A bíróság nem hosszabbította meg a Boldog István jobbkezének tartott Fehér Petra előzetes letartóztatását – írj az Index. Nyomkövetőt kapott a fideszes képviselő mindenese. Az elmúlt hónapokban derült ki, hogy a gyanú szerint komoly, felülről irányított rendszer alakulhatott ki Jász-Nagykun-Szolnok megye nagy részén a TOP-os pályázatoknál.

Bűnügyi felügyeletet rendelt el a bíróság Fehér Petra ügyében – tudta me az Index. Fehér Boldog István fideszes parlamenti képviselő jobbkeze volt, akit a Boldog körüli nyomozás keretében tartóztattak le egy hónapra – teszi hozzá a lap. Ez szombaton lejár, a bíróság pedig – noha az ügyészség a letartóztatás meghosszabbítását indítványozta – megszüntette az előzetest.

Ehelyett bűnügyi felügyeletet rendelt el 4 hónapra, ami annyit jelent, hogy Fehérnek nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el lakhelyét.

Mint az Index írja, a védelem részben arra is hivatkozott a letartóztatás megszüntetésének kérésekor, hogy Fehér Petra idős szüleit tudja ápolni.

A döntés ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezhet.

Fehér a Fidelitasban kezdte politikai pályafutását, alelnöke volt a Szolnok megyei közgyűlésnek, Törökszentmiklóson pedig önkormányzati képviselő. A lap hozzáteszi, Boldog István mindeneseként intézte a képviselő ügyeit, így került a nyomozók látókörébe, amikor a Településfejlesztési Operatív Programban megbundázott közbeszerzések után kutattak.

Fehért azzal gyanúsítják, hogy ezekben a pályázatokban jogtalan haszonra tett szert, amit azoktól a vállalkozóktól kapott meg, akiknek érdekében befolyásolta az elbírálást.

Hasonló intézkedést rendelt el a bíróság K. Ferenccel kapcsolatban is, aki ugyanennek az ügynek a gyanúsítottja. K. közbeszerzési tanácsadó, az önkormányzatoknak vele kellett szerződniük a közbeszerzések lefolytatására – írja a lap.

Az ügyben összesen 5 emberrel szemben alkalmaztak kényszerintézkedést: Fehér Petrán kívül még három embert letartóztattak – köztük a fent említett K. Ferencet –, egy pedig nyomkövetőt kapott – teszi hozzá az Index.

Korábban a 168 Óra írt arról, hogy a fideszes kengyeli expolgármester, Nagy Szilárd vádalkuja révén derült fény a fideszes Boldog Istvánhoz közelálló üzleti kör gyanús pályázati eljárásaira.

A két fideszes politikus között a lap információi szerint a pályázati pénzek sorsa okozta a konfliktust: ezekre a pénzekből ugyanis azok kaptak, akik vállalták, hogy bizonyos kijelölt kivitelezőket választottak ki a munkák elvégezésre. Ebben a nyomozásban vették már őrizetbe Boldog István jobbkezét is, és a 168 Órának egy nyomozó úgy fogalmazott, hogy

Boldog sorsa meg van pecsételve: körbekerítették és már csak a kilövési engedélyre várnak.

Forrás: Index, HVG, 444, 168Óra

Címlapkép: Boldog István / Facebook

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Boldogok a lelki szegények...Rögzítsük akkor még egyszer a 2985 forintnyi ellopott perselypénz és a másfél év börtön kontextusában: Simonka és 32 társa ellen – köztük a politikus családtagjai és más fideszes parlamenti képviselők rokonai – bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények (köztük hivatali vesztegetés) miatt emeltek vádat, miután a vádhatóság szerint az elkövetők 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Biztosan nem én vagyok az egyedüli, aki szerint valami rendkívüli módon el van cseszve ezzel az országgal, az arányokkal, a józan ésszel, a jóérzéssel és egyebekkel. És nem azért, mert 2985 forint ellopása rendben van, vagy akármennyi pénz ellopása rendben van. Nem, nincs rendben. Sem a kevés, sem a sok. Hanem minden másért. Miközben egy másik vérkorrupt, mellékállásban homofób (a Boldog István nevű szintén fideszes), akinek legközelebbi munkatársát uniós pályázatokkal való visszaélés miatt tartóztatták le, azzal zsibbasztja sértődötten a sajtót, hogy a kérdezés és a nyilatkozás kultúrája hogy néz ki, és mihez tartsa magát a munkáját végző újságíró. Tehát ő lopta meg az országot, de ő oktat ki kultúrából, baszki. Boldog István jobb keze Petra, ezek szerint jó f@szt szopott...
Pági
A barátnő igen áldozatkész. Elviszi a balhét a "munkaadója" helyett.
nezelodo
Marha nagy szerencséje van, hogy Nem Czeglédinek hívják, és nincs kapcsolata vele, de még meg sem gyanúsították, hogy ismeri.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.