Áder János államfő annak ellenére nevezte ki egyetemi tanárnak a Fidesz korábbi országgyűlési és EP-képviselőjét, hogy az illetékes testület azt nem javasolta. A professzori cím használatára is feljogosító egyetemi tanárrá nevezte ki Áder János államfő a Fidesz korábbi országgyűlési és európai parlamenti képviselőjét, Pelczné Gáll Ildikót – derült ki a február 24-i Magyar Közlönyből. Pelczné mellett más egyetemi oktatók neve is szerepel a frissen kinevezett professzorok között, ám míg az ő egyetemi tanári pályázatukról szóló döntés elérhető a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) weboldalán, addig a fideszes politikus pályázata nem nyilvános. Sőt, Pelczné Gáll Ildikó neve egyáltalán nem szerepel a MAB adatbázisában.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Béla333: ez új mert eddig legalább törvényt rittyentettek!!! =))
RonaGyuri
A retardáció újabb fokot lépett

A fejlődés – pontosabban a tobzódás – határtalan, s ennek egyértelmű következményei lesznek

Két sajnálatos hír az elmúlt órákból:
Egyfelől;
L. Ritók Nóra pedagógus, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója és szakmai vezetője, valamint az Igazgyöngy Alapfokú Művészet Iskola igazgatója számolt be róla, hogy: „A szakemberek egy része elmenekült a szegregált iskolákból, akik pedig maradtak, zömében kiégtek. Nem véletlen, hogy van olyan általános iskola, ahol a pedagógusok fele nem diplomás. Egyszerűen nincs ember, aki ilyen iskolába menne dolgozni”
Másrészt;
„Áder János államfő annak ellenére nevezte ki egyetemi tanárnak a Fidesz korábbi országgyűlési és EP-képviselőjét, hogy az illetékes testület azt nem javasolta. A professzori cím használatára is feljogosító egyetemi tanárrá nevezte ki Áder János államfő a Fidesz korábbi országgyűlési és európai parlamenti képviselőjét, Pelczné Gáll Ildikót – derült ki a február 24-i Magyar Közlönyből. Pelczné mellett más egyetemi oktatók neve is szerepel a frissen kinevezett professzorok között, ám míg az ő egyetemi tanári pályázatukról szóló döntés elérhető a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) weboldalán, addig a fideszes politikus pályázata nem nyilvános. Sőt, Pelczné Gáll Ildikó neve egyáltalán nem szerepel a MAB adatbázisában.”
Az utóbbit még „mókásabbá” teszi az a tény, hogy a párt központi napilapja a minap adta közre (2019. NOVEMBER 22. PÉNTEK 05:50)
Továbbra is csak az lehet egyetemi tanár, akinek doktori fokozata van” vezércikkét. A cikkben azt írták:
„Az Index minapi cikke szerint a jövőben olyan gyengébb képességű intézmények és emberek is labdába rúghatnak, akik a régi szabályok szerint alkalmatlannak minősültek volna.”,
majd „«Egy forrásunk szerint mindez beleillik a kormányzati erőfeszítések sorába, amelyek a veszélyesnek ítélt, gondolkodó értelmiségi elit ellehetetlenítését célozzák» – harsogja a lap.”.
Végül: „A valóságban ugyanakkor nem erről van szó. Legalábbis a...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt...
Végül: „A valóságban ugyanakkor nem erről van szó. Legalábbis a lapunk birtokába került szakmai háttéranyag szerint, amely az egyetemi tanári kinevezések gyakorlatával kapcsolatban rögzíti a szabályváltozások lényegét és ¬okait.
Egyetemi tanári munkakörben továbbra is csak azt alkalmazhatják, akinek van doktori fokozata, amennyiben magyar állampolgár, habilitációval vagy azzal egyenértékű nemzetközi felsőoktatási oktatói gyakorlattal, továbbá a jelölt az adott terület nemzetközileg elismert képviselője kell hogy legyen, aki kiemelkedő tudományos kutatói, illetve művészi munkásságot fejt ki. Feltétel az is, hogy a jelölt alkalmas legyen a hallgatók, a doktori képzésben részt vevők, a tanársegédek tanulmányi, tudományos, illetve művészi munkájának vezetésére, idegen nyelven publikáljon, szemináriu¬mot, előadást tartson.”!
tudode
De hát a pecás "csak" a pártja egységét testesíti meg, a nemzet egységét magasról leizéo, mert tart őfélesége haragjától, hogy ha nem engedelmeskedik partvonalra kerül!
.
Elképesztő, hogy MICSODA KÖZJOGI MÉLTÓSÁGOK.illetve GYALÁZATOS SZOLGÁKAT tart el az az ország, amely jobb sorsra lenne érdemes, nem ezekre a kivénhedt nyikhajokra, akikra nagy megerőltetés kellene ahhoz, hogy felnézzen az, aki tudatában van annak, hogy foglyul ejtették az országot!
RonaGyuri
azért érdekes, sőt elgondolkodtató, hogy erről a derék média nem csámcsog, pedig a hír igaz:

net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A20H0091.KE&txtreferer=00000001.txt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.