A bizottsági tagság, frakcióvezetőség még többet dob a fizetésen, de Kövér László örülhet a legjobban. Megdolgoztak érte biztosan.

A Privátbankár cikke szerint másfél éve szavazták meg az országgyűlési képviselők juttatását nagymértékben megemelő törvényt, ami miatt most márciusban is emelkedni fognak az alapbérek.

A törvény ugyanis úgy határoz, hogy a parlamenti képviselői alapbérek a mindenkori nemzetgazdasági havi átlagos bruttó bér háromszorosának kell lennie. Ennek felülvizsgálatát minden év februárjában esedékes, mivel ekkor közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előző évi adatokat.

Bruttó 1,1 millióra nőhet a parlamenti képviselők alapfizetése

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a mostani emelés után a képviselői alapbér 989 700 forintról 1 103 400 forintra emelkedik meg, és ha a családi adókedvezményt nem számítják, akkor is adózás után 733 761 forint üti a képviselők markát, ami 75 610 forinttal haladja meg a jelenlegi nettóját a képviselői minimumnak.

Radásul mivel szinte mindegyik képviselő tag valamelyik parlamenti bizottságban, így az alapbér 1,2-szeresét kapják, ami bruttó 1,324 milliót jelent, ha viszont két bizottságban tagok, vagy a törvényalkotási bizottságban vannak, akkor máris bruttó 1,5 millió forintnál jár a fizetés.

A frakcióvezetők az alap dupláját, azaz az eddigi havi bruttó 1,98 millió forint helyett márciustól bruttó 2,207 milliót kapnak, itt az eddigi 1,467 millió forintos nettó 151 ezer forinttal fog emelkedni.

Kövér László is örülhet, ugyanis házelnökként neki volt eddig is a legmagasabb a fizetése, az eddigi bruttó 2,672 ezer forintja azonban márciustól bruttó 3 millió forintra nő.

A Házban a legmagasabb fizetése a házelnöknek, Kövér Lászlónak van, a mostani bruttó 2 millió 672 ezer majdnem 3 millióra nő márciustól.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nincs egyébről szó, mint beárazták a TISZTESSÉGTELENSÉGET!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@namihami: A "saját alapítvány" az támogathat bármilyen idegen célt, gyerekmenhelyet, vagy alkoholistákat, de nem saját magát, te elmeháborodott. Öngólt lőttél!

Az alapítványi befizetés az adócsökkentés eszköze. És nem nagyságrendekkel kevesebb mint a támogatás összege, hanem ~20%-a! '1/5-e! Nem nagyságrend!
Ne erőlködj tovább, mert mélyebbre süllyedsz!
Béla333
Emelni kell a pénzt, mert ezek is túl vannak terhelve! Állandóan figyelni kell azt a 3 gombot, hogy Igen, Nem, Tartózkodik.
Eléggé komoly agymunka ez, még akkor is, ha a megmondó emberek mindig bekiabálják, hogy melyiket kell megnyomni...
Borsodi
Láthatjuk Magyarországon nem a munkát fizetik meg! Igaz az aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni.Különben is szégyen a munka!
Rockxy
a fidesz nemérdemlimeg.
a többiek meg megérdemlik, vagy még megebb.
főleg a lófaszos csávó.
verőce21
@namihami: Csak a festék, meg a kosz ragadt rád ott a nyomdában...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.