A kormány családpolitikájával tág mozgásteret akar adni a fiataloknak, és meg akarja őrizni az országban a hagyományos család jelentette értékeket, amit egyesek ultrakonzervatívnak tartanak, pedig csak konzervatív, de modern, sőt talán haladó is – mondta a család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke egy francia nyelvű hírportálon csütörtökön megjelent interjújában.

Novák Katalin szerint a kormány családpolitikája talán még haladó is
Fotó: MTI/Bíró István

A Közép-európai Hírlevél riportere felvetette, hogy a termékenyégi ráta ugyan nőtt Magyarországon, de a születési arányszám nem.

Mindig vannak bírálók, akit azt állítják, hogy a Fidesz családpolitikájának nincs eredménye – mondta Novák Katalin, majd hozzátette:

beszélni kell az ország jövőjéről, és hangsúlyozni kell, hogy a gyerekvállalás a legszemélyesebb döntés.

Az egyéni döntések azonban hatással vannak a társadalomra és a gazdaságra, és a kormánynak beszélnie és cselekednie kell ezen a területen – közölte.

Novák Katalin elmondta: a fiatalok pénzügyi segítségre számíthatnak az államtól a családalapításhoz.

Az anyáknak többféle lehetőségük van az újbóli munkába állásra, a kormány támogatja, hogy megfelelő számú bölcsőde legyen, de a gyerekekkel otthon maradhat az apa és a nagyszülő is. Az utóbbi években nőtt a nők foglalkoztatási aránya, és soha nem volt olyan magas, mint most – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a kormány úgy mutatja be az országot, mint a kereszténység bástyáját Európában, holott szociológiai tanulmányok szerint a vallásosság csökken, Novák Katalin közölte:

a kereszténység és a keresztény értékek nem korlátozódnak az egyházi életre, hanem áthatják az emberek életmódját, mindennapjait.

Megvan a magyar társadalom lehetősége arra, hogy tanulmányozza más országok tapasztalatait, de ezekből azt a következtetést vonja le, hogy jobb, ha megmarad olyannak, amilyen – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy milyen a Fidesz kapcsolata a francia pártokkal és az Európai Néppárttal, Novák Katalin leszögezte: természetes szövetségesünk a Köztársaságiak, a Nemzeti Tömörüléssel viszont nincs kapcsolatuk.

"Ha elhagyjuk az Európai Néppártot, ami lehetséges, akkor találunk magunknak szövetségesnek demokratikus konzervatív pártokat, amelyek nem radikálisok" – közölte.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Novák Katalin szerint a kormány családpolitikája talán még haladó is"

Naná hogy haladó! A fiatalok haladnak kifelé az országból egy élhetőbb országot keresve!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
"sőt talán haladó is"

Novák Katalin szerint is csak talán? Akkor biztos, hogy nem haladó.
Eladott Ország
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p960x960/83314211_121537762713659_3494220272007905280_o.jpg?_nc_cat=110&_nc_ohc=6wyUyYbunHMAX-c9VD4&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&_nc_tp=6&oh=9f0c5f20b42263599e8c0ebd42c24c7f&oe=5EBC07EE
Alig három év alatt sikerült Novák Katalinnak eljutni a mélységekbe: kövéri, kovácsi, kósai, némethi szintre. Azért akárhogyan nézem, ez bravúros teljesítmény az államtitkártól. Igaz, remek tanítómesterei vannak, a fő professzor úr pedig már régen beleverte az asszonyság fejébe: mindegy mit mondasz, csak dicsekedj, hazudhatsz is. Egy a lényeg, ne hagyd békén, ne hagyd tudatlanságban a magyar embereket. És ezt Novák nemzethy főszülésznő be is tartja, hiszen ezért szegődött el a Fidesz, a KDNP meg az Orbán-Semjén páros hivatalába. Szépen felépített egy hazugságvárat, nélkülözve minden valós tényt. Jól fizetett katonanője ő a NER-nek. Azért ilyen karrier nem jut mindenkinek, csak aki akarja. Mindenáron, és cserébe a szaros hatalomért. Utóbbi természetes Orbán közelében: kifacsart aggyal, gondolkodással szolgálni a diktátort. Csak tudják, Orbán nem lesz örökös Vezér, így Novák sem lesz örökös áruló. Milyen szép is lesz, amikor már a hazugság, a svindli odáig fajul a jobb sorsra érdemes nő fejében, hogy: kérem szépen, parancsra tettem, igaz, jól megfizettek, hogy valótlanságokkal csapjam be az olyan nagyon nem igazán számító embereket. Parancsra tettem mindent, hogy ne csak itthon, hanem az egész földkerekségen csodáljanak. Essen le az álluk azoknak az átkozott demokratáknak is, akik a legfőbb ellenségei a hazának. Jaj, Katika, ez itt változatlanul nem a csodaország, ha nem tűnt volna fel. Semmiben. Születésileg sem. Mert a KSH-juk szerint kevesebb gyerek született tavaly, mint az előző évben, de ez ne érdekelje, nyugodtan hazudjon tovább. Miközben egyre többen halnak meg.
Nessy
Nagyon szépek a tervek, csak hol lesz rá fedezet, amikor milliárdokról mond le a költségvetés a TAO-val, az SZJA mentességgel, a határon túlra adott milliárdokkal. Ki fizeti a révészt, álomtitkár asszony???
Béla333
"Novák Katalin szerint a kormány családpolitikája talán még haladó is"

