.

A lapnak nyilatkozó szülő elmondta, "a diákok egy lakásban, a külvilágtól elzárva töltik a következő időszakot, még családjaikkal sem érintkeznek személyesen. Az élelmezésüket például úgy oldják meg, hogy a szülők a lakás ajtaja előtt hagyják a megvásárolt enni- innivalót.

Hozzátette azt is, gyerekeikkel felkeresték az infektológiát Pécsett, ahol azonban azt mondták nekik, mivel tünetmentesek, nincs tennivalójuk az ügyben, s amennyiben mégis jelentkeznének panaszok náluk, forduljanak a bupadesti Szent László kórházhoz. Ezt ugyan némiképp furcsállották, de elfogadták"

- olvasható a cikkben.

A lap úgy értesült, hogy a három diákon túl ugyanebből a középiskolából egy negyedik, alsóbb évfolyamba jártó diák is Olaszországban volt, ezért ő is az önkéntes karantén mellett döntött.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Pécsett azt mondták, ha bajt éreznek, forduljanak a Szent László(Budapest)kórházhoz...

...még szerencse, hogy felkészült az ország.

Reménykedjünk, hogy a fiatalok szervezete ellenálló(bb)
Mobil123
@jesz: és a fiataloknak több eszük volt a karanténba való vonulás döntésében mint az infektológiának.

Mi fognak mondani ha esetleg többen jelentkeznek …..?
levarosbukta
Ha az én gyerekem lenne a négy között tuti nem engedtem volna hogy összezárva legyenek karanténban. Ha esetleg a négy közül egy megfertőződött és a másik három nem, most tuti hogy megfertőződnek. Inkább a saját lakásomban egyedül lenne a gyerekem, én meg elköltöznék a nagyihoz, vagy panzióba vagy bárhova arra az időre. Az élelmezést meg ugyanígy megoldanám, vagy az ablakon keresztül beküldeném.
jesz
@Mobil123: hmm...jó kérdés.

tegnap röhögés nélkül bírta belemondani a kamerába egy orvos, hogy bármennyi beteg fogadására felkészültek(László kórház)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.