A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádióban fejtette meg a világot, így került elő a koronavírus kérdése és a migránshelyzet. Utóbbi kapcsán várhatóan még márciusban lesz egy találkozó a V4-es országok vezetői és Erdogan török elnök között.

Nagy a valószínűsége annak, hogy a koronavírus megjelenik Magyarországon is, "mi erre készülünk, akkor is, ha most még nem tudunk ilyen megbetegedésről". Fel kell készülni a védekezésre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

Orbán: nagy a valószínűsége, hogy a koronavírus megjelenik Magyarországon

Orbán Viktor Kötcsén

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Lehetetlen Magyarországot légmentesen lehatárolni – fogalmazott a kormányfő.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a vírus azonosításához szükséges eszközök rendelkezésre állnak, Magyarország nemzetközileg is elismert járványügyi szakemberekkel rendelkezik, 24 órás ügyeleti rendszert működtetnek, a határátkelőhelyeken szűrőmechanizmusokat indítottak el, a repülőtereket pedig különösen figyelik.

Számítani kell rendszeres támadásokra a magyar határkerítésnél

Számítani kell migránshullámokra, számítani kell rendszeres, tömeges támadásokra a magyar határkerítésnél – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök arra reagálva, hogy a Reuters brit hírügynökség értesülése szerint Törökország úgy döntött, tovább már nem tartóztatja fel sem tengeren, sem szárazföldön az Európába igyekvő szíriai menekülteket.

A kormányfő hangsúlyozta: meg kell védeni Magyarország határait és a magyar embereket. Akármilyen migránshullám indul is el, a magyar határrendészeti szervezetek képesek a biztonságos határzár működtetésére – mondta.

Orbán Viktor közölte egyúttal, hogy megkezdődött a témában egy csúcstalálkozó szervezése a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei és Recep Tayyip Erdogan török elnök között, és ezt még a március végi EU-csúcs előtt megtartják.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
O1G te patkány!!!te vagy a legrosszabb vírus Magyarországra nézve!!!F U C K O F F !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Ez a kisember annyira, de annyira okos, ezért vitte valamire! Bezzeg a birkáit nem is minősíteném, de akkor nagyon kíváncsi lennék az arckifejezésükre, ha az általuk tisztelt vezírük megkapná megérdemelt büntetését! Szeretném megérni!
volvós
A képen " gyönyörű társaság "...főleg a bal oldalon a tehénke !
colibri
@volvós: Az oldal túloldalán a V4 kormányfők között még "szebb a tehénke".
ómió
@Eladott Ország:Bolsi "szakirodalmat" gyűjtesz, vagy csak a hazugságlexikonban tallózol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.