Naná hogy haladó! A fiatalok haladnak kifelé az országból egy élhetőbb országot keresve!
kissé felnőttem
részletezzűk : hal adó vagy haladó amit a kifogott halak után illene majd fizetni már ezen agyalódik kató néni?
namihami
Ha egy jármű tolat, az is haladás. Tehát a Fidesz kormány is bátran mondhatja, hogy halad. Csak éppen hátrafelé. Jó a tempó, már a 18. századnál tart.
szegfue
@Alice21: Nekem is van javaslatom!! Tünj már végre el!!
justhpeter
Szerintem is jó felé halad O1G. Már nem vagyunk messze a második Osztrák-Magyar Monarchiától, ahol Ő 15 millió szegény
és 2 millió agyhalott miniszterelnöke lehet.
staro2
a kereszténység és a keresztény értékek nem korlátozódnak az egyházi életre, hanem áthatják az emberek életmódját, mindennapjait.

Hogy a keresztény értékek áthassák mindennapjainkat meglátogattam Berlusconit, és eszmét cseréltünk a kiskorúak és középkorúak bevonásáról az esedékes unga-bunga partikba. Az eseményről természetesen képek is készültek, amit okosan közzé is tettem.
Mondhatta volna kató.
nevemnick
Ennek a hölgyeménynek nincs férje?
Akkor azzal ,,keverjen".
Aki Én
@Béla333: ...ráadásul a kivándorolt fiatalok kedve megjön kint a szüléshez.
Aki Én
,,a gyerekvállalás a legszemélyesebb döntés"
Akkor talán nem illendő úton-útfélen belepofázni. Célszerűbb lenne csendben olyan valós intézkedéseket hozni, ami megállítja a kivándorlást, valóban segítség a családkezdéshez..., és nem a hazug és megtévesztő de drága propagandára koncentrálni, ahogy most is, ebben a demagóg, hazug szövegelésben.
Méghogy kereszténység meg áthatott mindennapok.
Az igaz keresztény nem lop, nem hazudik, nem gyűlölködik, nem vezet félre tudatosan tömegeket... Onnan a fiatalok nem menekülnek százezrével.
nemkati
"hangsúlyozni kell, hogy a gyerekvállalás a legszemélyesebb döntés."
Ehhez képest a 12-es a tankönyvszerzők kizárólag a nők „teljesen hibás” felfogásaként tüntetik fel azt az álláspontot, amely szerint a nőknek joguk van rendelkezni a saját testükről.
Ez is már teljesen átvette 0rbán stílusát, mikor kikhez szól éppen azzal a szájával beszél.
ómió
Pedig "haladóilg" itt "prájd" csak a buzi lehet!
Aki Én
@ómidióta a bolsi: Ne, a ,,prájd" legalább a te szakterületed. Végre abban okoskodsz amihez értesz. Persze tartalma most sincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.