A kormány családpolitikájával tág mozgásteret akar adni a fiataloknak, és meg akarja őrizni az országban a hagyományos család jelentette értékeket, amit egyesek ultrakonzervatívnak tartanak, pedig csak konzervatív, de modern, sőt talán haladó is – mondta a család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke egy francia nyelvű hírportálon csütörtökön megjelent interjújában.

Novák Katalin szerint a kormány családpolitikája talán még haladó is
Fotó: MTI/Bíró István

A Közép-európai Hírlevél riportere felvetette, hogy a termékenyégi ráta ugyan nőtt Magyarországon, de a születési arányszám nem.

Mindig vannak bírálók, akit azt állítják, hogy a Fidesz családpolitikájának nincs eredménye – mondta Novák Katalin, majd hozzátette:

beszélni kell az ország jövőjéről, és hangsúlyozni kell, hogy a gyerekvállalás a legszemélyesebb döntés.

Az egyéni döntések azonban hatással vannak a társadalomra és a gazdaságra, és a kormánynak beszélnie és cselekednie kell ezen a területen – közölte.

Novák Katalin elmondta: a fiatalok pénzügyi segítségre számíthatnak az államtól a családalapításhoz.

Az anyáknak többféle lehetőségük van az újbóli munkába állásra, a kormány támogatja, hogy megfelelő számú bölcsőde legyen, de a gyerekekkel otthon maradhat az apa és a nagyszülő is. Az utóbbi években nőtt a nők foglalkoztatási aránya, és soha nem volt olyan magas, mint most – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a kormány úgy mutatja be az országot, mint a kereszténység bástyáját Európában, holott szociológiai tanulmányok szerint a vallásosság csökken, Novák Katalin közölte:

a kereszténység és a keresztény értékek nem korlátozódnak az egyházi életre, hanem áthatják az emberek életmódját, mindennapjait.

Megvan a magyar társadalom lehetősége arra, hogy tanulmányozza más országok tapasztalatait, de ezekből azt a következtetést vonja le, hogy jobb, ha megmarad olyannak, amilyen – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy milyen a Fidesz kapcsolata a francia pártokkal és az Európai Néppárttal, Novák Katalin leszögezte: természetes szövetségesünk a Köztársaságiak, a Nemzeti Tömörüléssel viszont nincs kapcsolatuk.

"Ha elhagyjuk az Európai Néppártot, ami lehetséges, akkor találunk magunknak szövetségesnek demokratikus konzervatív pártokat, amelyek nem radikálisok" – közölte.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Novák Katalin szerint a kormány családpolitikája talán még haladó is"

Naná hogy haladó! A fiatalok haladnak kifelé az országból egy élhetőbb országot keresve!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Ennek a hölgyeménynek nincs férje?
Akkor azzal ,,keverjen".
Aki Én
@Béla333: ...ráadásul a kivándorolt fiatalok kedve megjön kint a szüléshez.
Aki Én
,,a gyerekvállalás a legszemélyesebb döntés"
Akkor talán nem illendő úton-útfélen belepofázni. Célszerűbb lenne csendben olyan valós intézkedéseket hozni, ami megállítja a kivándorlást, valóban segítség a családkezdéshez..., és nem a hazug és megtévesztő de drága propagandára koncentrálni, ahogy most is, ebben a demagóg, hazug szövegelésben.
Méghogy kereszténység meg áthatott mindennapok.
Az igaz keresztény nem lop, nem hazudik, nem gyűlölködik, nem vezet félre tudatosan tömegeket... Onnan a fiatalok nem menekülnek százezrével.
nemkati
"hangsúlyozni kell, hogy a gyerekvállalás a legszemélyesebb döntés."
Ehhez képest a 12-es a tankönyvszerzők kizárólag a nők „teljesen hibás” felfogásaként tüntetik fel azt az álláspontot, amely szerint a nőknek joguk van rendelkezni a saját testükről.
Ez is már teljesen átvette 0rbán stílusát, mikor kikhez szól éppen azzal a szájával beszél.
ómió
Pedig "haladóilg" itt "prájd" csak a buzi lehet!
Aki Én
@ómidióta a bolsi: Ne, a ,,prájd" legalább a te szakterületed. Végre abban okoskodsz amihez értesz. Persze tartalma most sincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.