Irreális értékeket mutattak a lázmérők, de nem ismételték meg a méréseket.

Rosszul mérhették a lázat a debreceni repülőtéren – fotó

A Portfolio szerint hogy teljesen irreális értéket mutattak azok a hőmérők, amelyekkel a Debreceni Nemzetközi Reptéren a Milánóból érkező utasok testhőmérsékletét mérték. A lap szerint hétfő éjszaka a hőmérők 32-33 fokos testhőmérsékletet mutattak ki, és a reptér munkatársai ennek ellenére továbbengedték az utasokat. Az esetet képek is bizonyítják.

Az infravörös hőmérő három másodpercen belül képes kimutatni a testhőmérsékletet. A normál testhőmérsékletnek – a Webbeteg egészségügyi szakportál szerint – homlokon történő szakszerű mérés esetén 32-ről fel kellene mennie 35,4 és 37,4 fok közé. Ehhez képest a lázmérő által mutatott érték több esetben megmaradt a 32-33 fok között.

Rosszul mérhették a lázat a debreceni repülőtéren – fotó

A lázmérő készülékek forgalmazója is megerősítette, hogy a mérések hibásan zajlottak. Iparági szakértők szerint nem megfelelő használat esetén (például mert túl nagy távolságról mérik a lázat) előfordulhat, hogy az eszköz alacsonyabb testhőmérsékletet mutat ki. Egy másik szakértő szerint a mutatott szám teljesen irreális, így vagy a mérést végzők hibáztak, vagy a készülékekkel lehet gond.

A reptér illetékesei szerint minden rendben zajlott

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér közleményében azt írja, az előírásoknak megfelelően zajlott az utasok vizsgálata. 

A vizsgálathoz több különböző típusú hőmérőt használtak. Amikor a jelenlévő orvosok érzékelték, hogy az egyik műszer rossz értéket mutat, annak használatát befejezték, és egy másik, helyes értékeket mutató hőmérővel folytatták az utasok vizsgálatát

- tudatták.

A gép összes utasát és a személyzetet is megvizsgálták, állapotukról adatlapot vettek fel, amelyen rögzítették a testhőmérsékletüket is. A szakemberek szerdán valamennyi érintett utassal telefonon is felvették a kapcsolatot, és meggyőződtek arról, hogy hétfő óta senki nem lázasodott be – hangsúlyozzák a közleményben.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
@division: Akarsz közös vállalkozást indítani velem?
Hát ne akarj !!!
Sámannus
@fahrenheit451: Nálam be van kapcsolva az infra lámpa, és lenyomja a vírust , mint a büdös [email protected]
emerencia
@Sámannus: Annyit már tudunk, hogy nem bírja a koronavírus a meleget. Célszerű sűrűn fogyasztani forró teát, levest, akármit csak forró legyen. A forróság jó eséllyel megöli még mielőtt a torokból a tüdőbe kerülne.
division
@fahrenheit451: Dehogynem kap el! Ne reménykedj. A vírus nem válogat, az immunrendszered meg cseszheted ilyen esetben. Nincs ellene védőoltás, szóval ha tényleg világjárvány lesz (mert jelenleg nincs), akkor úgyis annyi.
Pegero
@emerencia: A te állításodból azt a következtetést vontam le, hogy a buzik védettek a vírussal szemben!
SystemError
Bízzunk benne, hogy nem terjed nagy számban a lefosott, wc papír nélküli kórházainkban majd...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. January 22., 21:56
Halálos baleset történt a 47-es főúton
Itthon - 2021. January 22., 19:36
Hét autó ütközött Budapesten
Itthon - 2021. January 22., 18:16
Megdőlt az országos melegrekord